Több mint 68 millió dollárba kerül, és még a színházat is renoválták a bemutatóra.

Hatalmas szárny dekorálja a New York-i Lyric Színház homlokzatát, a tetőn pedig egy fészek látható, amelyben egy gyermek bújt meg. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című produkciót április 22-én mutatják be, és összesen 68,5 millió dollárba került a színpadra állítása. Igaz, ebben az összegben benne van a színház átalakítása is, ami nagyjából 33 milliót emésztett fel.

A Harry Potter-biznisz eddig sem szűkölködött rekordokban és hatalmas számokban. Hogy csak két példát említsünk: J. K. Rowling könyveiből 500 millió példányt adtak el, a film pedig világszerte 7,7 milliárd dollár bevételt hozott.

A színházi produkció is biztos siker lesz, és bízhatnak benne az alkotók, hogy évekig műsoron marad. Az első hetekre máris 2,1 millió dollárért keltek el jegyek, ami abszolút rekordot jelent.

A Broadway-produkciók átlagosan 3-5 millió dollárba kerülnek, még a legpuccosabb musicalek költségvetése is ritkán éri el a 25 millió dollárt.

A színház üzemeltetője állítólag csak arra elköltött 23 milliót, hogy a színházban előzőleg fellépő Cirque du Soleil társulatot kárpótolja azért, amiért nem játszhatnak ott tovább, hanem át kell adniuk a helyüket a Harry Potter-előadásnak.

Az épületet pedig masszívan átalakították, még a bejáratát is áthelyezték a 42. utcából a 43.-ba, a székek számát csökkentették, és kissé operaházas légkört alakítottak ki benne, hatalmas belmagassággal.

A Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab ősbemutatója Londonban volt, a West Enden 22 hónapig játszották.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!