szerző:
hvg.hu

A legjobb forgatókönyvért járó díjat nyerte a Testről és lélekről.

Folytatódik az Oscar-jelölt Testről és lélekről diadalmenete, ezúttal az első alkalommal megrendezett Kelet-Nyugat: Arany Boltív Filmdíj nemzetközi fesztiválon díjazták. Enyedinek a legjobb forgatókönyvért járó díjat ítélték oda, megosztva az Aritmija (Szívritmuszavarok) című film íróival, Natalia Mescsanyiniovával és Borisz Klebnyikovval.

A Testről és lélekről a legjobb forgatókönyv mellett versenyzett még a legjobb film kategóriájában, továbbá jelölték a főszereplő Máriát alakító Borbély Alexandrát is, aki tavaly megnyerte az Európai Filmdíjat.

A legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb operatőri munka díjait az orosz Andrej Zvjagincev Szeretet nélkül című filmje kapta. A legjobb színésznő díját Darya Zhovnernek ítélték oda az Elzárva című filmért, a legjobb színész pedig Pororoca című filmben játszó Bogdan Dumitrache lett.

A Kelet-Nyugat: Arany Boltív Filmdíjat a Golden Globe mintájára alapította idén a Filmgyártók Szakszervezeteinek Nemzetközi Szövetsége az orosz kormány támogatásával. A fesztivál nyertesei 32 kelet-európai és ázsiai ország filmjei közül kerültek ki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!