szerző:
hvg.hu

A netről ingyenesen letölthető gyerekverseket faragott Varró Dániel, ezúttal a digitális kor szakmáit szedte rímekbe.

Hej, a UX designert megismerni bárhol jelzésszerű skicceiről, szimpla drótvázáról. Van táblája, cetlije is, ugyan mi más kellhet? De szívesen állnék én is UX designernek!

Így szól Varró Dániel UX Designer című versének első strófája. A költő a NNG nevű szoftverfejlesztő cég megbízásából írt verseket a digitális kor legnépszerűbb szakmáiról, hogy már a gyerekek tisztába kerüljenek az olyan foglalkozásokkal, mint például  a szoftverfejlesztő, a big data analyst vagy éppen az etikus hacker. "A gyerekkönyv célja, hogy a szülők és a gyerekek is szórakoztató formában ismerkedhessenek meg a 21. század szakmáival, hiszen a fiatalok jó eséllyel már ezen a területen helyezkednek majd el" – áll a kiadvány sajtóközleményében.

Itt egy másik részlet a Rendszergazda című versből:

Ó, ha rendszergazda lehetnék! Asztalom a gépek belepnék. A szobám egy merő drótbozót, szeretnének mind a dolgozók.

A netről ingyenesen letölthető Ha nagy leszek, szoftverfejlesztő leszek című verses füzethez Baranyai (b) András készítette az illusztrációkat.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!