szerző:
hvg.hu

A netről ingyenesen letölthető gyerekverseket faragott Varró Dániel, ezúttal a digitális kor szakmáit szedte rímekbe.

Hej, a UX designert megismerni bárhol jelzésszerű skicceiről, szimpla drótvázáról. Van táblája, cetlije is, ugyan mi más kellhet? De szívesen állnék én is UX designernek!

Így szól Varró Dániel UX Designer című versének első strófája. A költő a NNG nevű szoftverfejlesztő cég megbízásából írt verseket a digitális kor legnépszerűbb szakmáiról, hogy már a gyerekek tisztába kerüljenek az olyan foglalkozásokkal, mint például  a szoftverfejlesztő, a big data analyst vagy éppen az etikus hacker. "A gyerekkönyv célja, hogy a szülők és a gyerekek is szórakoztató formában ismerkedhessenek meg a 21. század szakmáival, hiszen a fiatalok jó eséllyel már ezen a területen helyezkednek majd el" – áll a kiadvány sajtóközleményében.

Itt egy másik részlet a Rendszergazda című versből:

Ó, ha rendszergazda lehetnék! Asztalom a gépek belepnék. A szobám egy merő drótbozót, szeretnének mind a dolgozók.

A netről ingyenesen letölthető Ha nagy leszek, szoftverfejlesztő leszek című verses füzethez Baranyai (b) András készítette az illusztrációkat.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!