szerző:
hvg.hu

A főszerepekre Jonathan Pryce-t és Anthony Hopkinst sikerült szerződtetni.

Sir Anthony Hopkins is csatlakozott a Pope in Rome című netflixes film stábjához. A walesi színészóriást egy olaszországi forgatáson látták, amint hófehér pápai reverendában, nyakán a jellegzetes arany feszülettel kilép egy épületből. Őt Jonathan Pryce követte feketében, derekán a bíborosok vörös övével – a róluk készült fotókat meg is nézheti a Daily Mailen.

A Deadline szerint a filmet Fernando Meirelles rendezi (Isten városa), a forgatókönyvet pedig a saját drámájából írta az az Anthony McCarten, akinek A mindenség elméletét és A legsötétebb órát is köszönhetjük.

A Pope in Rome végigköveti Ratzinger bíboros pápává választásának és lemondásának történetét, ami lehetővé tette, hogy az argentin Jorge Mario Bergoglio előlépjen.

Ferenc pápa egyébként nagy “elsőző”: ő az első jezsuita pápa, az első pápa az amerikai kontinensről és a 8. század óta az első nem európai pápa.HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!