szerző:
hvg.hu

A rendező szerint „itt kő kövön nem marad” a következő négy évben.

Alföldi Róbert mostanában nehezen jut el a nevével meghirdetett beszélgetésekre, de a szegedi Ifjúsági Házban összejött az esemény csütörtökön. A Szeged.hu beszámolója szerint a beszélgetés jelentős részében szakmai témákról esett szó, de szóba került a politika is, és a rendező nem kertelt. A lap tudósítása szerint Alföldi a Fidesz kommunikációját ótvarnak, a Pécsen történteket pedig cenzúrának tartja. „Mi kell még nekik? Mit akarnak még megszerezni? – tette fel a költői kérdést, arról pedig, hogy mi várható a Fidesz győzelme után a következő négy évben, meglehetősen sarkosan fogalmazott:

Itt kő kövön nem marad.

A színész-rendező szerint el kell menni a falig, de – ahogy fogalmazott – „a történelmi tanulmányaimból tudom, hogy akkor beverjük a fejünket” – írja a Szeged.hu. Alföldi elmondta, bízik a fiatalokban, de szerinte a kormánypárti és az ellenzéki is egyaránt azt mondja a gyerekének, hogy tanuljon, majd menjen el ebből az országból.

Alföldi arra a kérdésre, hogy melyik kategóriába – tiltott, tűrt, támogatott – sorolja magát azt követően, hogy Zalaegerszegen törölték a beszélgetős műsorát, és utána senki sem mert helyet biztosítani az estjéhez, Pécsen pedig letiltották, nem játszhatták az Igenis, miniszterelnök úr című darabot, azt válaszolta, egyik kategóriába se sorolja magát:

Nem tudnak velem mit kezdeni, ami jó, de nagyon nem vicces. Ami pedig Pécsett történt, az cenzúra! Mégpedig a régi időket idéző cenzúra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!