szerző:
hvg.hu

Valakiknek nem tetszett, hogy leállították az Igenis, miniszterelnök úr! című darab jegyértékesítését. Parádés módon vágtak vissza.

Alföldi Róbert főszereplésével mutatták volna be az Igenis, miniszterelnök úr! című darabot Pécsen, de az előadáshoz tartozó jegyértékesítést időközben magyarázat nélkül leállították.

A Kodály Központ oldalán március 27-én jelent meg a hír a jegyárusítás megkezdéséről. A színházban több tipp is van azzal kapcsolatban, miért marad el a darab: az egyik Alföldi Róbert személye, a másik pedig a darab tartalma.

Az előadáshoz tartozó Facebook-esemény képét ezután olyan fotóra módosították, amely kísértetiesen hasonlít a kormány legújabb menekültellenes kampányának arculatához, és amely nem kicsit áthallásos módon "hirdette" a furcsa körülmények között lemondott darabot: egy hatalmas, piros stoptábla virított rajta, címerrel, minden mással.

©

A csínyt kiszúró Szabad Pécs szerint a poszt, miután írtak róla, eltűnt. Mint utólag kiderült, nem a Kodály Központ állt a képváltoztatás mögött, hanem az előadás szervezője, az Átrium Színház módosíthatott a Facebook-eseményen. A változás pedig így a központ oldalára behúzott posztra is hatással volt.

A csipkelődő darabban Alföldi Róbert egyébként a miniszterelnök kabinetfőnökét játssza, illetve játszotta volna, és "eléggé elszomorította" az eset.

De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek

– mondta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!