szerző:
hvg.hu

A fantasy játékok egyik legjobbjának számító Witcherből készít élőszereplős sorozatot a Netflix. A tervek szerint 2020-ban érkező produkció Kelet-Európában forog majd, hogy a lehető legautentikusabb környezetben mutassák be a szörnyvadász Geralt kalandjait.

Jó ideje ismert már, hogy a Witcher-játékok világára épülő sorozat készül a Netflix megbízásából, de a részletekkel kapcsolatban mindeddig vajmi keveset lehetett tudni.

A forgatókönyv írója és a készülő sorozat produkciós vezetője, Lauren S. Hissrich most elárult néhány dolgot, köztük azt, hogy a produkció nyolc részben meséli majd el a főhős utazgatásait, illetve a szörnyvadász kalandjait.

A középkori fantasy világban játszódó The Witcherben a játékos Ríviai Geraltot irányíthatja, aki egyike a még életben maradt, természetfeletti képességekkel is megáldott witchereknek, aki a világban tanyázó szörnyek elpusztításával igyekszik pénzhez jutni, amolyan fejvadász módján.

Az Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatán alapuló videojátékot minden idők egyik legjobbjaként tartják számon, minden rész, ami csak az évek során megjelent, egyértelmű anyagi és kritikai siker volt. Az utolsó, The Witcher 3: Wild Hunt címmel 2015-ben debütált epizód 93 százalékon áll a videojátékokkal kapcsolatos értékelések egyik legfontosabb oldalán, a Metacriticen.

Lauren S. Hissrich közlése szerint a nyolcrésznyi terjedelem több mint ideális: az epizódok így is kellő mennyiségű sztorit és drámát kaphatnak majd, ezáltal egy végig izgalmas és feszes tempójú produkció van kilátásban – mint amilyen maga a játék is. Hissrich azt is elárulta, hogy a sorozatot Kelet-Európa tájain forgatják majd (a játék egyébként lengyel alkotók munkája), hogy hitelesen tudják visszaadni a program középkori, autentikus világát.

Bár az első részhez tartozó forgatókönyv már elkészült, Hissrich szerint a pilotot még csiszolni kell, illetve szükség esetén néhány ponton elképzelhető, hogy módosítani fognak rajta.

A sorozat debütálásának legkorábbi időpontja 2020, de persze ez sem vehető még készpénznek. A szereplőgárda még nem ismert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!