szerző:
hvg.hu

Nyolc év töretlen siker és rengeteg külföldi vendégszereplés után Mundruczó Kornél előadása, a Nehéz istennek lenni visszatér Budapestre, ezen belül is a darab helyszínére, a Gyömrői úti kamionokra.

A Proton Színház első nemzetközi koprodukcióban készült színdarabja az emberkereskedelmet és a korrupt politikusok leleplezését helyezi középpontba. Nyolc évvel az ősbemutató után pedig a darab aktuálisabb, mint valaha: a Nehéz istennek lenni ugyanis két kamionon játszódik.

©

Büki Dóra, a Proton Színház ügyvezető igazgatója így jellemzi Mundruczó Kornél Európát bejárt rendezését: „még a föld meg a raktár szagát is érzed... Nem lehetett tudni, hol van az előadás és a valóság határa. Kezdéskor például Nagy Zsolt megszólítja a nézőket és segítséget kér tőlük. Ez eleve egy olyan helyzet, amitől elbizonytalanodik az ember, hogy tényleg segítséget kérnek-e tőle vagy már belecsöppent az darabba.”

A darabot itthon 69. alkalommal láthatja a közönség, a májusi, Gyömrői útra tervezett előadásokra a Trafó indít buszjáratokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!