szerző:
hvg.hu

Az Operettszínházból április 13-i hatállyal rúgták ki Kerényi Miklós Gábort, aki a zaklatási botrány után nem dolgozhatott, de a munkaviszonya megmaradt, és a fizetését is megkapta.

Egy Facebook-posztban reagált Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház volt művészeti vezetője arra, hogy április 13-án rendkívüli felmondással kirúgták a színházból. Kerényi hónapok óta nem dolgozott ott: miután többen zaklatással vádolták meg, kérte a nyugdíjazását, de indult belső vizsgálat is, amely után azonnal hatállyal felmentették a munkavégzés alól. Az eredeti koncepció szerint a fizetését júliusig megkapta volna.

Azért rúgták ki, mert a színház vezetése szerint rossz hírét keltette az Operettnek. Kerényi szerint ez nem igaz.

"Írásaim a Facebook-oldalamon, valamint interjúim semmi ilyet nem tartalmaznak. Lőrinczy György (igazgató) a róla szóló, valóban negatív állításaimat próbálja így értelmeztetni, miközben állításaim igazsága könnyen bizonyítható."

Szerinte azért rúgták ki, mert hosszú hónapok után a nyilvánosság elé lépett, és reagált a szerinte "alaptalan rágalmakra" (Maros Ákos színész névvel és arccal vállva elmondta, Kerényi vállfával elverte a fenekét), és mert mindent megtesz annak érdekében, hogy a darabjai – különösen a Rómeó és Júlia – műsoron maradjanak. Azt írta, hiába hoz áldozatokat, a darab nem maradhat műsoron. Szerinte a közönség nem ezt érdemli.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!