szerző:
hvg.hu

Kijött a trailer az ősszel mozikba kerülő Queen-filmhez.

Az életrajzi film tulajdonképpen nem egy hálás műfaj, a legtöbb beleesik abba a hibába, hogy szimpla képeskönyvként mondja fel az adott figura életének eseményeit. Jobb esetben megmenti a filmet egy-egy lenyűgöző alakítás, mint a Johnny Casht játsszó Joaquin Phoenixé A nyughatatlanban, vagy egy zseniális ötlet, mint amikor a kiismerhetetlen Bob Dylant és korszakait hét különböző színész (köztük Cate Blanchett) játszotta el az I’m Not There című filmben.

Ez ugyanúgy igaz akkor is, ha nem egy konkrét emberről, hanem egy csoportról, jelen esetben egy zenekarról van szó. Márpedig a novemberben mozikba kerülő Bohemian Rhapsody nem kevesebbet vállalt, mint hogy vászonra viszi a Queen, illetve a rocktörténet egyik legkarizmatikusabb és legtehetségesebb előadója, Freddie Mercury 15 évét – a megalakulástól az 1985-ös híres Live Aid koncertig.

A trailer a fenti dilemmára nem ad választ, bár a bevágott jelenetek inkább a klasszikusabb “a zseni meggyőzi az igazáról a producert és a csapatát is” megközelítést sejtetik. Azt viszont az előzetes megerősíti, amit már eddig is sejtettünk, hogy a Mr. Robot című sorozatból ismert Rami Malek elképesztően jól alakítja Freddie Mercuryt. Az ellesett kis gesztusok, mozdulatok, a koncertfilmekből ismert mozgás – minden a helyén van. Kíváncsian várjuk!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!