szerző:
hvg.hu

Robin Cook kipróbálta a gulyást és nagy hatással volt rá.

Robin Cook volt a vendége az ATV Start című műsorának, ahol a thrillereiről híres orvos-író azt mondta, szerinte a magyarok jobban szeretik a könyveit, mint bárhol máshol, mert bár sok helyen csökkent az olvasottsága, nálunk magas maradt.

Cook azt is elárulta, hogy bár nem először jár Magyarországon, most kóstolta meg először a gulyáslevest, ami nagyon ízlett neki, és a beszélgetés végén azt is megígérte, hogy a következő regényébe is beleszövi a magyar fogást, valaki szintén gulyáslevest fog fogyasztani a regényében.

Az író mesélt új, Sarlatánok című könyvéről is, amely szerinte arról szól, hogy a közösségi média befolyásolja a kultúránkat, mint ahogyan az orvostudományt is befolyásolja. Cook elárulta, hogy egy könyv megírása mintegy két hónapjába telik, de a könyveihez komoly kutatást végez, ezért összesen egy év, mire elkészül egy könyvvel. 

Cook elmesélte, hogy saját céget is alapított, amely televíziós műsorokat és filmeket fog gyártani. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!