szerző:
hvg.hu

Hétfőn elkezdték forgatni a filmet, amire több mint 350 milliót kapott a Filmalaptól.

Hétfőn a MAFILM fóti stúdiójában elkezdődtek a Kölcsönlakás című új magyar film felvételei, amit Dobó Kata rendez. A film Ray Cooney és John Chapman színdarabjának adaptációja lesz, és egy romantikus vígjátékról van szó.

A színésznő az elmúlt évadban a Játékszínben a színpadon is eljátszotta a szerelemről, megcsalásról, párkapcsolati kihívásokról szóló darab egyik főszerepét, közben pedig felkérést kapott arra, hogy rendezze meg az eredeti mű filmváltozatát, amire igent mondott. A forgatókönyv fejlesztésébe tavaly fogtak bele, Dobó Kata mellett Divinyi Réka, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván dolgozott a szövegen. 2018 elejére elkészült a végleges szkript, és elkezdődött a forgatás előkészítése, valamint a stáb szerződtetése, most pedig már a forgatás is.

Dobó Kata mellett a technikai rendezői feladatokat Gulyás Buda látja el, aki szerint a Kölcsönlakás egy igazán mai és emberi történet olyan helyzetekkel, fordulatokkal, amelyek sokak számára ismerősek, nevetésre késztetőek, és a lehető legszélesebb közönségnek kínálnak felhőtlen szórakozást. Hasonlóan gondolkozik a díszlet- és látványtervező, Valcz Gábor is, aki úgy érzi, a film a legjobb vígjátéki hagyományokat a legmagasabb minőségben fogja képviseli, köszönhetően a filmes technikának is, ami ma már sokkal nagyobb mozgásteret enged ahhoz, hogy a hollywoodi romantikus komédiákkal versenyző hazai alkotás készülhessen.

Operatőrnek Seregi Lászlót kérték fel, aki a forgatókönyvet olvasva máris biztos volt abban, hogy képileg is pergő, lüktető feldolgozással lephetik meg a nézőket. Azokat, akik már látták a színdarab valamelyik feldolgozását, illetve azokat is, akik majd a moziba ülve ismerkednek meg a Kölcsönlakás hőseivel, humoros kalandjaikkal.

A Kölcsönlakás főszerepeit Balla Eszter, Haumann Máté, továbbá Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor alakítják, valamint Kiss Ramóna, Csonka András és Majoros Péter Majka is láthatóak lesznek a filmben, amelynek a premierje jövő év februárjában várható.

Az 1969-ben írt darab története szerint egy pár épp felújítja az elegáns lakását, ahova egy barátjuk, valamint annak felesége és a belsőépítész is épp egyszerre tervez szerelmi légyottot, ebből lesz nagy felfordulás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Dercsényi Dávid Itthon

Filmalap: Nincs összeférhetetlenség a Dobó Kata-film esetében

Nem kiugróan magas a Dobó Kata által rendezendő film forgatókönyv-fejlesztésére adott állami pénz, állítja a Filmalap egyik döntnöke. Összeférhetetlenségről sincs szó, hiszen ilyen alapon a magyar filmesek zömét ki lehetne zárni, mivel sokukat ismerik a döntésre jogosultak. Az érintett producer Rogánnal is dolgozott korábban.