szerző:
hvg.hu

A Chaplin család Eszenyi Enikőnek engedélyezte, hogy Magyarországon elsőként rendezhesse meg Charlie Chaplin egyik legnagyobb hatású művét, A diktátort. Főszerepben ifj. Vidnyánszky Attila, a színpadi változatot Vecsei H. Miklós írja. Bejelentették a jövő évad bemutatóit.

Chaplin Korda Sándor magyar származású filmrendező és producer tanácsára kezdte el forgatni a filmet 1939-ben. Chaplin később azt nyilatkozta: „Ha tudtam volna, hogy léteznek haláltáborok, nem írtam volna meg ezt a forgatókönyvet”. A film Adolf Hitlert figurázza ki.

A Vígszínház a jövő évadban bemutatja még Molnár Ferenc Liliom című művét Hajduk Károly és Szilágyi Csenge főszereplésével, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. Szász János rendezi John Cassavetes Premier című filmjének színpadi változatát Eszenyi Enikővel, Hegedűs D. Gézával és Börcsök Enikővel a főszerepekben.

A Pesti Színházban lesz egy Bulgakov-bemutató, a Bíborszigetet Hegedűs D. Géza rendezi, a főbb szerepeket Kern András, Orosz Ákos, Hegyi Barbara, Józan László, Puzsa Patrícia és Fesztbaum Béla játssza.

A bemutatók között van még egy Ibsen, egy Brecht, egy Pass Andrea, egy Korniss Mihály, egy Majgul Axelsson darab. A K2 Színházzal közösen állítják színre Fábián Péter-Benkó Bence-Király Dániel Kozmikus magányát. Lukács Sándor tolmácsolásában, tisztelegve a szerző emléke előtt, hallható lesz Kertész Imre Kaddis a meg nem született gyermekért című regénye is.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!