szerző:
hvg.hu

A cannes-i filmvásáron árulták a kémfilm forgalmazási jogait.

Az Ironbark című hidegháborús dráma egy Greville Maynard Wynne nevű brit hírszerzőről szól majd, aki a brit, illetve az USA hírszerzésének dolgozó Oleg Penykovszkij hírszerző összekötőjeként működött. Wynne-t Budapesten fogták el, majd aktív kémtevékenységért nyolc év börtönbüntetésre ítélték 1963-ban.

Egy évvel később a brit férfit a nyugat-berlini Heerstrassén cserélték ki Konon Trofimovics Molodijra, akinek kémhálózata brit tengeralattjárókról gyűjtött információkat.

Wynne-t, a kémfilm egyik főszereplőjét Benedict Cumberbatch játssza majd. A projektet a cannes-i filmes vásáron árulták, a Variety szerint óriási volt az érdeklődés iránta.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!