szerző:
hvg.hu

Három év után május 16-án új nagylemezt adott ki az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik Szabad.vagy címmmel.

"A 2015-ös Tudom milyen album után 2017-ben feldolgoztuk magunkat a High Tech remixlemezen, ami egyfajta alternatívát is jelentett a zenekar számára, hogy felszabadítsuk a bennünk feszülő elektronokat. Ennek a folyamatnak a legújabb állomása a Szabad.vagy, ami egyrészt eddigi munkáink továbbgondolása, másrészt itt olyan zenei elemeket is igyekeztünk beépíteni a Vad Fruttik-dalokba, amelyek első hallásra akár még furcsának is tűnhetnek. Ilyen például a gregorián dallamvezetés és a grime, vagy a neo soul és a poszt-grunge" – mesél az előzményekről Likó Marcell, a zenekar frontembere, dalszerző-szövegírója.

Mint mondja, a nemrég született gyerekeknek köszönhetően sok minden megváltozott az életében, így a dalszövegek sem csak társadalomkritika és lélekboncolás témakörben íródtak: írt szülői kihívásokról, hogy mennyire határoz meg minket a környezet és a szüleinktől kapott örökség, illetve hitről és a kétségről.

A nyolcszámos, koncept jellegű Szabad.vagy dalait – mely fizikai formátumban május 16-ától a Mol töltőállomásain is kapható, online pedig a jól ismert felületeken – a közönség lemezbemutató koncerten, május 19-én a Budapest Parkban hallhatja első alkalommal.  Vendég az Óriás lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!