szerző:
hvg.hu

Kijött a Whitney című film új előzetese, amely rengeteg, eddig nem látott archív felvétellel és interjúkkal próbálja rekonstruálni, hogy mi vezethetett Whitney Houston tragédiájához. A film egy eddig nem ismert molesztálási ügyre is kitér.

Kevin Macdonald filmje valószínűleg a legteljesebb és a legkeserűbb dokumentumfilm, ami valaha készült a 2008-ban meghalt énekesnő életéről. A Whitney először a fiatal Whitney Houston csodálatos hangjára és az előtte álló ígéretes karrierre fókuszál. Aztán kezdődik a sztárság, a hírnévvel együtt pedig jönnek a drogok, a féltékeny férj, Bobby Brown, az élősködő családtagok, és végül következik a tragikus halál.

A filmben felhasznált archív felvételek arról tanúskodnak, hogy Houston egyre nehezebben viselte el a sztráságot, illetve annak a kellemetlen velejáróit, "az emberek azt gondolják, hogy könnyű, pedig nem az" – mondja a filmben egy ponton. A hivatalosan az amerikai mozikban július 6-án debütáló filmben megszólalnak többek között Houston barátai, rokonai, Bobby Brown és Houston partnere a Több mint testőr című filmből, Kevin Costner is.

Cannes-ban már premier előtt levetítették a filmet, ezért tudható, hogy a Whitney egyik legfontosabb állítása egy mindez idáig elhallgatott információ lesz. Mégpedig az, hogy Houstont valószínűleg molesztálta az egyik unokatestvére fiatal korában. Mivel Cissy Houston, az édesanya rengeteg turnézott, amikor még a gyerekei kicsik voltak, Garyt és Whitneyt sokszor lepasszolta a rokonokhoz. Ilyen alkalmakkor történhetett meg, hogy a két gyereket molesztálták – állítja a filmben Houston fivére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!