Először az Ördögkatlan Fesztiválon lépnek fel a fiatalok, aztán vidéki színpadokra is elviszik a Faulkner- művet.

Első önálló produkcióját kezdte próbálni a fiatal színészekből álló Sztalker Csoport, amelynek alapítói közt van a Nemzeti Színház igazgatójának fia, a Vígszínház-tag ifj. Vidnyánszky Attila, valamint a Pál utcai fiúkban Nemecseket alakító Vecsei H. Miklós.

A szinhaz.hu szerint William Faulkner Míg fekszem kiterítve című regényének motívumai alapján készül a bemutatkozó előadás, melynek olvasópróbája május 16-án volt.

Az Ördögkatlanon a július 31-i premiert követően augusztus 1-én és 3-án lesz látható a darab, majd augusztus 4-én a viszáki Kaszás Attila Pajta Színházban játsszák. Ezt követően Gyulán (augusztus 8.), Szentendrén (augusztus 9.) és Zsámbékon (augusztus 31.), majd Beregszászban és Debrecenben mutatják be, később pedig valamelyik budapesti színház veszi majd fel a repertoárjába.

A Sztalker Csoport állandó alkotói: Ifj. Vidnyánszky Attila rendező, Vecsei H. Miklós dramaturg, Berecz István koreográfus, Kovács Adrián és Mátyássy Szabolcs zeneszerzők, Vecsei Kinga Réta és Pater Sparrov látványtervezők. A csoport producere Osváth Gábor.

A „képzeletbeli társulat” tagjai: Bordás Roland, Böröndi Bence, Dóra Béla, Ertl Zsombor e.h., Gyöngyösi Zoltán, Herczeg Péter, Kiss Gergely Máté, Kiss Domonkos Mátyás, Kovács Tamás, Lestyán Attila, Mészáros Martin, Patkós Márton, Reider Péter e.h., Szabó Sebestyén László - ők hét különböző színházat képviselnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!