szerző:
hvg.hu

Két pályázó indult a vonatkozó frekvenciapályázaton, egyiküket azonban formai hibákra hivatkozva kizárta a testület. Mit ad isten, a győztes pont az lett, amelyik Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is kapcsolatba hozható a 24.hu szerint.

A lap értesülése alapján a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton a Médiatanács eheti ülésén. A másik pályázót formai hibákra hivatkozva kizárta a fideszes delegáltakból álló testület.

A keddi döntés következtében a Class FM által 2016. november 20-ig használt országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén nagy bizonyossággal a kormányközeli kft. sugározhat majd rádióműsort, tovább növelve ezzel a Fidesz-közeli médiumok számát - írja a lap.

A vonatkozó cég a 24.hu írása szerint összefüggésbe hozható a múlt héten 30. rádióját megvásárló Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal, valamint a polgármesteri címtől már elbúcsúzott Mészáros Lőrinccel is. A Médiatanács tenderén győztesnek nyilvánított cég a Mészáros többségi tulajdonába került MKB Banktól vett fel hitelt, nem sokkal a rádiós pályázat előtt.

A céget jelenleg az a Bakai Mátyás vezeti, aki tavaly még a Rádió 1 társügyvezetője volt a Rádió 1-et tulajdonló Andy Vajna mellett - teszi hozzá a lap.

A Hold Reklám Kft. még tavaly ősszel védette le a POP FM és POP Rádió ábrás védjegyeket, ezekből az országos vételkörzetű új rádió tervezett nevére és zenei stílusára is következtetni lehetett.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!