szerző:
hvg.hu

Elég meggyőző a Pillangó friss trailere.

A domb mellett a börtönfilmek másik nagy klasszikusa a 1973-as Pillangó, ami egy reménytelennek látszó szökés és a megszállottságig fokozódó kitartás története. A Henri Charriere önéletrajzi könyve ihlette első film mellett olyan zsenik bábáskodtak, mint Hollywood legendás forgatókönyvírója, Dalton Trumbo (Római vakáció, Spartacus) vagy az eredeti A majmok bolygója rendezője, Franklin James Schaffner. A főszerepeket pedig Steve McQueen (A hét mesterlövész, A szökés, Pokoli torony) és Dustin Hoffman (Diploma előtt, Esőember) játszotta. A film gyakran feltűnik olcsó DVD formájában a különböző bolti/postai standokon, úgyhogy ha még van lejátszója, jó beruházás lehet egy estére, mert izgalmas, húzós, erős film.

Ha inkább a történetre kíváncsi és nem szereti a régebbi filmeket (mennyi kihagyott lehetőség...), akkor szurkolhat velünk, hogy minél előbb derüljön ki a remake hazai premierjének dátuma.

A dán Michael Noer rendezésében készült újrázásban a Sons of Anarchyból ismert Charlie Hunnam alakítja Pillangót, akit valaki más helyett ítélnek el gyilkosságért, így kerül a földi pokolnak is beillő francia guyanai börtönszigetre. A fogság során összebarátkozik egy rabtársával, aki hű társa és segítője lesz a szökési próbálkozásai során - őt a Mr. Robotban és az ősszel érkező Queen-filmben látható Rami Malek játssza.

Az új Pillangót augusztus 24-én mutatják be az Egyesül Államokban, most jött ki hozzá a trailer - ez is elég brutálisnak néz ki:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Kult

Idris Elba eljátssza Quasimodót

A brit színész alakítja a Notre Dame-i toronyőrt a Victor Hugo regényéből a Netflix számára készülő új filmben – értesült a Variety.com.