szerző:
hvg.hu

A 70 éves Presser Gáborral beszélget utolsó előtti műsorában Alinda, amelyben elmondja véleményét Marton László ügyéről is.

30 éve játsszák a Padlást, túl vannak a 900. előadáson is, a vasárnap 70 éves Presser Gábor pedig a 1507 koncerten - ezekkel az impozáns számokkal indítja utolsó előtti adását Veiszer Alinda.

Vendégével beszélgetnek arról, miben és miért tervezi október 7-i nagyszabású koncertjét másmilyenre, mint az eddig megszokott egyzongorás fellépések. Illetve arról, hogy mit jelent, ha az ember 70 éves, és mégis úgy érzi néha, hogy még nem nőtt be a feje lágya.

A Padlás kapcsán megemlíti, hogy a színházi emberek jobb szeretik a halott szerzőt, aki már nem szól bele abba, hogy mihez kezdenek a művével, majd a Vígszínház kapcsán Marton László ügyére terelődik a szó.

A színházas zaklatási botránnyal kapcsolatban Presser elmondja, hogy úgy érzi, a színházi és a filmes szakma leszerepelt. Marton szerinte ebbe bele fog halni, de mindenki más tisztának és ártatlannak látszik, mintha soha semmi nem is történt volna. A 45 éves színházi tapasztalatai alapján szerinte megtörtént a nagy megúszás. Mint a csatákban, megvolt a tervezett halottak száma - itt egy: Marton László. Szerinte ugyanakkor a színházlátogatók megbocsátottak Martonnak.

Ezután beszélnek még arról, mit jelentenek Presser számára az angyalok és a rosszul zenélő ördögök, és hogy ennek mennyiben van köze ahhoz, hogy az ember elgondolkodik azon, mi lehet odaát.

Az interjút pénteken 23.00-től láthatják a HírTv-n.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!