szerző:
V.É.

Biztos ránk tartozik, mit gondol vagy állít az egyik fél a válás okáról? És ezt tényleg az állítólag megcsalt féltől kellett megtudnunk?

Álságos lenne azt mondani, hogy ha Hosszúék a házasságuk boldog epizódjait megosztották a közösségi oldalaikon (sőt egy egész brandet építettek erre a kapcsolatra, és a bele fektetett érzelmi munkára), akkor a boldogtalanságuk is a nyilvánosságra tartozik. Nem igaz. A boldogságukat KÖZÖSEN osztották meg, közös döntés volt, hogy mit mutatnak meg a magánszférájukból. Viszont mostantól (hogy a válásuk véglegesnek tűnik) bármit osztanak is meg a felek a kapcsolatuk felbomlásáról, azt már nem közösen, nem egymás beleegyezésével teszik – és innentől fontosak lesznek a határok. Ezt a határt lépte most át Shane Tusup a Facebookon posztolt közleményével.

A nyilvánosságot ugyanis lehet tájékoztatni és lehet használni. Hosszú Katinka az előbbit tette, amikor a (most már elérhetetlen Facebook-oldalán) közölt egy hírt – miszerint munka- és magánéleti kapcsolatuknak most már tényleg vége –, és adott rá egy hivatalos, de épp elégnek tűnő indokot. A teljes szakításhoz ezek szerint magánéleti problémák vezettek. Szó szerint így hangzott:

Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök.

Shane Tusup viszont megkezdte az úgynevezett szennyes kiteregetését, és olyan részletgazdagon mutatta be ezeket a magánéleti problémákat, hogy erre minden bulvároknyomozó elalélna. Shane Tusup, azzal az ürüggyel, hogy „megérdemlitek az igazságot”, fogta a volt felesége magánszféráját, és kipakolta a nyilvánosság elé, ráadásul magával rántott egy harmadik embert is, névvel, arccal.

Csakhogy, amikor az edző azt írja, „bevallotta nekem” az nem azt jelenti, hogy bevallotta a nyilvánosságnak (vagy hogy feltétlenül igaz Tusup állítása). És bármennyire is sértve érzi magát Tusup, volt feleségének magánszféráját tiszteletben kell/kellene tartania.

A házasságok már csak olyanok, hogy bármennyire szilárd alapokon nyugszanak is, jó néhány ilyen élettársi szövetség felbomlik. Közszereplőknél ez óhatatlanul a nyilvánosság előtt zajlik, és szerencsés lenne, ha a nyilvánosság is megérezné, hol van az a határ, amelyen túl az ügy már nem tartozik rá.

Azt viszont kimondhatjuk, hogy végre társadalmi párbeszéd zajlik a házasság intézményéről, mert Shane Tusup Facebook-oldalán minden kommentelő párkapcsolati szakértő lett: ki kezdte, ki a hibás, kinek mit illik – még szerencse, hogy más házasságáról mindenkinek van véleménye.

Miközben tényleg az égvilágon semmi közünk hozzá.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!