szerző:
MTI

A csupa női főszereplőkkel forgatott Ocean's 8 - Az évszázad átverése 41,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban.

A külföldi piacokon a Warner Bros. és Village Roadshow Pictures filmje 12,2 millió dollárt hozott, így globálisan 53,7 millió dollárt forgalmazott - adta hírül az MTI a variety.com filmes honlap beszámolója alapján.
Elsősorban a női és az idősebb nézők érdeklődése repítette a kasszasikerlista élére a filmet, a nézők 69 százaléka volt nő.
Jeff Goldstein, a Warner Bros. hazai forgalmazó részlegének vezetője közölte, hogy várakozásaikat felülmúlta a Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Rihanna és Helena Bonham Carter főszereplésével készült film fogadtatása. "Mindig is vannak hiányfilmek (nők vezetésével készült projektek). Örülük, hogy a nézők ugyanúgy élvezték, mint mi" - tette hozzá.

Az Ocean's-széria folytatását több mint tíz évvel a Steven Soderbergh rendezte, George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon főszereplésével forgatott trilógia utolsó filmje után mutatták be.
A 2001 és 2007 között forgatott három film 36 és 39 millió dollár közötti jegybevételeket hozott nyitóhétvégéjén.
A kasszasikerlista második helyére szorult vissza az eddig vezető, a Solo: Egy Star Wars-történet, a harmadik helyezett a Ryan Reynolds főszereplésével forgatott Deadpool 2.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!