szerző:
hvg.hu

Columbo szobra mögé rejtette el a készítője, Kolodko Mihály.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a múlt hét elején újabb gerilla módszerrel felállított minibronzszobor bukkant fel Budapesten, a Széll Kálmán téren. Az elkövető ismét a kárpátaljai szobrász, Kolodko Mihály, aki a Mekk mester című bábsorozat címszereplőjét, Mekk Eleket mintázta meg.

©

Röviddel ez után aztán újabb szobra tűnt fel, ezúttal a Falk Miksa utca torkolatában: egy apró, elpusztult mókus. Az állatka jobb mancsában egy pisztolyt szorongat, s alakját a filmes bűnügyi helyszínelésekről ismert fehér krétavonallal rajzolta körbe az alkotó.

©

A rágcsáló – háttérsztoriját tekintve – vélhetően gyilkosság áldozatává vált, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a klasszikus krimisorozatból ismert Columbo hadnagyot alakító Peter Falk szobra mögött kapott helyet.

Ezzel együtt már öt miniszobra ismert Kolodkónak Budapesten, az első három a lekonyuló csövű minitank, a Nagy ho-ho-ho-horgászból ismert Főkukac, illetve a ferihegyi repülőtéren felállított mini-Liszt Ferenc.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!