szerző:
hvg.hu

A szovjet éra moziplakátjain mintha Salvador Dali flörtölne a science fictionnel.

Lenyűgöző kis gyűjteményt osztott meg a BBC: összeszedtek néhány Csillagok háborúja-plakátot a vasfüggöny mögül. Van köztük lengyel, orosz, de a legtöbb magyar. A képeket elnézve leginkább az egyértelmű, hogy a rajzolóknak nem sok fogalma lehetett arról, hogy mi fán terem a Csillagok háborúja. Van a plakátokon űrcowboy, zöld pikkelyes gyíkharcos cakkos karddal (talán Greedo akart lenni...?), de egyszemű rózsaszín ormányos lény is.

Minden plakátot röviden jellemeznek is, Helényi Tibornál kiemelték, hogy ugyan Darth Vader sisakjának szájrésze leginkább egy vintage Cadillac orrának rácsára emlékeztet, a művész a saját víziója szerint értelmezte újra a sagát az erőteljes kék, narancs és vörös színek használatával. 

Felvidéki András plakátján pedig az az érdekes, hogy a különböző figurákat úgy ábrázolta, mintha a táj organikus részei lennének - ahogy például ezen az Apokalipszis most plakáton is történt, amin Marlon Brando kopasz feje mint egy monumentális dóm kupolája jelenik meg.

A teljes listát ITT találja meg.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!