szerző:
hvg.hu

A szovjet éra moziplakátjain mintha Salvador Dali flörtölne a science fictionnel.

Lenyűgöző kis gyűjteményt osztott meg a BBC: összeszedtek néhány Csillagok háborúja-plakátot a vasfüggöny mögül. Van köztük lengyel, orosz, de a legtöbb magyar. A képeket elnézve leginkább az egyértelmű, hogy a rajzolóknak nem sok fogalma lehetett arról, hogy mi fán terem a Csillagok háborúja. Van a plakátokon űrcowboy, zöld pikkelyes gyíkharcos cakkos karddal (talán Greedo akart lenni...?), de egyszemű rózsaszín ormányos lény is.

Minden plakátot röviden jellemeznek is, Helényi Tibornál kiemelték, hogy ugyan Darth Vader sisakjának szájrésze leginkább egy vintage Cadillac orrának rácsára emlékeztet, a művész a saját víziója szerint értelmezte újra a sagát az erőteljes kék, narancs és vörös színek használatával. 

Felvidéki András plakátján pedig az az érdekes, hogy a különböző figurákat úgy ábrázolta, mintha a táj organikus részei lennének - ahogy például ezen az Apokalipszis most plakáton is történt, amin Marlon Brando kopasz feje mint egy monumentális dóm kupolája jelenik meg.

A teljes listát ITT találja meg.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!