szerző:
MTI/hvg.hu

New York stílusosan ünnepelte a táncos lábú színészt.

Igazán stílusos módját választotta New York állam szenátora, Marty Golden, hogy átadja John Travoltának az életműdíjat kedden. A ceremóniát ugyanis a pizzéria előtt tartották, ami a Szombat esti láz című, 1977-es kultuszfilmben is szerepel – tulajdonképpen ez a film tette a helyet világhírűvé. Pontosabban az a jelenet, amikor a Bee Gees Stayin' Alive című száma alatt Travolta két egymásra fordított pizzaszeletet rendel, és az utcán sétálva megeszi. Az étterem azóta is népszerű turistalátványosság, a színész tiszteletére pedig még egy pizzát is elneveztek – amiből kedden Travolta is evett.

A Szombat esti láz indította el Travolta karrierjét, Golden szenátor szerint pedig Travolta az, aki megváltoztatta Brooklyn kultúráját, illetve nagy hatással volt az amerikaiak diszkózási és táncolási szokásaira.

A legutóbb Cannes-ban táncra perdülő Travolta a Gotti című filmben látható legközelebb, amiben a John Gotti nevű gengsztert alakítja, aki a New York-i Gambino családhoz csatlakozva a nyolcvanas években véres eseményeket követően átvette a hatalmat. Kritikánk csütörtökön érkezik a filmről, addig nézze meg a trailert:

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!