szerző:
hvg.hu

November elsején kerül mozikba Ujj Mészáros Károly, a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje.

Az X – A rendszerből törölve című thriller fontosabb szerepeit játszó színészek jó része már a Lizában is együtt dolgozott a rendezővel, a főszereplőt, Évát például ismét Balsai Móni fogja alakítani. Egy zseniális képességekkel rendelkező rendőrt játszik majd, aki meglátja, amit más nem, és megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik.

X - A rendszerből törölve

A történet szerint Évának tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság igazából összefügg, és egy zseniálisan gonosz sorozatgyilkos műve. Az egyetlen baj Évával, hogy használhatatlan, férje öngyilkossága óta ugyanis pánikbeteg és a mániáival küzd. Ekkor felkerül a központba egy új tiszt, Péter, akit Schmied Zoltán alakít, ő fogja meglátni kolléganője különleges tehetségét és meglátja benne a nőt is.

Balsai Móni az X - A rendszerből törölve című filmjében

Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába. A szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat gyökerei a régmúltba nyúlnak és nagyon nagyhatalmú emberekhez vezetnek.

Ujj Mészáros Károly novemberben debütáló filmjében láthatjuk még többek között Bede-Fazekas Szabolcsot, Fekete Ernőt, Molnár Áront, Szabó Győzőt, Básti Julit, Szirtes Ágit, Kőszegi Ákost, Schneider Zoltánt is, és az X - A rendszerből törölve lesz Kulka János első filmes szereplése azóta, hogy 2016 áprilisában stroke-ot kapott, és visszavonult a nyilvánosságtól. Korábban megírtuk, hogy a színész nagyon szerette a forgatással járó koncentrált munkát, hiszen szerepe szerint a mosolygó, jókedélytől kezdve a kétségbeesett sírásig sokféle, szélsőséges állapotot kellett megjelenítenie.

A filmnek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap. 

Kulka János május elején maga döntött arról, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Katona József Színházzal, nem vállal több színházi szerepet. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!