szerző:
hvg.hu

Finoman szólva is kemény ütéseket kell állnia Robbie Williamsnek, amiért elvállalta, hogy fellép a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megnyitóján.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Ha így van, akkor most itt a csúcs: június 14. és július 15. között foci-vb Oroszországban. Kövesse az eseményeket – meccseket percről percre, híreket, elemzéseket, publicisztikákat és jegyzeteket – a hvg.hu-val.
A cikksorozat támogatója a Nissan

Egy csapat csak a meccsen vezethet. Ön bárhol. Az új Nissan X-Trail minden akadályt legyőz. Fedezze fel!

hirdetés
Friss cikkek a témában

A héten jelentették be, hogy a Luzsnyiki stadionban Robbie Williams lesz az, aki szórakoztatja majd a 80 ezer nézőt az Oroszország–Szaúd-Arábia-nyitómeccs előtt.

„Sok módja van a pénzkeresetnek, Robbie Williams, de az, hogy eladod a lelked egy diktátornak, nem kellene köztük lennie.”

„Szégyelld magad! Ezt az üzenetet Szergej Magnyitszkij, Borisz Nyemcov, Anna Politkovkszkaja, Natalia Esztimirova, az MH17, és tízezer ukrán katona nevében kapod.”

Hasonló kritikus megnyilvánulásokkal próbálták rávenni az énekest a bírálói arra, hogy bojkottálja az oroszországi világbajnokságot. Még egy brit munkáspárti politikus is megszólalt az ügyben. Stephen Doughty meglepődött és csalódott, amiért egy olyan nagyszerű brit művész, mint Robbie Williams, aki az emberi jogi kampányok és az LMBT+ közösség támogatója volt, belement abba, hogy Oroszország és a FIFA kifizesse a fellépését a vb-megnyitón.

Robbie Williams egyelőre még nem reagált a bírálatokra, korábban arról beszélt, hogy nagyon boldog és izgatott, hogy felléphet Oroszországban. „Sok mindent csináltam már a karrieremben, de fellépni 80 ezer futballrajongó előtt a stadionban és több millió ember előtt szerte a világban, igazi gyerekkori álom” – lelkesedett az énekes.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!