szerző:
hvg.hu

Lenyúlnák a rókát az egér elől.

2017 decemberében jött a hír, hogy a Disney felvásárolná a 21th Century Fox szórakoztatóipari cég zömét. Itt írtunk arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azaz nekünk, nézőknek.

Csakhogy most új érdeklő tűnt fel a színen, a philadelphiai székhelyű Comcast - ráadásul jócskán rá is ígért a Disney 52,4 milliárd dolláros ajánlatára,

65 milliárd dollárt (17,6 ezer milliárd forint) kínál.

A Verge szerint ez akár óriási licitháborúvá is dagadhat.

A Comcast valószínűleg azért bátorodott fel ennyire, mert a bírsóság a napokban döntött úgy, hogy nem alkamazza a szigorú trösztellenes szabályokat, és az AT&T médiacég mégis felvásárolhatja a Time Warnert - amihez például az HBO is tartozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!