szerző:
hvg.hu

Lenyúlnák a rókát az egér elől.

2017 decemberében jött a hír, hogy a Disney felvásárolná a 21th Century Fox szórakoztatóipari cég zömét. Itt írtunk arról, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azaz nekünk, nézőknek.

Csakhogy most új érdeklő tűnt fel a színen, a philadelphiai székhelyű Comcast - ráadásul jócskán rá is ígért a Disney 52,4 milliárd dolláros ajánlatára,

65 milliárd dollárt (17,6 ezer milliárd forint) kínál.

A Verge szerint ez akár óriási licitháborúvá is dagadhat.

A Comcast valószínűleg azért bátorodott fel ennyire, mert a bírsóság a napokban döntött úgy, hogy nem alkamazza a szigorú trösztellenes szabályokat, és az AT&T médiacég mégis felvásárolhatja a Time Warnert - amihez például az HBO is tartozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!