szerző:
hvg.hu

Rosanne Barr először lenácizta, most már az alapítványát népszerűsíti.

Rosanne Barr két hete pár kiadós rasszista kirohanással a Twitteren leírta magát az ABC-nél, ahol a Roseanne című műsora futott. A tévécsatorna ejtette a színésznőt, aki többek között azzal verte ki a biztosítékot, hogy rasszista megjegyzést tett Barack Obama belpolitikai főtanácsadójára, Valerie Jarrettre, illetve lenácizta Soros Györgyöt. Egész pontosan azt állította egy bejegyzésben, hogy Chelsea Clinton Soros György egyik unokaöccséhez ment férjhez, és Rosanne Barr szerint Soros náci kollaboráns volt. Soros ezek után a szóvivőjén keresztül jelezte, hogy 13 éves volt, amikor a nácik elfoglalták Magyarországot, nem kollaborált a nácikkal, ezek rosszízű szóbeszédek, ezek terjesztésével a holokauszt túlélőit sértik meg.

Barr továbbra is nagyon aktív a Twitteren, de most kivételesen nem egy beszólással hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal, hogy „őszintén” bocsánatot kért Soros Györgytől, amiért lenácizta. „A családját üldözték a nácik, és az apja erejének és kitartásának köszönhetően élte túl a holokausztot” – írta ki a Twitterre Barr, aki ezek után Soros alapítványának, az Open Societynek a linkjét is beemelte, hogy a követői ott „ismerjék meg az igazságot”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!