szerző:
hvg.hu

Azokra a filmekre is gondoltak, amelyeket a kritikusok leszólnak, de a nézők körében népszerűek.

Újabb kategóriában van esélyük nyerni az Oscar-díjra jelölt filmeknek. Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia ugyanis olyan változtatásokról döntött, amelyek alapján olyan alkotások is esélyesek lehetnek, amelyek a kritikusok szerint ugyan nem méltók a díjra, a nézők körében azonban népszerűek.

A BBC azt írja: az új szempontrendszer alapján több esélyük van bejutni a versenybe például a szuperhősfilmeknek. Az Akadémia tagjainak küldött üzenetében azt írta: a változtatások előremutatóak, megvan azonban az esély arra, hogy egyes kritikusok bírálni fogják a lépést.

Az új kategória létrehozása mellett több más változtatásról is döntöttek: a 2020-as díjátadó ceremónia kezdetét például már egy korábbi időpontra teszik, és az ünnepséget lerövidítik, hogy kedvezzenek a nézőknek, akik a világ minden időzónájából követik a ceremóniát. Ennek érdekében egyes kategóriák díjait a reklámszünetben adják majd át, de aki akarja, ezt is megnézheti a műsor után, a rögzített változatban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!