szerző:
hvg.hu

Főleg, ha a kormány majdnem egymilliárdot áldoz az éttermek újrabenép(í)esítése érdekében. A cigányzenészek foglalkoztatását támogató pénzekért már bejelentkeznek a NER-barát vendéglátósok is – erről szól az e heti HVG cikke.

Közel egymilliárdot ad a kormány a cigányzene népszerűsítésére, konkrétan arra a programra, hogy éttermeket, vendéglátóhelyeket támogat, ha azok élő cigányzenét játszó bandákat foglalkoztatnak. A friss HVG cikke szerint az ötlet Kerényi Imre fejéből pattant ki, aki egy vendéglőben cigányzene helyett csak silány gépi zenét talált. A programot meghirdették, és rengeteg étterem jelentkezett, többek közt Zsidai Roy vagy a szintén zenész Kovács Ákos-féle helyek is. A cigányzene hagyomány zeneileg inkább vita tárgya, de tény, a 19-20. század fordulóján kialakuló, népies műdalokat játszó együttesek nagyon népszerűek voltak a virágkorukban. Ahogy népszerű a mostani népszerűsítési program is, amelynek várható folytatásával is foglalkozik a hetilap cikke.

További részletek a friss HVG-ben!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!