Farkas Zoltán
Farkas Zoltán
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szent Mihály sugárút, Gilbert Jeune könyváruház. Alapítva: 1886. A Quartier Latin "kapuja", egy lépés a Sorbonne.

A közép-európai szépirodalom a negyedik emeleten van. Elfér másfél sorban. A könyvek bő harmada magyar. A legfrissebb regény, kiemelt helyen, Dragomán György Máglyája.

A múlt századból (mások mellett) Szerb Antal, Karinthy – Frigyes és Ferenc –, Kosztolányi, Krúdytól A tiszaeszlári Solymosi Eszter. Későbbi időkből Szabó Magda, Márai Sándor, utóbbi legalább fél tucat kiadvánnyal. És persze kortársaink reprezentatív sora: több Krasznahorkai és Kertész, Esterházy (legutóbb az Egyszerű mondat vessző száz oldal - a Márk változat), Spirótól az Álmodtam neked novelláskötet.

Építeni kezdtünk a könyvekből. Tornyot. Imponáló lett.

Nagyon össze kell szednie magát, aki ezt a tornyot le akarja dönteni. Ahhoz nem elég átkozódni, magyar politikusokhoz dörgölőzni.  

Amúgy pedig: akár büszke is lehetne.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!