szerző:
hvg.hu

Helyi idő szerint péntek délelőtt elkezdődött Aretha Franklin búcsúztató szertartása Detroitban.

A soul királynője 76 évesen hunyt el hasnyálmirigyrákban augusztus 16-án. Temetése előtt két napra felravatalozták a Charles H. Wright Afrikai-Amerikai Történeti Múzeumban, ahová az egész országból özönlöttek a rajongók, hogy tiszteletüket tegyék az énekesnő előtt.

A temetés helyi idő szerint péntek délelőtt kezdődött a detroiti Greater Grace templomban, ám csak a családtagok és a közeli barátok vehetnek részt a szertartáson. A szervezők szerint hagyományos szertartás lesz, nem showműsor.

Utána az énekesnőt ugyanúgy a detroiti Woodlawn temetőben helyezik örök nyugalomra, ahová apját és testvéreit is.

A szertartáson többek között beszédet mond Bill Clinton volt amerikai elnök, Tyler Perry rendező, és énekelve búcsúztatja Faith Hill, Chaka Khan, Jennifer Hudson és Stevie Wonder.

Aretha Franklint aranyozott koporsóban, aranyszínű ruhában temetik el. 130 rózsaszín Cadillac pedig a Freeway of Love című slágerének emlékére vonul fel.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!