szerző:
hvg.hu

Louis C. K. múlt heti visszatérési próbálkozása sok kritikát kapott.

Harvey Weinstein botránya nagy hullámokat kavart Hollywoodban, és több híresség találta magát abban a helyzetben, hogy felelősségre vonják "helytelen szexuális viselkedése" miatt. Voltak, akiktől a stúdiók el is határolódtak – többek között Kevin Spacey is így járt.

A zaklatási botrány ellenére Robin Wright, aki a nagy sikerű Kártyavár című sorozatban volt partnere, úgy véli, Spacey (és mindenki más) megérdemel egy második esélyt.

Úgy hiszem, minden emberi lény képes a változásra. Ebben az értelemben egy második esély jelentheti azt. Ez a növekedés.

Spaceyt a színész Anthony Rapp vádolta meg szexuális visszaéléssel, ami ráadásul akkor történt, amikor Rapp még kiskorú (14 éves) volt. Emellett a Kártyavár stábjának több tagja is “szexuális ragadozónak” nevezte Spaceyt. Amikor a botrány kipattant, a színészt kitették a Kártyavárból, Ridley Scott kivágta A világ összes pénze című filmjéből (és újraforgatta a jeleneteit Christopher Plummerrel), és a The Billionaire Boys Club című filmje bemutatóját is elhalasztották.

A #MeToo mozgalom során napvilágra kerülő ügyek vádlottai közül Louis C.K. próbált meg visszatérni múlt héten, de kemény online kritikákat kapott érte.

Wright felvetése a Epicstream szerint mindenképpen elgondolkodtató: kaphatnak második esélyt a zaklatók, vagy ezután mindig viselniük kell a tetteik következményeit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!