hvg.hu Kult

Zár a Sziget: soha rosszabb finálét!

Kész, vége, ennyi volt – de a befejezésre sem lehet panasz. Skandináv beborulás, sarkköri majmok, nagyvárosi etno punk és tunéziai posztindusztriális rock a tálcán.

Csatlós Hanna Kult

Engedjünk a franciák csábításának a Sziget hatodik napján

Vuduval megbűvölt blues-koncert, elektrotangó, alternatív rock és dél-koreai testkoncert is lesz hétfőn a Szigeten, de még így is végül a francia újhullámos életérzés fog elhatalmasodni rajtunk. Kóruselőadással indítjuk a napot, és darkos elektronikával fejezzük be.

Varga Ferenc Kult

Vecsei Kinga Réta: Nem akarok olyan világban élni, ahol nincs örök szerelem

Tehetségesek, öntudatosak, karakteresek és szépek. Cikksorozatunkban bemutatjuk azokat a huszonéves színésznőket, akikre felfigyelhettünk már filmekben vagy tévésorozatokban. Húsz feltörekvő színésznőnek szegeztük neki ugyanazokat a kérdéseket, és mozgóképes tapasztalataik alapján sorba rendezve mutatjuk be őket hétről hétre.

hvg.hu Kult

Kerényi Imre útja a kultúrából a politikába

Kerényi Imre politikai pályafutása során fokozatosan sodródott balról jobbra, majd 2010 óta a Fidesz-kormányok miniszterelnöki megbízottja volt. Nevéhez fűződik az Alaptörvény díszkiadása, a Nemzeti Könyvtár sorozata és a Magyar Krónika.

Gyükeri Mercédesz Kult

Shame a Szigeten: ilyen az új rock and roll

Pofátlanul fiatalok, vigasztalhatatlanul dühösek és közben igyekeznek kedvesek lenni. A legmenőbb fiatal brit zenekarral találkoztunk a Sziget fesztiválon.

Kaufmann Balázs Kult

Mit keresett a nagyszínpadon Lana Del Rey?

Soha ennyi andalogva smároló párt nem látott a Sziget, mint a pénteki headliner fellépése alatt. Nehezen is tudták kikerülni őket a koncert felétől elszivárgó emberek. Pedig, ha végig figyeltek volna, egy vidéki lány magvas gondolatait hallották volna a klímaváltozásról és az elmúlás kikerülhetetlen bekövetkeztéről. De kit érdekel ez a Sziget fesztiválon?

hvg.hu Kult

Cserhalmi továbbra sem tud játszani

A Nemzeti Színház új Az ember tragédiája feldolgozásában ő lett volna Lucifer, de végül fiatal színészek osztják majd meg egymás között a szerepet.

1 2 3 4 5 6 7
1838

A címlapról ajánljuk