Ki ez a magyar nevű angol író, aki mindig bevédi Orbánékat?
Kult

Ki ez a magyar nevű angol író, aki mindig bevédi Orbánékat?

Tibor Fischer nevével az utóbbi években leginkább akkor találkozunk, amikor hangzatos szavakkal Orbán Viktor és kormánya védelmére kel nemzetközi lapokban, pedig egykor még világszerte ünnepelt szépíróként ismerhettük. Az 56-os emigráns szülők által Angliában nevelt Fischer még a rendszerváltás idején barátkozott össze a Fidesz-tagokkal, és úgy tűnik, a párt irányváltásai sem rendítették meg.

Vörös Eszter Élet+Stílus

A nomád tangó fenegyereke – interjú Daniel Melingóval

Párizsban él és úgy újítja meg a tangót, hogy közben a legmélyebb gyökerekhez nyúl vissza. Tudja, hogy a tangó látszólag szomorú, szerinte mégis sok öröm van benne. Az április 19-én a MOM-ban fellépő, rengeteg hangszeren játszó rock- és tangóénekest, Daniel Melingót egy párizsi próbájának szünetében értük el telefonon.

Bicsérdi Ádám - Bodnár Zsolt Kult

Ebbe az őrült backstage-be mindenki belépőt akar

Építészetre táncolni – nagyjából ilyen lehet, amikor filmen próbálják megfejteni, mi a titka egy-egy dalnak vagy előadónak. Mégis, néhány esetben, játékfilmes vagy dokumentumfilmes eszközökkel sikerült valamit megmutatni a zene mögötti titokból, ehhez azonban vagy erős koncepció vagy nagyon ihletett szereplőgárda kellett. A zene és film kapcsolatát bemutató sorozatunkban, a Sound & Visionben ezúttal a legjobb, 2000 után készült zenészekről szóló filmeket listáztuk.

Bodnár Zsolt Élet+Stílus

Már saját rajongóira is magasról tesz a Halálos iramban

Filmek számában beelőzte a Star Warst a népszerű autós széria, de a nyolcadik részben új mélypontra jutottak Vin Dieselék. Már a versenyzés és a család sem számít igazán, van helyette jég alól előtörő tengeralattjáró, esőként zuhogó autók, világuralomra törő főellenség és sok-sok hirtelen, erőltetett drámai csavar.

Szegő Iván Miklós Kult

Mementó 1917: autonómia az orosz egyetemeknek, itthon jogokat követel az ellenzék

Száz évvel ezelőtt éppen húsvétkor tartott titkos kongresszust a Magyarországi Szociáldemokrata Párt. A tömörülés bizonyos érdekei hiába vágtak egybe az egész Monarchia hadicéljaival, a nyilvánosság elé nem léphetett a magyar kormány tiltása miatt. Nagypénteken az USA belépett az első világháborúba, közben Oroszországban liberális reformokat helyeztek kilátásba és még a német császár is a választójog kibővítését javasolta.

Dercsényi Dávid Élet+Stílus

Így neveld a középvezetődet! - jött, látott és győzött a Bébi úr

Nem könnyű dolog elfogadni, amikor valakinek kistestvére érkezik a családba. Azt meg pláne nem, ha az illető öltönyös-aktatáskás középvezető. A Madagaszkár pingvinjeinek rendezője zseniálisan nevetteti ki a teljesítménycentrikus vállalati kultúrát, és ébreszti rá a szülőket, melyek is az életben a fontos dolgok.

Bicsérdi Ádám Kult

Jordán Tamás: "Ez a cirkusz reménnyel tölt el, hogy van értéke annak, amit csinálunk"

Felülírta a rengeteg támogatás a szombathelyi színház körüli cirkuszt és keserűséget, és Jordán Tamásnak már meg is vannak a tervei a következő évekre. Az általa alapított Weöres Sándor Színház szerinte a legszínvonalasabb vidéki bástyává nőtte ki magát, ezért nem érti, miért nem büszke rá a város vezetése. A tervezett lex Jordánt szerinte már a kapkodás és a hatalom túlzott önbizalma szülte.

hvg.hu Kult

Egy magyar film már biztosan lesz Cannes-ban

Mundruczó Kornél, Kocsis Ágnes vagy Szimler Bálint után újabb magyar alkotó mutathatja be a rangos fesztiválon vizsgafilmjét. Szentpéteri Áron Láthatatlanul című alkotása a Cinéfondation szekcióban lesz látható.

1 2 3 4 5 6 7
1591
A címlapról ajánljuk