Denzel Washingtont minden sarokra!
Kult

Denzel Washingtont minden sarokra!

A nyolcvanas években futó tévésorozat alapján készült A védelmező második részében az egyik legnépszerűbb aktív amerikai színész megint megnyomkodja kvarcóráját, és mindent elintéz. Csak azokat a beleket nem képes visszatömködni a gonoszokba, amelyeket intézkedés közben kiontott. De mindenre ő sem lehet képes. Kritika.

hvg.hu Kult

Leesett az álla az Animal Cannibalsnek Kate McKinnon rappelésétől

Erős szívdobogás, vérnyomás-emelkedés, majdnem kicsorduló könnyek – ezeket a reakciókat váltotta ki az Animal Cannibals két tagjából a Jimmy Fallonnál járt Szellemirtók-sztár rappelése. Hála Kate McKinnonnak, a Yozsefváros című dal az elmúlt évek legnagyobb magyar könnyűzenei sikere az Egyesült Államokban.

hvg.hu Kult

Itt az első fotó a Star Wars IX-ből

Túl sok mindent ugyan nem árul el, de fontos darabja az univerzumnak. Ezzel jelzi a rendező JJ Abrams, hogy készül az új trilógiát lezáró epizód.

T.S. Kult

Falfestmények egy koncertterem vécéjében

Kincseket nemcsak a föld alatt, padláson, elárvult ládafiába rejtve lehet találni, sokszor a legmeglepőbb helyen is előfordulhatnak. Ezúttal egy ukrajnai nagyváros hangversenytermének a mellékhelyiségében bukkantak töredékükben is értékes képekre.

Kovács Gellért Kult

Lehet, hogy hollywoodi akciófilmeket innentől csak Tom Cruise-nak kellene csinálnia?

A Mission: Impossible – Utóhatás nem csak a sorozat legdrámaibb darabja, de arra is lenyűgöző bizonyítékkal szolgál, hogy a franchise főszereplője és fővezére tényleg olyan menő fickó a moziban, mint amilyennek gondolja magát. Tom Cruise-zal a magánéletben sok a probléma, de Ethan Huntként ő a legnagyobb király. Kritika.

Nagyítás

A remény útja – Ózd–Brüsszel retúr

Brüsszelig is elhallatszott a hangjuk az Ózd környéki szegregátumban élő roma gyerekeknek, akik profi zenészeket megszégyenítő módon éneklik meg a küzdelmes hétköznapok fájdalmait és reményeit. Bari Gyula, Lázár Brendon, Lázár Alex, Boros Patrik, Kotta Patrik és Ruszó Dominik 11–16 éves fiúk Sajóvárkony, Sajónémedi és Táblás iskoláiból. Autodidakta módon sajátították el a hangszeres tudást, majd létrehozták a Várkonyi Csibészek nevű zenekart. A Nemzetközi Roma Héten egyedüli zenészként képviselték Magyarországot az Európai Parlamentben. Révai Sára fotóművész egy éve kíséri kamerájával a csibészeket. Dokumentálja fellépésüket, koncertjeiket. A zenészekről szóló A remény útja – Ózd–Brüsszel retúr című fotókiállítása a július 31-én kezdődő Ördögkatlan Fesztiválon lesz látható. Nagyítás-galériánk a kiállítás képeiből ad ízelítőt.

1 2 3 4 5 6 7
1837

A címlapról ajánljuk