Kult

Jövő héten nyit a leghangulatosabb fesztivál

„Lesz: zene, sör, részvétel, játék, kutyák, gyerekek, Bánkitó-eye, deszka stég, kacsák a tóban. Nem lesz: szlogen, neon reklám, termékminta, bankszínpad, óriáskerék, dögös macák, VIP páholy.” Ezt ígéri Bánkitó Fesztivál.

MTI Kult

Ki kell költöztetni az állatkert lakóit a Campus Fesztivál miatt

Állatok költöztetésével kezdődik az idei debreceni Campus Fesztivál: Kelet-Magyarország legnagyobb nyári buliját ugyanis idén - a korábbi helyszín, a Nagyerdei stadion rekonstrukciója miatt - a helyi állatkertben és a szomszédságában lévő Gyulai István atlétikai stadionban rendezik meg - közölték a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón.

MTI Kult

Jövő szombaton rendezik a füredi Anna-bált

Július 20-án rendezik meg Balatonfüreden a 188. Anna-bált, amelyen a hagyományokhoz visszatérve a báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, és a szakmai zsűri közülük választja ki a bál szépét valamint udvarhölgyeit.

MTI Kult

Elhunyt Király Éva

Hosszú súlyos betegség után, életének 82. évében vasárnap elhunyt Király Éva, a Magyarországi Richard Wagner Társaság és Archívum társaság tiszteletbeli elnöke – közölte a társaság az MTI-vel.

hvg.hu Kult

Francia utcabál lesz a Duna-parton

Már hagyomány, hogy a Francia Intézet Budapesten is megünnepli július 14-ét. Szombaton a Duna-parton fergeteges buli ígérkezik.

hvg.hu Kult

A komolyzenének is van már kormánybiztosa

Kiderült, a kormánynak igenis fontos a kultúra, sőt az is, hogy a komolyzenével kapcsolatban is van összkormányzati feladat. Ezentúl államtitkári fizetéssel kinevezett kormánybiztos koordinálja a területet.

MTI Kult

Szombatra már nincs jegy a Balaton Soundon

A Wu-Tang Clan, a Prodigy, Calvin Harris, a Crystal Castles, Armin van Buuren, Steve Aoki és Justice is fellép többek között a csütörtökön kezdődő Balaton Sound zenei fesztiválon Zamárdiban.

hvg.hu Kult

Fakasszon vizet az aszfaltból Budapesten - fotókkal

Budapesten kevés a zöld és kevés a víz, ezért ha nyáron mégis a belvárosban ragadunk, a túlélésre kell hajtanunk. A ventillátor csak a meleg levegőt kavarja az arcunkba? A strand nyomasztó és drága? A Velencei-tó partján már esélytelen helyet találni? Nézzen körül! Nem kizárt a felfrissülés a fővárosban sem. Tippek.

HVG Kult

Az élőhalottak születése

Nem negatív irodalmi hősök, hanem a vudu hitvilág szüleményei az élőhalottak, akiket a filmvásznon markáns társadalombírálat megfogalmazására is használtak.

HVG Kult

Erdős és a prímszámok

Átszőtték Erdős Pál pályafutását a prímszámokkal kapcsolatos problémák, amelyek egy részének megoldásához az utóbbi években kerültek közelebb.

MTI Kult

Elhagyja Batmant a képregényírója

Búcsúzik Batman karakterétől a sötét lovag történeteit évekig szövő skót képregényíró, Grant Morrison, aki a jövőben más szuperhősök személyiségét, megjelenését és életét szeretné alakítani tollával.

hvg.hu Kult

Botrányt jósolnak a Balaton Soundra

A DJ Szövetség birtokába jutott információk alapján a zeneszolgáltatás jogszerűségét vizsgáló, komoly ellenőrzések készülődnek a zamárdi fesztiválon.

A címlapról ajánljuk