hvg.hu Kult

Ültessen nyulat, fogadjon örökbe egy hóembert

A márciusi tél nem csak a rövidnadrágos bátrak családi túráit, de a húsvéti nyulat is megtorpedózta. A közelgő olvadás viszont nem csak beázott cipőket és szomorú, koszos hófoltokat jelent: latyakörömök, a nyúlon innen és túl.

MTI Kult

Elhunyt Matusz Károly fotóriporter

Életének 67. évében elhunyt Matusz Károly fotóriporter, az MTI volt Győr-Moson-Sopron megyei tudósítója - tudatta a család csütörtökön.

hvg.hu Kult

Bécsbe kell menni Meccaért

Az egyenlők közül a legnagyobb, a Beatles agya, lelke és szíve útra kel. Elmegy oda is, ahol eddig még soha nem járt, de Bécs közelebb van, mint Varsó.

hvg.hu Kult

Új munkát kapott Ross magyar hangja

A korábban a Jóbarátok című sorozat egyik karakterének, Rossnak is a hangját kölcsönző Galambos Péter színész lett a Pro4 tévécsatorna hangja.

hvg.hu Karrier

Volt RTL-es vezetőt igazolt le a Viasat

Március 28-tól Németh Marika irányítja a Viasat tartalmakért felelős osztályát - közölte a tévés társaság. Programigazgatóként feladata lesz többek között a műsorszerkesztés és műsorbeszerzés, emellett a saját gyártású produkciók irányítása is.

Schilling Árpád Kult

Schilling Árpád: Ellenzékből támadj, kormányból betonozz

Előtérbe kell helyeznünk a szakmai kérdéseket, és elleneznünk kell mindenféle kirekesztést. Schilling Árpád, a Krétakör művészeti vezetőjének írása arról, hogy milyen feladatot szánna az ellenálló civileknek és szakmáknak.

hvg.hu Kult

Névváltoztatást kér a Republictól Cipő anyja

Nem akarja Bódi László Cipő édesanyja, hogy fia halála után Republic néven folytassák a zenélést. A zenekar szerint azonban együtt írták a dalokat, és folytatják is a fellépéseket.

hvg.hu Itthon

Milyen zenét hallgatnak a magyar politikusok?

A politikusok zenei ízléséről szóló összeállítást közöl a Bors, amelyből kiderül, Orbán a 60-as 70-es évek rockzenéjét, míg Bajnai Gordon a Kispál és a Borzt és a Quimbyt szereti.

MTI Kult

Elhunyt Illés Károly, az Illés alapítója

Hosszan tartó betegség után 69 éves korában szerdán elhunyt Illés Károly, az Illés együttes alapító tagja, a zenekarvezető Illés Lajos testvére. Temetéséről később intézkednek – közölte a család.

MTI Kult

Grammy-díjas zenekar filmje a Titanic műsorán

Az idén Grammy-díjat nyert Big Easy Express című zenés dokumentumfilm is szerepel az április 5-én kezdődő Titanic Filmfesztivál zenei szekciójában. A produkció három indie-folk zenekar, köztük a Mumford & Sons közös turnéját idézi fel.

MTI Kult

Dionne Warwick csődöt jelentett

Csődöt jelentett Dionne Warwick amerikai énekesnő, aki az elmúlt évtizedekben közel tízmillió dolláros adótartozást halmozott fel.

hvg.hu Kult

Ha ByeAlexnek nagy lesz az arca, repül

ByeAlex kiadója, a CLS úgy ismerte meg A Dal győztesét, mint egy szerény fiút, akivel jó együtt dolgozni – írja a Bors. Náluk ugyanakkor az a gyakorlat, hogy ha valaki a siker határán többet kezd képzelni magáról, mint amennyit ér, megszakad a munkakapcsolat.

cz.t. Kult

Az egyik Orbán Viktor, a másik a Sziget

Gerendai Károly kikiáltotta a fesztivál-köztársaságot, az autonóm közösség pedig bárkit szívesen befogad, aki hajlandó kifizetni a belépő összegét. Kevesebb koszos vécé és több David Guetta az idei Szigeten. Emigráljon 66 ezer forintból.

hvg.hu Plázs

Nem jár szépségszalonba Magyarország legsármosabb pasija

Szülei szabad kezet adtak a pályaválasztásban Fehér Balázsnak, a Carbonfools énekesének, aki ezért már tizenöt évesen zenekart alapított – mondta el az énekes a Class FM Class 40 című műsorában. A frontember szépítkezési szokásairól is mesélt, és az is kiderült, hogy hamarosan debütál a banda első és utolsó magyar dala.

A címlapról ajánljuk