MTI Kult

Leonardo óriási lova beveszi Pécset

Leonardo da Vinci majdnem száz mérethű találmányát mutatják be a pécsi Janus Pannonius Múzeumban, a város főterén pedig a művész által megálmodott hatalmas, lovat mintázó szobrot állítanak ki - közölte a baranyai megyeszékhely polgármestere hétfőn.

MTI Kult

Vasárnap vetítik a Tetthely eddigi legvéresebb epizódját

Rekordot dönt 19 halottal a német nyelvterület leghosszabb ideje futó és legnépszerűbb krimisorozata, a Tetthely legújabb epizódja, amely vasárnap kerül adásba az ARD csatornán – számították ki a sorozat rajongói oldalának szerkesztői.

hvg.hu Kult

Elkészült az Oscar-gála legmenőbb selfie-je

Ellen Degeneres, az Oscar-gála háziasszonya tette ki magáról ezt a képet pár órával ezelőtt. Hány sztárt ismer fel közülük? (A teljes névsort a fotó alatt találja.)

Bodnár Zsolt Kult

Oscar 2014: A 12 év rabszolgaság a legjobb film, de tarolt a Gravitáció

Gravitáció vagy 12 év rabszolgaság? Ez volt a legfőbb kérdése a 86. Oscar-gálának, ami a beharangozott nagy verseny ellenére papírforma eredményeket hozott. Hét szobrocskájával tarolt a Gravitáció, de a legfontosabb díjat végül a 12 év rabszolgaság vihette haza. A holtversenyben legtöbb kategóriában jelölt Amerikai botrány és a Leonardo DiCaprio-vezényelte Wall Street farkasa egyaránt díj nélkül távozott.

MTI Kult

Tarolt a független filmes Oscar-átadáson a 12 év rabszolgaság

Öt kategóriában is kiérdemelte a többszörösen Oscar-díjra jelölt 12 év rabszolgaság című film a független film Oscarjának tekintett Spirit-díjat, az Adéle élete című francia film a legjobb külföldi filmnek járó díjat nyerte el.

MTI Kult

Meghalt Alain Resnais

A Szerelmem, Hirosima és A háborúnak vége rendezője 91 éves volt.

Cz.T. Kult

Visszatért a Kispál és a Borz – Kiscsillag lemezpremier Lovasival a hvg.hu-n!

Régi-új hangzásvilág, finom odamondások és hátborzongató aktualitás teszi a Kiscsillag legújabb, Szeles című albumát többé, mint egy átlag magyar poplemez. Lovasi András saját bevallása szerint már nem szeretne fiatalabb lenni vagy előrántani a cilinderből az ős-Kispál és a Borzot, a lemez hallatán mégis az az érzésünk, valami visszatért.

hvg.hu Kult

A hvg.hu-n mutatkozik be az új Kiscsillag

Vasárnap a hvg.hu-n debütál az új Kiscsillag-album, a Szeles, felvezetésként pedig összegyűjtöttünk öt olyan dalt, melyek miatt biztosan megéri tűkön ülve várni Lovasiék legfrissebb anyagát.

Schreiber András Kult

Indul a visszaszámlálás: ki nyerhet az Oscar-gálán?

Ha csak a minőség számítana, akkor a legjobb film díja a Wall Street farkasának, a legjobb rendezésé pedig Alfonso Cuarónnak járna a Gravitációért. Először vehet át fekete rendező és először kaphat Leonardo DiCaprio aranyszobrocskát. Az Oscar-díjnak semmi értelme, az csak az amerikai filmesek önünneplése sok pénzből. Mégis nagyon várják világszerte, hogy mi hangzik el a vasárnap a "the winner is" tagmondatok után. Mi várható a gálán? Tippelje meg ön is!

Bicsérdi Ádám Kult

A nagy Twin Peaks-titok: mi történik a 25. évben?

Ha van olyan sorozat, amelynek kultusza képernyőre kerülése óta töretlen, az a Twin Peaks. A sorozat jövőre lesz 25 éves, de a pilot felvételeibe már 1989-ben belekezdett a sorozat két kitalálója, David Lynch és Mark Frost. Az utóbbi időben ráadásul a folytatásról szóló pletykák is egyre inkább lábra kaptak. A jelek szerint Budapest sem marad ki a 25. évforduló méltó megünnepléséből. Ott voltunk az induló Twin Peaks-klubsorozaton, és még egy meglepetéssel is készültünk a rajongóknak.

MTI Kult

Nem sikerült megegyezni Anne Frank örököseivel

Mégsem készül német tévéfilm Anne Frankról, mert a ZDF csatornának nem sikerült megegyeznie a nácik elől Amszterdamban bujkáló, majd a bergen-belseni haláltáborban elpusztult német zsidó kislány örököseivel.


A címlapról ajánljuk
10 izgalmas sorozat az otthonülős őszi napokra

10 izgalmas sorozat az otthonülős őszi napokra

David Fincher nagy visszatérését is láthatjuk a következő néhány hónapban, de ajánlunk többek közt egy sci-fi-komédiát és egy vérbeli westernt is. Tovább dübörög a tévés aranykorszak!