hvg.hu Kult

Rékasi Károly kárt tett magában

Dühében olyan erővel csapott bele egy asztalba Rékasi Károly, hogy be kellett kötözni a kezét – számolt be a Bors.

hvg.hu Kult

Eperjes: "Sőt, el is pityerintettem magam"

Izgatottan várja Eperjes Károly a Nemzeti Színház új évadját, és bár még alig indult el a Vidnyánszky Attila irányította színház munkája, ő már túl van az első síráson.

hvg.hu Kult

Megtámadták Galla Miklóst

Otthona előtt támadták meg Galla Miklóst az utcán – számolt be a Bors. A támadó a humorista takarítónőjének férje lehetett.

MTI Kult

Ma eldőlhet Eszenyi Enikő sorsa

A Vígszínház ügyvezetőjéről, a Budapesti Operettszínház főigazgatójáról és a Margitszigettel összefüggő adórendeletekről dönthet csütörtöki rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

hvg.hu Kult

Balázs Péter pályázata: „A stílus maga az ember”

Balázs Péter szerint talpra kell állítani a Vígszínházat, amely „minden derűs magyar polgár színháza kell hogy legyen” – egyebek mellett ez derül a szolnoki direktor pályázatából, amely a Népszabadság birtokába került. A dolgozat mottója az, hogy „A stílus maga az ember”, és Balázs Péter nem akarta nyilvánosságra hozni, sőt a lap információi szerint zárt ülést kért a csütörtöki ügyvezető-választásra a fővárosi közgyűlésnél.

Tossenberger Adél Kult

"A Securitate nem szerette ezeket a látogatásokat" – interjú a Csík zenekar vezetőjével

Míg a 80-as években még előfordult, hogy a Csík zenekart irredentaként kezelték, mára úgy tűnik, mindegyik politikai párt elismeri őket. Miért jelennek meg mégis többnyire fideszes rendezvényeken? Hol van a népzene helye a Coca-Cola–mámorban? Nem unalmas-e még a Most múlik pontosan? Csík Jánossal, a zenekar alapítójával beszélgettünk.

MTI Kult

A nemzeti örökség megóvását veszélyezteti egy fideszes módosító?

A Levegő Munkacsoport szerint a közgyűjtemények szakszerű kezelését és nemzeti örökség megóvását veszélyezteti az a törvénymódosító javaslat, amelyet L. Simon László és Gyimesi Endre (Fidesz) nyújtott be az Országgyűlésnek, ezért annak visszavonását kéri.

MTI Kult

Megjelenik az új James Bond-regény

A héten jelenik meg Nagy-Britanniában a Solo (Egyedül) című legújabb James Bond-regény, amelyben William Boyd író egy kontinenseket átszövő ügy felgöngyölítésére küldi a brit titkosügynököt a hidegháború legforróbb időszakában.

hvg.hu Kult

Öt nagy dobás a világ legdrágább videojátékában

Az eddigi legnagyobb költségvetéssel készült videojáték, a GTA V természetesen a soundtracken sem spórolt – a sorozat készítői amúgy is híresek a kivételes zenei ízlésükről, amely minden alkalommal remekül elkapja az aktuális korhangulatot.

MTI Kult

A szülők nem tudják, mit is csinál a gyerek a neten

A fiatalok kilencven százalékának otthonában van számítógép. A megkérdezettek mintegy fele sosem beszélget a szüleivel arról, mire használja az internetet, a szülőknek egyre kevesebb tudásuk van azokról az eszközökről és tartalmakról, amelyeket gyermekeik használnak - derült ki egy nemzetközi konferencián Balatonalmádiban.

hvg.hu Kult

Fluor Tomi katasztrofális gyermekdallal jelentkezik

A Takáts Eszter Beat Band vendégeként vonult stúdióba a hazai marketing hiphop röpképtelen sasmadara. A reggae-lüktetésre hajazó, Teremtés című dalban könnyed táncdallamok keverednek a Mizu szerzőjének kétes rap-soraival: az eredmény pedig megkérdőjelezhető.

hvg.hu Kult

Újságíró fesztivál érkezik Budapestre

Szerk.éj néven startol az online kulturális szerkesztőségek első nyílt napja szombaton. A Budapesten, állami támogatással megvalósuló, éjszakába nyúló programlavina új alternatíva lehet a szakmai fórumokba, kerekasztal-beszélgetésekbe fásult tömegek számára.

A címlapról ajánljuk