Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Ez volt a századforduló négyes metrója

Ez volt a századforduló négyes metrója

Sosem hitték, hogy egyszer elkészül, egész építését átszövi a politika, a városlakók mégis nagyon szeretik. Mi az? Az Ybl Miklós-emlékév alkalmából a Bazilikát jártuk be Kemény Mária művészettörténész vezetésével.

2014. április 19., szombat, 21:00 6 hozzászólás

Péntektől Csákberényben forgat Depardieu

Csákberényben forgatják az Asterix és Obelix negyedik részét, a főszerepet most is Gerard Depardieu játsza. A francia színész már Magyarországon van, péntektől pedig elindul a forgatás is - írja a Fejér Megyei Hírlap online kiadása.

2011. június 15., szerda, 20:30

Mélyponton a színházak: már nem mernek években gondolkodni

A pályakezdő színészek elhelyezkedési nehézségei, a teátrumok, független társulatok nehéz anyagi helyzete, illetve a kőszínházak, alternatív csoportok együttműködése is téma volt egy, a Pécsi Országos Színházi Találkozó keretében szervezett kerekaszatal-beszélgetésnek szerdán, Pécsett.

2011. június 15., szerda, 20:08

Elhunyt Gyertyán Ervin

Hosszan tartó betegség után életének 86. évében kedden délután elhunyt Gyertyán Ervin Balázs Béla-díjas filmkritikus, író, József Attila-kutató, műfordító - közölte testvére.

2011. június 15., szerda, 18:22

Oscar-díj: idén változik a jelölési folyamat

Az Oscar-díj jelölési folyamatának megváltoztatásáról döntött az Amerikai Filmakadémia, amely lehetővé tette, hogy legalább öt, legfeljebb tíz filmet jelöljenek a legjobb film kategóriában.

2011. június 15., szerda, 17:49

Indul a nyári színházi évad

Kezdődik a nyári szabadtéri színházi évad; új bemutatókkal, prózai és zenés színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadásokkal várják a közönséget szeptember elejéig a Szabadtéri Színházak Szövetségének tagjai.

2011. június 15., szerda, 17:08

Videó: "A márványoltárt elvitte az ÁVH..."

Hűvösvölgyben bújik meg egy különös sorsú, elhagyatott műemlék épület, a Magyar Szentföld-templom. A ferencesek templomtorzójába előbb az ÁVH, majd egy traktorgyár költözött, de itt volt a Fővárosi Levéltár raktára egészen a hetvenes évekig. Az épület ma üresen áll.

2011. június 15., szerda, 14:20 Szóljon hozzá

Kilenc nemzeti emlékhelyünk lesz, megjelent a lista

Kilenc magyarországi helyszínt nyilvánítana nemzeti emlékhellyé a kulturális örökség védelméről szóló törvény módosító javaslata, amely részletesen szabályozná a helyszínek kezelésének kérdéseit és az emlékhellyé nyilvánítás kritériumait is.

2011. június 15., szerda, 12:46

Andy Vajna tanácsadója lesz átmenetileg az új filmalap vezetője

Bejegyezte a cégbíróság a Magyar Nemzeti Filmalapot, amelynek vezetője átmeneti időre Havas Ágnes lett, Andrew Vajna kormánybiztos eddigi tanácsadója. A filmes szakembert minden bizonnyal Vajna váltja a poszton, amint lejár a kormánybiztosi megbízatása.

2011. június 15., szerda, 11:19

Csempészett műtárgyakból nyílik kiállítás a Szépművészetiben

A hatóságok által Magyarországon lefoglalt, csempészett ókori műtárgyakból nyílik kamarakiállítás szerdán a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

2011. június 14., kedd, 17:36

„Ha elkapnak, vállald a következményeket”

Melka Gábor a rendszerváltás után néhány évvel az elsők közt varázsolgatta színessé a város szürke falait és a rozsdás vonatok oldalait festékszóróival. Hasonló kézügyességű és gondolkodásmódú társaival megalakította a PNC (Pride Not Crime) nevű graffiticsoportot, akikkel nemzetközi graffitis körökben is letette névjegyét. Ugyanezekkel a fiúkkal társulva gyakran mikrofont ragadott, hogy rímekben fejezze ki gondolatait. Ma már keresett kortárs képzőművész, nem mellesleg a Színes Város projekt művészeti vezetője.

2011. június 14., kedd, 16:39 5 hozzászólás

"Valamit csinálni, ami legális" – videó

A Színes Város és a Zöld Kakas Líceum nevű budapesti középiskola közösen színesítették ki a Pöttyös utcát és környékét. Ez az akció a civil szervezet oktatási programjának első állomása volt. Megnéztük.

2011. június 14., kedd, 10:35 1 hozzászólás

A Super 8 a hét legsikeresebb mozija

A negatív előrejelzések ellenére Super 8 című sci-fi produkálta a legmagasabb bevételt az észak-amerikai hozta mozik pénztárainál a hét végén.

2011. június 13., hétfő, 17:55

Múzeumok éjszakája: programok Zala megyében

Zalaegerszegen régészeti leleteket bemutató kiállítás nyílik, Nagykanizsán a sport köré szerveződnek a programok június 18-án, a Múzeumok éjszakáján, Kehidakustányban pedig ekkor nyitja meg kapuit a Deák-kúria.

2011. június 13., hétfő, 12:19

Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum nyílik Budapesten

Az elmúlt évtizedek közmédia-történetét felidéző, számos technikatörténeti érdekességet összeggyűjtő Rádió- és Televíziótörténeti Múzeum nyílik Budapesten, a Magyar Rádió Pollack Mihály téri székházában. Az egyedülálló gyűjtemény a Múzeumok éjszakáján, június 24-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

2011. június 13., hétfő, 12:14

Porcelán kiállítás nyílik Budapesten

Egyetemistaként kezdte a régiségek gyűjtését a magyar gyökerű Veljko Marton, az első horvát privát múzeum, a zágrábi Muzej Marton tulajdonosa, akinek porcelángyűjteményéből Törékeny harmónia címmel nyílik kiállítás június 16-án, csütörtökön az Iparművészeti Múzeumban.

2011. június 13., hétfő, 11:19

Picasso és Miró "rejtegetett" képeit árverezik el

Az impresszionista és a modern festészet remekei, Picasso, Miró és Gris évtizedekig magánkézben lévő, rejtőző munkáit, valamint Egon Schiele és Alberto Giacometti egy-egy remekművét árverezi el június 22-én a Sotheby's aukciósház Londonban.

2011. június 13., hétfő, 10:40

Nézegessen kriptát Mosonmagyaróváron!

Mosonmagyaróváron, ahol a Múzeumok éjszakáját a legtöbb vidéki városnál egy nappal korábban, június 17-én tartják, a Habsburg-kripta megnyitása ígérkezik a legkülönlegesebb eseménynek. Fertődön az Esterházy-kastély megújult díszudvarán pedig közös lampioneregetéssel köszöntik a különleges éjszakát a múzeumlátogatók június 18-án.

2011. június 12., vasárnap, 16:55

A váci Múzeumok éjszakájának programjai

Változatos programokkal készülnek a váci kiállítóhelyek a múzeumok éjszakájára: június 18-án például koncert, csillagászati túra és szubjektív tárlatvezetés is várja az érdeklődőket.

2011. június 12., vasárnap, 16:40

Orosz film győzött a Mediawave Fesztiválon

Átadták a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál díjait Szombathelyen, idén nagyjátékfilm kategóriában a fődíjat egy orosz fim, Ovsyanki (Silent Souls) Csendes Lelkek című alkotása nyerte el, Alekszej Fedorcsenko rendezésében.

2011. június 11., szombat, 21:41

Meghalt Szabados György zeneszerző

Életének 72 évében péntek éjjel elhunyt Szabados György Kossuth-díjas zeneszerző-zongoraművész - értesítette a család az MTI-t.

2011. június 11., szombat, 15:40

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X