„Mintha Madonna Pécsen koncertezne”

„Mintha Madonna Pécsen koncertezne”

A világ egyik legünnepeltebb zenekara Cserdiben adott ingyenes koncertet mintegy 200 gyereknek, akiknek nagy része életében először hallott élő hangversenyt. Elkísértük a Fesztiválzenekar művészeit a köcsögmentesítéséről elhíresült polgármester falujába.

Mitől zsidó egy színház?

Mitől zsidó egy színház?

Indul az évad heteken belül, ismét megtanuljuk, hogy minden politika és színház az egész világ. A kultrukampfról szóló sorozatunk első részében arra próbál válaszolni Borgula András, a Gólem Színház alapító-rendezője, hogy létezik-e zsidó dráma, zsidó színpad, sőt: zsidó közönség.

Stohl lánya is a színpadon kötött ki, apja filmet forgat

Együtt játszik lányával Stohl András a Szegedi Szabadtéri Játékok Mágnás Miska előadásán - írja a Blikk.

hvg.hu

Ember- és csatornaszag ütötte ki a dohányfüstöt a pesti kocsmákban

Ember- és csatornaszag ütötte ki a dohányfüstöt a pesti kocsmákban

A nikotinszag örök. Berágja magát a vakolatba, a padló rései közé, megsárgul tőle a villanykapcsoló, a ventilátor pedig még a hűlt helyét is simán az arcunkba pörgeti. Közel öt hónappal a dohányzási tilalom startja után speciális kocsmatúrára indultunk, és megszagoltuk, mi maradt a dohányfüst után. A cefreszag, az emberszag és a csatornaszag is komoly szerephez jutott, kitörve a füst árnyékából.

TA

Meghalt a sci-fi egyik mestere

Nyolcvanhét éves korában szerdán elhunyt Harry Harrison amerikai tudományos-fantasztikus író, akinek magyarul is megjelent több műve, köztük leghíresebb regényszériájának, A rozsdamentes acélpatkánynak két kötete.

MTI

Orbán Viktor is elmegy a Tranzit fesztiválra

Augusztus 22. és 26. között több száz, a közélet iránt érdeklődő fiatal találkozik Kőszegen, a Tranzit - fesztivál a határon elnevezésű rendezvényen, ahol látogatást tesz Orbán Viktor miniszterelnök is - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

MTI

Nem keres új szereplőt Hernádi helyére az RTL Klub

Az RTL Klubnál bíznak benne, hogy a Heti hetes című műsorból 13 év után kiszálló Hernádi Judit visszatér az ősztől az RTL2-re költöző produkcióba - írta az Origo a műsor producerét idézve.

hvg.hu

Hosszú betegség után meghalt Lugossy Mária szobrászművész

Hosszú betegség után meghalt Lugossy Mária szobrászművész

Életének 63. évében, hosszú betegség után szerdán elhunyt Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA)tagja - értesítette az MTI-t az MMA titkársága.

MTI

Tűz rongálta meg a világ legismertebb műgyűjteményét

Lakástűz tizedelte meg a világ egyik legismertebb műgyűjteményét, Jean Boghici kollekcióját Rio de Janeiróban.

MTI

Janáky István építészeti és szellemi öröksége

Janáky István építészeti és szellemi öröksége

A meg nem alkuvás jellemezte a múlt héten elhunyt Janáky Istvánt, aki talán éppen ezért elsősorban meg nem épült alkotásaival, kísérleti és elméleti munkáival, mintsem megvalósult házaival hagyott nyomot.

HVG

Nem fért be a Munkácsy-festmény a debreceni múzeumba

Nem láthatja a közönség Munkácsy Mihály Siratóasszonyok a keresztfán című festményét a debreceni Déri Múzeumban, ugyanis a nagy méretű alkotás nem fért be a kiállítóteremhez vezető lépcsőfeljáróba - közölte Lakner Lajos múzeumigazgató szerdán az MTI-vel.

MTI

3D-s filmeket is vetítenek a hévízi moziban

Önkormányzati forrásból, több mint 34 millió forintból korszerűsítették a hévízi mozit, amely tavaly az ország leglátogatottabb egytermes filmszínháza volt. A műsort 3D-s vetítésekkel bővítették.

MTI
Hirdetés

Budapestet választotta kedvencének az Esquire magazin

Budapestet választotta kedvencének az Esquire magazin

Az elmúlt hetekben egyre többen dicsérik a magyar fővárost, most az Esquire magazinon a sor. Mond újat, mond közhelyet is.

Toto: tűzijáték után jön a legenda

Toto: tűzijáték után jön a legenda

A Toto már 35 éves, de még mindig a legjobb ajánlat azoknak, akik a rockban nem a szerencsejátékot, hanem a tuti tippeket szeretik. Egy nappal a tűzijáték után rockshow az egyre jobban formába lendülő PeCsában.

hvg.hu

Magyar találta fel a 3D mozit

Magyar találta fel a 3D mozit

Az amerikai és a szovjet technikát lekörözve nyílt meg hatvan éve Budapesten a világ második térhatású mozija. Ma már kevesen emlékeznek a feltalálójára, Bodrossy Félixre.

HVG
Hirdetés

Brit katonatisztet alakít következő filmjében Robert Pattinson

Arábiai Lawrence szerepét kapta Robert Pattinson a Queen of the Desert című, Gertrude Bellről szóló életrajzi filmben.

MTI

Nemcsak a magyarok nézték a YouTube-on a Szigetet

Több mint négymillióan nézték a YouTube-on a jubileumi, 20. Sziget élő közvetítését, a legtöbben Magyarországról és Belgiumból kísérték figyelemmel az interneten a koncerteket – közölte a Google Magyarország szerdán az MTI-vel.

MTI

Szigetes busz balesete: a Mando Diao a Facebookon mesél

Szigetes busz balesete: a Mando Diao a Facebookon mesél

Facebook-oldalán számolt be a Mando Diao svéd rockegyüttes arról a balesetről, amely hétfőn történt meg velük, amikor a Sziget fesztiválról a ferihegyi repülőtérre vitte őket egy busz.

hvg.hu

Minden nap más drog hatása alatt rajzolta le magát a férfi

Minden nap más drog hatása alatt rajzolta le magát a férfi

Bryan Lewis Saunders 1995-ben úgy döntött, mindennap lerajzolja magát. Aztán, hogy ne legyen olyan unalmas, jött egy másik ötlet.

hvg.hu

Travolta lesz a Zürichi Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége

John Travolta lesz a rangos Zürichi Nemzetközi Filmfesztivál idei díszvendége - jelentették be a szervezők kedden.

MTI

Egy narkós magyar celeb és egy full drogos dzsanki kitárulkozása

Egy narkós magyar celeb és egy full drogos dzsanki kitárulkozása

Narcisztikus, hepciáskodó és infantilis: a drogkönyvek azért ilyenek, mert ilyenné változtatja az embert a drog. Akkor is, ha a szerző híres magyar színész, vagy életben maradt magyar író. A szerepek azonban drogkönyv-írás közben nem felcserélhetők: a színész színészkedni, az író írni tud.

Hirdetés
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X