MTI Kult

Újjászületett az egyik legnagyobb brit kulturális tárlat

Időrendi sorrendben mutatja be a brit művészet történetét a londoni Tate Britain új állandó tárlata, amely átalakított és újragondolt termeken keresztül kalauzolja végig a látogatókat az 1540-től egészen napjainkig születtet brit műalkotásokon.

MTI Kult

Felfüggesztették a káromkodós híradóst

Azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szebeni István műsorvezetőt, mert elfogadhatatlannak tartja az újságírónak a közmédia Híradójában mondott szavait – közölte kedden az MTVA sajtóirodája az MTI-vel.

MTI Kult

Felkerült Rejtő pincére a Mika Tivadar tűzfalára

Elkészült a Rejtő Jenő pincérét ábrázoló falfestmény a Budapest belvárosában található Mika Tivadar-ház tűzfalán. A festmény témájáról tavaly ősszel közönségszavazás döntött.

hvg.hu Kult

Nem kell zsidó az összeesküvés elmélethez

Ha megunja a zsidó világösszeesküvést, akadnak még titkos szervezetek, megrázó összefüggések, és settenkedő titkosügynökök, akik a vesztére törnek. Ismerkedjen meg az 5 legsúlyosabb konspirációval, legyen felkészült a megszállás, járvány, puccs és az apokalipszis idején.

hvg.hu Kult

Milliárdokkal tartozik Vin Dieselnek a Facebook?

Jó érzés, ha valakire 41 millió rajongó kíváncsi naponta a Facebookon, de még jobb lenne, ha ezt az érdeklődést a legnagyobb közösségi portál némi pénzzel is elismerné.

hvg.hu Kult

34 milliót osztott szét a Médiatanács

A Médiatanács 2013. évi rezsipályázatának ötödik fordulójában tíz közösségi rádió és televízió kapott közel 34 milliós támogatást az egész évre szánt 400 millió forintos, megemelt keretösszegből.

hvg.hu Kult

Dörner színháza bukta a legnagyobbat tavaly

Az Újszínház a 2011-es bevétele 58 százalékát, a József Attila Színház az előző évi 66 százalékát érte el tavaly – derült ki a Napi Gazdaság összeállításából.

MTI Kult

Ma még nem lép fel ByeAlex

Ma este rendezik az 58. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét a svédországi Malmőben. A Magyarországot képviselő ByeAlex a csütörtöki második elődöntőben adja elő Kedvesem című dalát.

MTI Kult

Visszatér Jack Bauer és a 24

A Fox produkciós stúdió 12 új epizódot forgat a népszerű szériából, amely 2014. májusban kerül képernyőre. A 24 című sorozat nyolc évadon át, 2001 és 2010 között futott.

Tossenberger Adél Kult

"Nekünk itt nagyon jó" – jelentés Józsefváros oázisából

Van a VIII. kerületben egy hely, amit a béke szigeteként, Józsefváros szíveként emlegetnek azok, akik ott töltik a hétköznapjaikat. A Mikszáth teret és környékét már Erzsébet királyné is szívesen látogatta, most pedig Kocsis Máté polgármester egyik törzshelye. Családias gasztroutca két kedves térrel, ahol még nem szól minden a pénzről. Riportunk a helyszínről.

MTI Kult

Meghalt a hírhedt bankrabló, akiből Alain Delon csinált legendát

A milánói születésű Luciano Lutring az 1960-as, 1970-es években a gépfegyveres szólistaként vált ismertté, fegyvereit ugyanis hegedűtokban vitte magával akciói során. A börtönben festeni és írni kezdett, szabadulása után törvénytisztelő állampolgár lett belőle. Delon A Cigány című filmben játszotta el.

A címlapról ajánljuk