10 könyv, amelyből még idén film lesz
Kult

10 könyv, amelyből még idén film lesz

Egyre kevésbé hagyatkoznak a könyvadaptációkra a nagy filmesek, de ha már az irodalomhoz nyúlnak, akkor a legizgalmasabb sztorikat veszik elő. Ben Affleck a húszas évek gengsztervilágában, Tom Hanks pedig a világuralomra törő tech-óriások ügyleteiben mártózik meg; Kate Winslet repülőszerencsétlenség túlélőjeként, Natalie Portman biológus-felderítőként küzd meg az ismeretlennel; de Stephen King és Agatha Christie főművei is a nagyvászonra költöznek.

Kult

Színházban helye van a horogkeresztnek

A német bíróság felmentette Jonathan Meese-t, aki ellen azért indult eljárás, mert tiltott önkényuralmi jelképeket használt egy színházi előadása során.

MTI Kult

Indul a Haydn Fesztivál, itt a program

Pénteken kezdődik a fertődi Esterházy-kastélyban a szeptember 1-ig tartó Haydn Fesztivál. A fellépők között lesz Enrico Onofri olasz hegedűművész, Andreas Staier német zongoraművész, Nicholas McGegan brit karmester vagy Monica Groop finn mezzoszoprán.

MTI Kult

Orbánék fesztiválcéget gründolnak Tarlósékkal

Az állam is részt vállal a jövőben a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a Café Budapest hosszú távú működtetésében, az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában olvasható.

Lindner András Kult

Telt házas a Kaposfest

Prokofjev után Mozart, Bach után Kurtág. Negyedszer rendezik meg a nemzetközi kamarazenei fesztivált Kaposváron.

MTI Kult

Hujbert feljelentette az egyetem, cáfolják a Blikk hírét

Még folyamatban van a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vizsgálata Hujber Ferenc diplomája ügyében, a hamis érettségi bizonyítvánnyal kapcsolatban pedig feljelentést tettek a rendőrségen – közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön.

MTI Kult

Meghalt Slawomir Mrozek drámaíró

Nyolcvanhárom éves korában csütörtökön meghalt Slawomir Mrozek lengyel dráma- és prózaíró, karikaturista, az abszurd-groteszk dráma világirodalmi rangú képviselője.

hvg.hu/MTI Kult

Hujbert letaglózta, hogy a Blikk szerint megtarthatja a diplomáját

A színész Hujber Ferenc nemrég azt állította, hogy érettségi bizonyítványát csupán vásárolta, diplomamunkáját pedig nem ő írta, de utóbbit mégsem veszik el tőle. A Blikk ez utóbbiról szóló információit később cáfolta az egyetem, amely szerint a vizsgálat még nem zárult le, az állítólagos hamis érettségi miatt pedig feljelentették a színészt.

hvg.hu Kult

Készül a magyar Mr. Bean

Bojtorján címmel új animációs sorozaton dolgozik Varga Zsolt, aki szerint a csetlő-botló főhős Gusztávra vagy Mr. Beanre hajaz.

Németh Marcell Kult

Tartotta a képet, amin épp lelövik az ükapját – Franz Ferdinand-interjú

„Nekem egyáltalán nem tűnnek unalmasnak” – sommázza véleményét Magyarország utolsó királyi családjáról a Franz Ferdinand együttes dobosa. A skót indie rock zenekar eddigi legjobb hangulatú szigetes koncertje előtt beszélgettünk Paul Thomsonnal, aki ízes glasgow-i dialektusban értekezett az együttes identitásáról, az augusztus végén megjelenő album felvételeiről, és arról, milyen lemezt vett legutóbb Budapesten.

hvg.hu Kult

Vicces showműsort indít az RTL Klub

Jövő év elejétől láthatják az RTL Klub nézői azt a zenés showműsort, amelyben magyar előadók világhírű zenészek bőrébe bújva produkálják magukat.

MTI Kult

Monica Belluccival fog filmet forgatni Emir Kusturica

Monica Bellucci olasz filmsztár Emir Kusturica szerb filmrendezővel háborús drámát forgat Ljubav i rat (Szerelem és háború) címmel a dél-kelet hercegovinai városban, Trebinjében és környékén.

A címlapról ajánljuk