MTI Kult

Karácsonyi vihar miatt csúszik Domingo karmesteri bemutatkozása

Egyelőre elmarad Plácido Domingo karmesteri bemutatkozása a valenciai operaházban, mert a kelet-spanyolországi kikötőváros ultramodern operaházát be kellett zárni a karácsonyi viharkárok miatt. A világhírű tenor először vezényelte volna az operaház zenekarát február elején, Puccini Manon Lescaut operájának előadásán debütált volna karmesterként.

MTI Kult

Megtépázta a válság a spanyol filmipart

A spanyol filmipart is súlyosan érintette a gazdasági válság: 15 százalékkal visszaesett a mozilátogatók száma, 16 százalékkal csökkentek a jegybevételek és 28 százalékkal kevesebb film készült 2013-ban az előző évihez képest.

hvg.hu Kult

Felszabadultak „a veszteségkimutatás szerint meghalt” Rejtő Jenő jogai

Az irodalomtörténészek csak valószínűsíteni tudják, hogy 1943. január 1-jén halt meg a munkatáborban Rejtő Jenő. Az viszont tény, hogy idén január elsejétől már nem védi a szerzői jog a műveit, mint ahogy lejárt a 70 éves „védelmi időszaka” további tucatnyi művésznek is.

HVG Kult

A fényképekbe fulladó fotózás

„A fénykép nem véletlen, a fénykép koncepció. A »géppuska-módszer«, vagyis ha a fotós rengeteg negatívot készít, s abban bízik, hogy az egyik majd csak jó lesz, végzetes hatású a komoly eredményekre nézve.”

Kőhalmi Zoltán Kult

Monthy Python, a sokadik nyúlon túl

Ha Isten létezik, akkor a 24 éve elhunyt Graham Chapman is fellép a londoni 02 Arénában, ahol egy show erejéig ismét összeállnak az abszurd humor legendái, a Monty Python tagjai. A közönség soraiban ott lesz cikkünk humorista szerzője, a HVG-címlapok ötletembere is.

MTI Kult

A NASA is reagált a Beyoncé kavarta botrányra

Soha nem szabad trivializálni a Challenger 1986-ban bekövetkezett katasztrófáját - hangsúlyozta az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA reagálva arra, hogy Beyoncé felhasználta az amerikai űrrepülőgép katasztrófájáról annak idején készült hangfelvételt december elején piacra dobott legújabb lemezén.

MTI Kult

Sokan kiakadtak Beyoncé egyik új száma miatt

Sokan kritizálták az Egyesült Államokban Beyoncét, amiért felhasználta új lemezén a Challenger amerikai űrrepülőgép katasztrófájáról készített hangfelvételt.

Bodnár Zsolt Kult

Ezek lesznek 2014 legnagyobb mozis dobásai

Hollywoodban kezdenek kifogyni a szuperhősökből, így most jönnek a bibliai eposzok és az újabb könyvadaptációk, folytatások. De 2014-ben érkezik Ryan Gosling első rendezése, és az Eredetet is túlszárnyalni kívánó új Nolan-film is, a Family Guy atyja pedig western-paródiát készít. Johnny Deppből számítógép lesz, George Clooney tolvaj nácikra vadászik, és jön a Grand Budapest Hotel is, aminek semmi köze a magyar fővároshoz. Ilyen lesz 2014 a filmvilágban.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával