Olaszliszka, Makbett, Száll a kakukk – mit nézzünk a színházakban?

Olaszliszka, Makbett, Száll a kakukk – mit nézzünk a színházakban?

A nyaralás és a fesztiválozás után végre újra visszaáll minden a rendes kerékvágásba: jön az ősz, indul az új színházi évad. Mi ezeket az előadásokat várjuk legjobban.

Mehetnek a Szigetre az Ákos-rajongó Balaton Soundosok

Vihar szakította félbe Ákos koncertjét a Heineken Balaton Soundon, Zamárdiban szerdán este. A csalódott rajongókat a Sziget nulladik napján kárpótolják - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön hajnalban.

MTI

Tizenhárom éve elrabolt festmények kerültek elő Hollandiában

Holland mesterek öt értékes festménye került elő a képrablás után csaknem tizenhárom évvel Hollandiában, Utrecht közelében.

MTI

Ákossal startol a Balaton Sound

A 150 hazai és világsztár fellépőt felsorakoztató 6. Heineken Balaton Sound a megszokottnál korábban, szerda délután megnyitotta kapuit; a vasárnapig tartó fesztivál nulladik napján a nagyszínpadon Ákos, az arénában Afrojack lép fel este fél 10, illetve éjjel 1 órai kezdettel.

MTI

New York-i főrabbi szónokol a Dohány utcai zsinagógában

A New York-i Park East zsinagóga főrabbija, Arthur Schneier lesz az istentisztelet vendégszónoka péntek este a budapesti Dohány utcai zsinagógában - közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

MTI

"Erre kihúzta a magyar a szuronyt"

Az elhallgatás és torzítás sok évtizedes hagyományának jegyében máig dobozban van az a dokumentumfilm, ami a 70 éve az orosz frontra küldött magyar katonák viselt dolgait mutatja be – az egykori ellenség szemszögéből.

HVG

Hogyan kövültem meg? - Hobo írása az 50 éves Rolling Stones-ról

Hogyan kövültem meg? - Hobo írása az 50 éves Rolling Stones-ról

Július 12-én 50 éves a Rolling Stones, a világ legjobb rock and roll zenekara. Isten éltesse őket. Hobo írása a hvg.hu olvasóinak.

Megoldottuk a Prometheus rejtélyeit

Megoldottuk a Prometheus rejtélyeit

Pókember és Batman felkészül, de még egy napig a Prometheus tarol a mozikban. Ön értette, miről szól, vagy csak tetszett. Talán még időben érkezett magyarázat azoknak, akik eltévedtek Ridley Scott labirintusában.

Eredeti Caravaggio-rajzokra bukkantak?

Olasz művészettörténészekből álló szakmai bizottság alakult a Caravaggiónak tulajdonított milánói rajzok eredetiségének megvizsgálására. A milánói önkormányzat és ügyészég is a "felfedezés" körülményeit vizsgálja.

MTI

Segélykoncertet szerveznek a rászoruló újságírókért

Nagyszabású segélykoncertet szervez hat újságíró szervezet a rászoruló újságírók megsegítéséért, a kezdeményezésről szerdán írtak alá együttműködési nyilatkozatot a szervezők a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) székházában.

MTI

Meghalt Kuroszava múzsája

Kilencvenöt esztendős korában elhunyt Jamada Iszuzu japán színésznő, aki több mint hetven évet felölelő pályafutása során a legkülönfélébb színházi és filmszerepekben bizonyította tehetségét, olyan legendás rendezők irányítása alatt, mint Kuroszava Akira.

MTI

"A kapunyitás után elszabadult a pokol" - a West Balkán egykori üzemeltetője a tragédiáról

"A kapunyitás után elszabadult a pokol" - a West Balkán egykori üzemeltetője a tragédiáról

A rendezvényben kódolva volt a tragédia lehetősége. Ha ez igaz, nincs buli, party és koncert, amelyen ne fordulhatna elő hasonló. Másfél évvel a West Balkánban történt, három ember halálát okozó tragédia után már van első fokú bírósági ítélet, de egyre több a kérdőjel is. Az első fokon 2 év és 8 hónap fogházra ítélt Szalontay Győző először beszél a bírói ítéletről, a közönség szerepéről és számmisztikáról.

Hirdetés

Lefújták Kylie Minogue és Jason Donovan közös koncertjét

A rossz idő miatt a szervezőknek le kellett mondaniuk Kylie Minogue és Jason Donovan szerdára tervezett londoni óriáskoncertjét.

MTI

Visszavonul az Arábiai Lawrence

Peter O'Toole brit színész, az Arábiai Lawrence feledhetetlen megformálója bejelentette, hogy felhagy a színjátszással és visszavonul.

MTI

Van eltérés egy kiabáló és egy suttogó nő között?

Van eltérés egy kiabáló és egy suttogó nő között?

Ha nem elég vastagak a falak vagy túl kíváncsiak és idegesek a szomszédok, van különbség egy diszkrét és egy magát hangosan vállaló nő között.

L&N
Hirdetés

Bob Marleyról neveztek el egy karibi vérszívó rákot

Kizárólag a karibi térségben él a parazita rákfaj, amelyet a halhatatlan jamaikai zenészről, Bob Marleyról neveztek el - jelentették be a névadó kutatók kedden.

MTI

Bruce Willis véres fejjel verekedett az Erzsébet-hídnál - fotók

Bruce Willis véres fejjel verekedett az Erzsébet-hídnál - fotók

Újabb képek érkeztek a Die Hard 5. - A Good Day To Die Hard forgatásáról: Bruce Willis John McClane-ként ezúttal az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél püfölte a rosszfiúkat.

hvg.hu

Többszázezer éves temetőket találtak Iránban

Háromezer-ötszáz éves temetőt tárnak fel Irán délnyugati részén, Jaszudzs városa közelében.

MTI

Vincent Cassel lesz a Szörnyeteg

Gérard Depardieu, Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével hamarosan megkezdődik A szépség és a szörnyeteg filmfeldolgozásának forgatása Potsdamban, a Babelsberg stúdióban.

MTI

Késő római kőkoporsókat találtak Libanonban

Hat kőszarkofágot tártak fel libanoni régészek az ókori Büblosz területén, a leletek a késő római korból, a korai bizánci időkből származnak.

MTI

Mick Jagger David Bowie-val is ágyba bújt

Mick Jagger David Bowie-val is ágyba bújt

Mick Jagger vad szexuális életét - beleértve a zenevilág egy másik ikonjával, David Bowie-val folytatott állítólagos homoszexuális kapcsolatát is - tárja fel a Rolling Stones énekeséről szóló új életrajzi kötet.

MTI
Hirdetés
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X