Amikor még Orbán is Deep Purple-re bólogatott a rádió előtt
Kult

Amikor még Orbán is Deep Purple-re bólogatott a rádió előtt

Ízléstelennek és károsnak tartották őket, de idővel egyre nagyobb teret kaptak a rádióban a Kádár-rendszer alatt – a magyar beatzenekaroknak enyhén szólva nem volt könnyű útja a rádióba, mint ahogy a Beatles vagy Rolling Stones sem volt magától értetődő választás egy zenei szerkesztő számára. De miért kellett egy magyar bandának jóban lennie a rímhányó Romhányi Józseffel és a rádió hangmérnökeivel, és miért hallgatták ki rendőrök Ferót egy a Szabad Európán leadott Beatrice-dal miatt? Elolvastuk a Kádár-rendszer rádiós kulisszatitkairól szóló könyvet, amelyből a válaszok is kiderültek.

hvg.hu Kult

L. Simon: "Vidnyánszky közelebb áll a gondolkodásunkhoz"

Határozott elképzelései vannak L. Simon László kultúráért felelős államtitkárnak azzal kapcsolatban, hogy mi történjen a Pesti Magyar Színházzal - mondta a politikus a Heti Válasznak adott interjújában. Vidnyánszky Attila kinevezéséről azt mondta, nem az volt a kérdés, hogy kinek a vezetésével lesz jobb a Nemzeti.

ln Kult

A tangó is úgy jó, mint a szex

Romokban hever a családja? Arra gyanakszik, valamire készül a gyerek, és az valószínűleg nem a holnapi vizsga? Mielőtt rendet rakna otthon, nézze meg, hogy csinálják a profik.

MTI Kult

Szomszédok rajongóknak: túrát szerveznek a sorozat helyszínén

A Gazdagréti lakótelepen szervezi meg legújabb sétáját a Budapesti Aszfaltprojekt (BUPAP): a Szomszédok című, 13 éven át forgatott teleregény helyszínei mellett a korszak építészetét és történetét is bemutatják a szervezők a séta résztvevőinek.

HVG Kult

Vidnyánszky: istencsapásként éltem meg helyzetemet

„Be kellett látnom: ha az embernek határozott víziója van egy színházról, akkor azt leginkább igazgatóként tudja megcsinálni”– mondja a HVG e heti számának Portré rovatában Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház új igazgatója.

hvg.hu Kult

Beyoncé csak tátogta a himnuszt az elnöki beiktatáson

Beyoncé énekelhette el Barack Obama amerikai elnök beiktatásán az amerikai himnuszt, de utóbb kiderült: csak tátogott - számolt be a Blikk. Az énekesnő az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy a playbacket választja.

hvg.hu Kult

Nyílt levélben tiltakoznak L. Simonnál írószervezetek

Nyílt levélben tiltakozik L. Simon László államtitkárnál a József Attila Kör (JAK) és Magyar Műfordítők Egyesülete (MEGY), mert szerintük a művészeti középdíjak odaítélésének új szabályaival komoly problémák vannak. A miniszter által felállítandó kuratórium mandátuma öt évre szólna, a szervezetek pedig alig néhány napot kaptak arra, hogy küldötteket delegáljanak.

MTI Kult

Csonka Pici slágeroperettben énekel

Egy legendás slágeroperett a Budapesti Operettszínház ötödik bemutatója az évadban: Ábrahám Pál Viktóriája péntek este kerül a Nagymező utcai teátrum műsorára.

MTI Kult

Elmarad idén a Magyar Filmszemle

Uránia Filmnapok néven az elmúlt száz év magyar filmterméséből válogató háromnapos filmünnepet szervez az Uránia Nemzeti Filmszínház. A rendezvény célja, hogy legyen filmes ünnep februárban, hiszen idén elegendő számú új magyar film híján elmarad a Filmszemle - hangzott el a fővárosi moziban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

MTI Kult

Meghalt Szőnyi Olga operaénekes

Elhunyt a Magyar Állami Operaház örökös tagja, Szőnyi Olga mezzoszoprán. A kékszakállú herceg vára legendás Juditját kedden, életének 80. évében érte a halál - közölte az MTI-vel a dalszínház sajtófőnöke, Várkonyi Judit.

hvg.hu Kult

Eltűnik a képernyőről mindenki Vili bácsija

A Barátok közt nézőinek egy időre nélkülözniük kell majd az ország Vili bácsijaként ismert Várkonyi Andrást, a színészre ugyanis komoly szívműtét vár. Várkonyi egyelőre még forgat, de hamarosan befekszik a kórházba.

MTI Kult

Elhunyt Ajtony Árpád

Hatvankilenc éves korában elhunyt Ajtony Árpád, Párizsban élő író, szociálpszichológus - tájékoztatta családja szerdán.

hvg.hu Kult

Felépítették a Himaláját az Alföldön

Több mint 53 millió forint összköltséggel valósult meg a Kiskunsági Nemzeti Parkban az Alföld egyedülálló látványossága, egy nyolc méter magas szánkódomb - közölte a Turizmus Online.

A címlapról ajánljuk