MTI Kult

Családi tapasztalataiból merített a Szerelemhez Haneke

Michael Haneke saját családi tapasztalataiból merített Szerelem című, két idős emberről szóló, öt Oscar-díjra jelölt alkotásának rendezésekor. Az osztrák filmes a produkció születésének körülményeit a Reuters hírügynökséggel osztotta meg Madridban, ahol egy Mozart-operát rendez.

hvg.hu Kult

Igazi ír családi buli a Dunán

Talán túlzás, hogy tőlük ered a hagyományos ír folkra épülő zene, de az nem túlzás, hogy immáron négy évtizede sokat tesznek a kelta world music töretlen népszerűségéért. Szombat este a Clannad az A38 hajón játszik.

MTI Kult

Vidnyánszky mindenkivel leül: kiderül, ki marad a Nemzetiben

Elkezdte a jövő évadra szóló szerződtetési tárgyalásokat a társulat tagjaival szerdán Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház leendő vezetője. Hárman jelezték már korábban, hogy az igazgatóváltást követően távoznak a Nemzeti Színháztól: Kulka Jánosról, László Zsoltról és Péterfy Boriról tudható, hogy a jövő évadtól máshol folytatják pályájukat.

hvg.hu Kult

MÚOSZ: elfogadhatatlan az LGT kérése

Azt követően, hogy több sajtóorgánum fotórovata bojkottot hirdetett az LGT zenekar soron következő koncertjei ellen, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöksége is közölte, elfogadhatatlan a zenekar kérése, hogy a riporterek adják le a koncerten készített képeiket.

MTI Kult

Szétlopják a szíriai kulturális örökséget a harcok alatt

Heves harcok zajlottak le szerdán az ellenzék és a kormányerők között a szíriai Damaszkusz és Aleppó térségében, egy kormányilletékes pedig felhívta a figyelmet az egyre nagyobb károkat okozó műkincslopás és -csempészet jelenségére is.

hvg.hu Kult

"Kihordtam a csecsemőt" - Fekete György jövő őszig nem mond le

"Kihordtam" a csecsemőt, most szokik le az anyatejről, el akarom juttatni az iskoláig – indokolta Fekete György a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számának adott interjújában, hogy miért nem távozik a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) éléről. Fekete kitölti jövő novemberig tartó mandátumát, aztán már nem akar maradni.

hvg.hu Kult

Fotós bojkott az LGT-koncert ellen

Bojkottálja a fotósszakma az LGT-koncertet, miután kiderült: a zenekar elvárja, hogy a felvételeket átadják nekik ingyen. Az LGT ezen felül kiköti, hogy nem használhatják bármeddig, és bárhogyan saját képeiket - írja a Hír24. Presser szerint ez nem túl nagy kérés, mert 40 év munkája van ebben a koncertben.

hvg.hu Kult

Megint beszínezik a várost a középiskolás diákok - videó

Mozizni menő! címmel a Színes Város Csoport idén is elindítja Pillangóhatás nevű, középiskolás diákoknak szóló kampányát. A kampány célja, hogy az ország összes középiskolás tanulóját bevonják a köztérszínesítésbe, vagyis abba, hogyan nézzen ki a környezet, ahol élünk.

hvg.hu Kult

Geszti Péter duzzog Csiszárék miatt

Geszti Péter nem érti, A Dal zsűrije miért az underground dalokat részesíti előnyben az eurovíziós kiválasztó show során a mainstream helyett - írja a Bors.

MTI Kult

Lady Gaga nem tud lábra állni

Több koncertet is le kellett mondania Lady Gagának, mert olyan súlyos ízületi fájdalmak gyötrik, hogy jelenleg nem tud lábra állni.

hvg.hu Kult

Menő videó: Bizottságot énekel L. Simon kiszemelt utódja

Egy 2004-es videóra bukkant a Cink.hu. A videón Wahorn András kiállításmegnyitóján a Bizottság legendás Szerelem, szerelem című számát énekli a fideszes Halász János, akit keddi hírek szerint L. Simon László kultúráért felelős államtitkár helyére készülnek kinevezni. Halász nem mással énekel együtt, mint Fodor Gábor SZDSZ-es és László Csaba MSZP-s politikusokkal, valamint magával Wahorn Andrással.

hvg.hu Kult

"Gyászolok és iszonyú dühös vagyok" - beszélt Alföldi jobbkeze

Alföldi Róbert és csapata az utolsó pillanatig hitt benne, hogy megnyerheti a Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatot. Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője beszélt a szinhaz.hu-nak a háttérben zajló eseményekről.

hvg.hu Kult

Cseke Péter duplázhat a kecskeméti színházban

A jelenlegi direktor, Cseke Péter újbóli kinevezését támogatta a szakmai bizottság a kecskeméti Katona József Színházban - közölte a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal. A posztra ketten pályáztak, Cseke Péter és Turpinszky Béla.

A címlapról ajánljuk