hvg.hu Kult

Blikk: Utcára kerülhet az X-Faktor győztese

Önhibáján kívül foszthatják meg otthonától az X-Faktor 2011-es győztesét, Kocsis Tibort – írja a Blikk. A lap szerint nemcsak ő kerülhet az utcára, hanem rajta kívül az a több száz lakó is, aki abban a társasházban lakik, amelyben ő is.

ln Kult

Éljen Sztálin halálának 60. évfordulója! – olvasson letartóztatott könyveket

A betiltás a könyv legjobb reklámja. Betiltott könyvet látszólag könnyebb írni, mint három év alatt teljesíteni az ötéves tervet. A kommunizmusban semmi nem lehetetlen. Joszif Visszarionovics Sztálin halálának 60. évfordulója alkalmából olvasson tűrt, támogatott, tiltott és kategóriákat egyesítő könyveket. Fontos figyelmeztetés: nem minden betiltott vagy előzetes letartóztatásban lévő könyvből válik automatikusan jó könyv.

MTI Világ

Értékes festményt adott vissza Németország egy zsidó műgyűjtő örökösének

A németországi Baden-Württemberg tartomány kormánya visszaadott kedden egy értékes reneszánsz festményt a náci Németországból Kanadába menekült néhai zsidó tulajdonos örökösének. A Szűz gyermekével című korai reneszánsz festmény a tizedik alkotás Max Stern körülbelül 400 műkincsből álló gyűjteményéből, amely a jogos tulajdonosokhoz kerül, és az első, amelyet német állami szerv adott vissza.

hvg.hu Kult

Hallgasson meg egy ütős ByeAlex-paródiát!

Polgár Peti, a Class FM Morning Showjának zenés humoristája elkészítette A Dal című műsor nyertes produkciójának, a ByeAlex által előadott Kedvesemnek a paródiáját. Amíg a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon ByeAlex csak a refrént fogja svédül énekelni, BájPeti az egész dalt svéd hangulatúra alakította át.

MTI Kult

Élő műsorokat feliratozna a köztévé

A tévék keresik a különböző műsorok akadálymentesítésének lehetőségeit, a legnagyobb kihívást számukra az élő viták, beszélgetések, vetélkedők feliratozása, illetve jelelése jelenti - derült ki az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság fogyatékossággal élők ügyeinek albizottsága által tartott keddi ülésen. Az MTVA például azt vizsgálja, hogy az élő beszéd feliratozásához létezik-e megfelelő hangfelismerő rendszer.

hvg.hu Kult

Hurrikánban zenélő héroszok jönnek

A zongorázást új szintekre emelő Brad Mehldau a New York-i jazz világot elektronikus elemekkel felrázó dobossal, Mark Guiliana-val lép fel a Trafóban.

MTI Kult

Justin Bieber csúnyán becsapta rajongóit

Botrány kísérte Justin Bieber hétfő esti londoni koncertjét, miután a kanadai popsztár csaknem kétórás késéssel kezdte az előadást. Bieber később bocsánatot kért.

MTI Kult

Vidnyánszkynak hiányérzete van

A Katona József Színház társulatának Virágos Magyarország című előadásával zárult hétfő este Debrecenben a kortárs magyar drámákat felvonultató VII. Deszka Fesztivál. Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója és a Nemzeti Színház kinevezett igazgatója azt mondta, amiatt hiányérzete volt, hogy nem sikerült a Deszkát nemzetközi fesztivállá változtatniuk. Hozzátette, a Nemzetiben is szeretne majd évi két-három ősbemutatót tartani.

cz. Kult

7 nap kómában: bebizonyították, hogy a túlvilág létezik

Muzikális trollok, veszélyesen boldog angyalok, K&H és Om nevű istenség Dr. Eben Alexander száz százalékig hiteles, tényfeltáró könyvében, melynek olvasása közben - az eseményeket felgyorsítandó - ujjunk önkéntelenül is a ravaszt keresi.

MTI Kult

Milliókért kelt el Hitler festménye

Karl Walther késő impresszionista festő munkája a naumburgi dómot ábrázolja egy napfényes őszi napon. Hitler gyűjteményéből került kalapács alá.

cz. Kult

Nagyon féltik ByeAlexet

A filozófus végzettségű ByeAlex és menedzsmentje A Dalban aratott győzelem után sajtótájékoztatót tartott az MTVA székházának elnöki tárgyalójában.

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Volt egyszer egy magyar film – Nagyítás-galéria a legemlékezetesebb figurákról

Az Országos Széchényi Könyvtárhoz tartozó Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény gazdag anyagából született a Filmgyári capriccio című nagy ívű kiállítás, mely több mint 400 standfotó reprezentatív bemutatásával tiszteleg a magyar filmes világ nagyjai előtt. A 2013. február 20. és április 30. között látogatható fotókiállítás a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit mutatja be munka közben ellesett pillanatokkal, az elmélyült koncentráció és az alkotás folyamatának különleges élményével megajándékozva a kiállítás látogatóit. A leghíresebb magyar filmek nagyjelenetei is felvillannak egy-egy képkocka erejéig, többek között a Macskajáték, a Mephisto, A tanú és a Szerelem című filmek emlékezetes jeleneteibe, kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

A címlapról ajánljuk
Így készüljön a reptéri lopásokra!

Így készüljön a reptéri lopásokra!

Volt, hogy még az aprót is kilopták az utasok csomagjából, úgy kapták meg a poggyászukat a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren. A reptér Facebook-oldalán rengeteg a panasz, pedig a Budapest Airport szerint nem biztos, hogy itt történnek a lopások.