LA Plázs

Ebből a filmből kiderül az igazság a fanszőrzetről

A magyarul Csajok bosszújának fordított, fekáliás poénoktól sem kímélő vígjátékában majdnem mindenki viccesebb, mint a főszereplő, Cameron Diaz. Megnéztük, és Leslie Mannak hála, szétröhögtük magunkat.

hvg.hu Kult

Vérszerződést kötött a VOLT Produkció és az MTVA

A Petőfi Rádió-utánpótlás tehetséggondozásaként indul a szigetes VOLT Produkció és az MTVA közös projektje, a Nagy-Szín-Pad!, mely pénzinjektálással és fellépési lehetőséggekel segít 15 kiváltságos magyar popzenekart.

hvg.hu Kult

Ennél viccesebbet ma biztos nem látott: kínos baki csúszott a Duna TV műsorába

A Duna TV Kívánságkosár című műsorának minden bizonnyal a legemlékezetesebb epizódrészlete látható az alábbi videón. A technikus véletlenül benne maradt a háttérben, amikor Korda György produkciója után beadták a műsorvezetőt. A háttérben dolgozó munkatárs leleményesen próbálja megoldani, hogy a nézők mégse lássák meg.

hvg.hu Kult

Példátlan műkincslopás: eltűnt egy Csontváry

Több hete tűnt el a debreceni MODEM raktárából Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes Lampérth József egy-egy alkotása, de a százmilliós műkincsek eltűnéséről a nyilvánosságot nem értesítették.

hvg.hu Kult

A Duran Durannal dolgozik John Frusciante

A veterán angol popzenekar új lemezén a Red Hot Chili Peppers volt tagja gitározik. Hogy a turnéra is elkíséri-e a Duran Durant John Fruscinate, még nem tudni.

hvg.hu Kult

Vidnyánszky is megnézné az Alföldi-filmet

Ma mutatják be Salamon András dokumentumfilmjét, melyet Alföldi Róbert utolsó Nemzeti Színház-beli hónapjairól forgatott. A mostani színházigazgató is tervezi, hogy megnézi a filmet.

MTI Kult

Pulitzer-díjas történész-újságíró jön Budapestre

Anne Applebaum történész-újságíró tart új könyvéről előadást Budapesten pénteken délelőtt. A Vasfüggöny - Kelet-Európa megtörése 1944–1956 című könyvében a kelet-közép-európai országok háborút követő történetét hasonlítja össze a Pulitzer-díjas író.

Bicsérdi Ádám Kult

A pap embert ölne, a hajléktalan meg ellopná az életünk

Kigúnyolt beidegződések és megelevenedő félelmek, mindez abszurd csomagolásban: csütörtökön a magyar mozikba érkezik az utóbbi évek egyik legzavarbaejtőbb filmje, a Borgman. A holland alkotás megosztja a nézőket, kritikusokat: vagy zseniális műként ünneplik, vagy értelmetlen blöffnek titulálják. Ön miként reagálna, ha egy hajléktalannak tűnő, ismeretlen férfi az ajtaján kopogtatna és egy meleg fürdőt kérne?

hvg.hu Kult

Tudta, hogy a sztepptáncnak is van világnapja?

Idén is lesz Országos Sztepptánc Fesztivál, a május végi eseményen a hazai sztepttáncosok fellépése mellett a közönség betekinthet az amerikai sztepptánc különféle stílusaiba. A májusi eseménnyel a Sztepptánc Világnapját is köszöntik.

MTI Kult

Kiakadt az egyház a Nobel-díjas író melegek melletti kiállásán

Magára haragította a katolikus egyházat Mario Vargas Llosa világhírű perui író azzal, hogy vezércikkben foglalt állást az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerése mellett, és közben őskorinak, tudatlannak nevezte az azt ellenző katolikus egyház álláspontját.

MTI Kult

Osztrák díjat kap Ulickaja

Osztrák állami díjjal tüntetik ki Ljudmila Ulickaját - jelentette be Josef Ostermayer osztrák kulturális miniszter szerdán.

hvg.hu Kult

Meglepetések az Artisjus-díj-átadón

Váczi Eszter lett az év szövegírója, a Romhányi Áron–Pély Barnabás szerzőpáros pedig az év zeneszerzője. A korábban mindig egy-egy koncertnek adományozott „az év könnyűzenei produkciója díjat” ezúttal egy fesztivál kapta. Zeneszerzői életművéért Lerch Istvánt, szövegírói életművéért pedig Bereményi Gézát részesítették elismerésben. Kiosztották az Artisjus-díjakat.

hvg.hu Kult

Fotó: Ez Európa legnagyobb köztéri szobra

Európa legnagyobb köztéri szobra hetvenhét tonnát nyom, és hosszabb mint egy Airbus A380-as. A mozgásban lévő repülőgépet ábrázoló szobrot a Heathrow új, kettes számú terminálján lehet majd látni júniustól. A Slipstream (Légcsavarszél) címet viselő alkotást Richard Wilson készítette.

HVG Kult

"Aki a Horthy-korszakot isteníti, nem tudja, miről beszél"

„Ebben a társadalomban szinte genetikus a feudális gondolkodás: vannak a pozicionáltak, és vannak a nyomorultak, akiket a vezető réteg a sárga földig lealáz, legfeljebb négyévente kuncsorog náluk a szavazatért” – mondja a HVG-nek adott interjúban Háy János író, aki szerint az utóbbi huszonöt év csak rontott a helyzeten.


A címlapról ajánljuk