MTI Kult

Betilthatnak egy Pavarottiról szóló könyvet

Luciano Pavarotti özvegye, a 43 éves Nicoletta Mantovani szeretné megakadályozni, hogy a néhai sztártenorról megjelenjen egy életrajzi jellegű könyv, mert az úgymond túlságosan sokat árul el az operaénekesről, márpedig Pavarotti mindig is féltve őrizte privátszféráját.

MTI Kult

Budapest berobban Varsóba

A varsói Lazienki-park kerítésén Budapesthez kapcsolódó fotókat állítanak ki a lengyel-magyar barátság jegyében.

ln Kult

Üsse fuck you – Parti Nagy Lajos elmondta

Szájszocik, tuggyukkik, nyugati pénzen hangolt libagágogók, devizahiteles nemzettársak, kiknél vinnyogva jelez a libsi-genetikaméter, a Zivilisationslitera kedvelői özönlöttek egyirányba a Fülkefor újraválasztása előtti utolsó tavasznak estjén: hovámáshová, a Zsinagóga mellé, a Belvárosi Színházba. Parti Nagy Lajos író felolvasott, Dés László zenélt, a közönség örült.

MTI Gasztro

Hungarikum lett a pálinka és a herendi porcelán

A herendi porcelánnal, a pálinkával és a törkölypálinkával bővül a hungarikumok listája - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság kihelyezett ülése után csütörtökön Herenden.

MTI Plázs

3D-s film is készül szigligeti várról

Háromszázmillió forintot nyert a szigligeti önkormányzat a működtetésében lévő vár felújítására az Új Széchenyi Terv pályázatán - tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere csütörtökön.

MTI Kult

"Érdekes kaland ez" - Káel Csaba ritkaságon dolgozik

A 200 éve született Giuseppe Verdi ritkán játszott operáján, az Attilán dolgozik jelenleg Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója, akit a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Nádasdy Kálmán-díjjal tüntettek ki. A zenedrámát Budapest mellett a Sanghaji Nagy Színházban is bemutatják.

hvg.hu Kult

Mégsem Stohl András kapja az új X-Faktort

Mégsem Stohl András vezeti az ősszel kezdődő legújabb X-Faktort az RTL Klubon, a Blikk úgy tudja, hogy a szülési szabadságon lévő Ördög Nóra helyét Sebestyén Balázs veszi át.

hvg.hu Kult

Peter Falk dédapja Falk Miksa volt?

Peter Falk, azaz Columbo hadnagy szobrának tervére írt ki pályázatot a minap a belvárosi polgármester, az eset kapcsán újra előjött Falk Miksa és Peter Falk állítólagos rokonságának kérdése - írja az Urban Legends.

cz.t. Kult

“Jó volna veled, b***ni” - a popikon és a sztárköltő bemegy a kocsmába

Az ember fejében serényen kalimpál egy kép azzal kapcsolatban, pontosan miként is nézhet ki, mikor néhány rádióbarát előadót összeengednek pár félnehézsúlyú, kortárs költővel. Romantikus káosz, bizakodó akusztikus gitárok és körömlakk a csütörtöki Rájátszás főpróbáján.

MTI Kult

Még egy fesztivál, ahol Ákos fellép

A magyar könnyűzenei élvonal több együttese, köztük a Csík Zenekar, a Tankcsapda és a Quimby is fellép az idei debreceni Campus Fesztiválon, amelynek záró koncertjét Ákos adja.

Rác András Plázs

Kitört a szexháború a pornótörvény körül

Betiltaná egy képviselő az Európai Unióban az internetes pornót, csak nem tudják meghatározni, hogy mi tartozik ebbe a kategóriába. Prűdek és szabadelvűek, erkölcsösek és perverzek csapnak össze, és éppen az év azon szakaszában, amikor nyílnak a bimbók.

A címlapról ajánljuk
Kimaradt ziccer: Elrontották a Q-ügyosztály játékát

Kimaradt ziccer: Elrontották a Q-ügyosztály játékát

A skandináv krimik kiapadhatatlannak tűnő sorát évek óta Jussi Adler-Olsen Q-ügyosztályos történetei is öregbítik. A féltucat könyvből most elkészült a harmadik film is. A Palackposta jelenthette volna a széria új szintre emelését, vagy lehetett volna csupán az idei év egyik legjobb krimije is, ehelyett a biztos siker dugója az üveg szájában maradt. Kritika.