MTI Kult

Megtévesztették a takarítót a galéria kortárs műalkotásai

Szemétnek hitt kortárs műalkotásokat dobott ki egy dél-olaszországi galéria takarítója. A Bariban működő Sala Murat galéria takarítója azt hitte, hogy az intézmény új kiállításán dolgozó munkások hagyták hátra a földön heverő újságokat, kartonpapírokat és süteménydarabokat – írja a BBC hírportálja.

cz.t. Kult

"Magyarország maga a kihívás"

A külföld, bár áldozathozatallal jár, sokszor az egyetlen út – Fekete-Kovács Kornél a zeneipari ranglétra fokait végigjárva nemzetközi hírnevet szerzett magának, mely azonban eltávolodás helyett épp hogy közelebb hozta a magyarországi viszonyokhoz. Valóban képtelenség alulfizetni egy jazz-zenészt? Mi a legtöbb, ami feladható egy karrier miatt? És mikor szűnik meg valaki magyarnak lenni? Interjú.

hvg.hu Kult

Őszinte vallomások a szexről – nyolcvan fölött

Péntektől tíz napig ingyenesen hozzáférhetővé tette az HBO a Szerelempatak című dokumentumfilmet, amelyben egy kis erdélyi falu idős asszonyai tárulkoznak ki a kamera előtt egykori és mostani szexuális életükről.

MTI Kult

Jövő héten dől el a Vígszínház sorsa

Február 26-i ülésén dönthet a Vígszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízásáráról a Fővárosi Közgyűlés. A Vígszínház vezetői posztjára a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő egyedüliként pályázott.

Fehér Nóra Kult

Szexuális aberráció vagy lázadás a monogámia ellen?

Hippi kommuna 21. századi formában vagy a jövő párkapcsolati és családmodellje, ami véget vet a válásdömpingnek? A sokszerelmű életvitel (poliamória) elsősorban az Egyesült Államokban hódító kísérletezés, egyre népszerűbb trend, itthon egyelőre tabu. Vajon megy vagy marad?

hvg.hu Kult

Elhunyt Borbély Szilárd

Szerdán tragikus körülmények között 50 évesen elhunyt Borbély Szilárd, József Attila-díjas magyar költő, író, irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem oktatója – tudatta a költő családja a dehir.hu-val.

MTI Kult

David Bowie és az Arctic Monkeys nyert a Brit Awardson

Az egy évtized után ismét új lemezzel jelentkező David Bowie-t ünnepelték a szerdai Brit Awards zenei díjátadó gálán Londonban: a művész - aki nem vett részt a ceremónián - a legjobb brit férfi előadó trófeáját kapta, míg az Artic Monkeys rockbanda, az est másik nagy nyertese harmadszor is megszerezte az év legjobb brit együttese címet.

MTI Kult

Megkeresik Cervantes sírját

A madridi városi vezetés ismét hozzáfog, hogy felkutassa Miguel de Cervantes Saavedra (1547-1616) spanyol regény- és drámaíró, költő, Don Quijote megálmodója földi maradványait.

hvg.hu Kult

Boros Lajos visszatér

Boros Lajos és Voga a Juventus Rádión térnek vissza egy hétre – számolt be a Bors.

MTI Kult

Tavasszal megnyitják az egykori Vidám Park egy részét

Tavaszra megnyílhat a városligeti vidámparki terület egy része, amelyen a műemlék játékok mellett állatsimogatók várják majd a gyerekeket. Az állatkerti belépők érvényesek lesznek az új területre is, de lesz lehetőség külön a szórakoztató parkba is bemenni.

MTI Kult

Új filmet forgat Terry Gilliam

A Gyalog galopp, a Brian élete és a 12 majom rendezője, Gilliam egy januári Facebook-bejegyzésben írt először arról, hogy előveszi régi tervét, és leforgatja a Don Quijotét.

BI Kult

Vundersőn, Gesztiméter, Hajós-összes – a legnagyobb tévés bukták

Egymás után ötlik ki a „jobbnál jobb” műsorterveket a kereskedelmi csatornák, ám a nézők juszt sem bírják megállni, hogy át ne kapcsoljanak egy másik adóra. A Csillag születik ötödik szériáját be sem indítják, de korábban is számos show okozott csalódást. Melyik műsor élt a legrövidebb ideig? Ki az a tévés, aki kizárólag bukott produkciókat vezetett? Összeszedtük a legnagyobb buktákat.


A címlapról ajánljuk