MTI Shake

Nem eredetiek a Caravaggiónak tulajdonított rajzok

Nem Caravaggio rajzolta a Milánóban talált és a barokk művésznek tulajdonított nagyjából száz rajzot. A rajzok feletti vitában a hat művészettörténész által alkotott nemzetközi bizottság mondta ki a végszót - írta a szombati számában a La Repubblica.

Szandtner Veronika Kult

Megszállott szexfüggők: ki mennyit ér a netes húspiacon?

A belső értékek felmagasztalását a csúnya nők találták ki, a "méret nem számít" ostobaságot pedig a kisfarkú férfiak, összegzi internetes párkereső oldalakon töltött éveinek egyik nagy tanulságát Gantner Ádám.

hvg.hu Kult

Haumann Péter is belépett Fekete György művészeti akadémiájába

43 művészt választott rendes tagjai közé a Magyar Művészeti Akadémia. Köztük van mások mellett Kósa Ferenc filmrendező, Turi Attila építész, Tornai József költő, író, műfordító, Kovács Péter festő- és grafikusművész, Sebestyén Márta népdalénekes, Berecz András ének- és mesemondó, Kubik Anna, Blaskó Péter, Haumann Péter és Huszti Péter színművész, Bereményi Géza író, filmrendező, Marton Éva és Tokody Ilona operaénekes, Sapszon Ferenc karnagy, Záborszky Kálmán karmester, gordonkaművész, valamint Medveczky Ádám karmester.

MTI Kult

Szerb Antal és Nádas Péter is felkerült egy horvát könyvlistára

Nádas Péter Párhuzamos történetek, illetve Szerb Antal Utas és holdvilág című regényét az év legfontosabb könyvei között méltatják horvát kritikusok az egyik legolvasottabb országos terjesztésű napilap, a Jutarnij list szombati összeállításában.

hvg.hu Kult

Újra pályázik a kirúgott Bátyai Edina

Újra megpályázza a Szegedi Szabatéri Játékok Nonprofit Kft. izgazgatói posztját Bátyai Edina, akinek felmentéséről csütörtökön határozott a Szegedi Közgyűlés.

hvg.hu Kult

Markó Iván jogerősen nem világhírű

Elvesztette azt a pert Markó Iván koreográfus, amit azért indított a Revizor kritikai lap ellen, mert azt írták róla, hogy nem világhírű. A bíróság szerint a Revizor állításai véleménynek minősülnek.

hvg.hu/MTI Kult

Tüntetők zavarták meg az MMA közgyűlését

Tiltakozók zavarták meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szombati közgyűlését, ahol többen egy transzparenst próbáltak kifeszíteni "Az MMA kirekesztő, a művészet szabad" felirattal. Fekete György szerint "egy aljas poltika" irányítja a tüntetőket. Korábban az MMA kilenc tagja levélben támadta a szervezet elnökét, Fekete Györgyöt. Az elnököt nem mondatták le a szombati nagygyűlésen, sőt felvázota terveit a Műcsarnokkal kapcsolatban: Nemzeti Szalonok, élő népművészet és egyéb társművészetek minden mennyiségben.

MTI Kult

Túl sokan mennének a Slash-koncertre, új helyen rendezik

Slash-nek, a Guns N' Roses egykori gitárosának jövő február 7-re meghirdetett budapesti szólókoncertje a nagy érdeklődés miatt nem az eredetileg meghirdetett PeCsa Music Hallban, hanem a Papp László Sportarénában lesz.

MTI Kult

Almodóvart ünnepelték Londonban

Pedro Almodóvart ünnepelte az amerikai filmakadémia Londonban. Az Oscar-díjas spanyol rendező pályafutására visszatekintő csütörtöki rendezvényen neves kollégái és csodálói is megjelentek, köztük a divattervező Jean-Paul Gautier, Peter Morgan forgatókönyvíró és Stephen Frears rendező.

hvg.hu Plázs

Most megtudja, miért költ sokkal többet karácsonykor

A karácsonyi bevásárlás olykor rémálomba hajló rohamában különösen irritálóak tudnak lenni az olyan végtelenül elcsépelt karácsonyi dalok, mint a Last Christmas vagy a Jingle Bells, ezeknek a slágereknek azonban mélyebb hatásuk is van. Valójában manipuláció áldozatai vagyunk.

MTI Kult

Hugh Jackman is csillagot kapott Hollywoodban

Jó évet zár az ausztrál színész, Hugh Jackman: A nyomorultak című musicalben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjra jelölték, emellett csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

A címlapról ajánljuk