"Proli szokás, ha szereted a focit vagy a metált"
Kult

"Proli szokás, ha szereted a focit vagy a metált"

A társadalomban kialakult párhuzamos univerzumok együtt járnak a valóságérzékelés eltorzulásával – állítja Kiss Tibor Noé, aki szerint mind a jobb, mind baloldalnak iszonyú felelőssége van abban, hogy ennyire szétroncsolódott a társadalom. Az írónak tavaly év végén adták ki újra a transzneműségről, identitáskeresésről szóló könyvét, az Inkognitót.

MTI Kult

158 milliót osztottak szét Balogék színházaknak és táncegyütteseknek

Több mint 200 pályázó összesen 158 millió forint támogatást nyert a színházak és táncegyüttesek számára meghirdetett, kiemelt művészeti célok támogatását célzó pályázaton - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sajtóosztálya hétfőn az MTI-t.

hvg.hu Ingatlan

Kiírták a nyílt ötletpályázatot a Múzeum Negyedre

Nyílt ötletpályázatot írt ki a Szépművészeti Múzeum a Városligetbe tervezett Múzeum Negyed épületeinek elhelyezésére és az ezzel összefüggő környezetalakítási feladatokra. A pályázat leadási határideje szeptember eleje, az eredményeket pedig október 3-án ismerheti meg a közönség. Az összesen 15 millió forint díjazású ötletpályázat a Városliget komplex megújítását célzó Liget Budapest projekt része.

MTI Kult

A Gru 2 lenyomta Johnny Deppet

Legyőzte a nézőkért vívott harcban a Gru 2 című animáció a Johnny Depp főszereplésével készült A magányos lovast az észak-amerikai mozikasszáknál.

Cz.T. Kult

"Néha megcsapott az áram, de sohasem öltünk embert"

Mára a nemzetközi szcénában is kikerülhetetlen jelenséggé vált a Kiégő Izzók. A magyar vizuál csapat az iskolai diavetítők bűvköréből nőtte ki magát a műfaj hazai zászlóshajójává, melynek grandiózus projektjeit Európában és a tengerentúlon is elsősorosként emlegeti a szakma. A Kiégő Izzók két alapítójával, Zádor Tamással és Noll Mártonnal beszélgettünk.

MTI Kult

Látogatórekord dőlt a VOLT Fesztiválon

A szombati záró bulin túl is lépték a Lővér Kempingben tartott esemény befogadóképességének határát, ezért ki kellett tenni a "megtelt" táblát.

MTI Kult

Meghalt Buda Béla

Buda Béla kiemelkedő tudományos munkásságát mondhatott magáénak a pszichoterápia, a kommunikációelmélet és a szociálpszichológia területén is. Élete végén a Nemzeti Drogmegelőzési és Módszertani Kutató Intézet tudományos igazgatója volt. 74 évesen érte a halál.

Várkonyi Benedek Kult

Magyarokról szóló regény sikere Franciaországban

Három francia irodalmi közönségdíjat is besöpört egy kitalált magyar család keserédes története, amelyben a XX. századi megrázkódtatások egzotikus couleur locale-nak tűnnek.

MTI Kult

Ezt tervezi Vidnyánszky a Nemzetiben

Öt nagyszínpadi és öt stúdiószínpadi bemutatót tervez a Nemzeti Színház a 2013/2014-es évadban, amely szeptember 27-én kezdődik Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának premierjével - közölte a színház pénteken az MTI-vel.

MTI Kult

Negyedszázados a budapesti Goethe Intézet

Huszonöt évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten a Goethe Intézet, a pénteken késő estig tartó ünnepség megnyitóján Matei I. Hoffmann német nagykövet azt mondta, hogy az intézmény immár negyedszázada alakítja a főváros arculatát és szolgál fontos kulturális találkozópontként.

Kult

Tíz könyv, amit klipben ajánlanak

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elsőéves médiadesign szakos hallgatói booktrailereket, vagyis mozgóképes könyvajánlókat készítettek újonnan megjelent könyvekre. Szavazni is lehet a legötletesebb ajánlókra.

MTI Kult

Elárverezték Mick Jagger haját

Négyezer fontot (1,4 millió forint) fizetett Mick Jagger hajfürtjéért egy névtelen vásárló a londoni Bonhams árverésén, amelyen a licitálók majdnem kétszeresére feltornázták a tétel előzetesen becsült leütési árát.

hvg.hu Kult

Orgazmusolimpia: Szepesi Nikolett ír még egy könyvet

Akár már augusztus végén megjelenhet Szepesi Nikolett második könyve, az Orgazmusolimpia – számolt be a Blikk. A szerző állítása szerint nem a pénz miatt jön ki második kötettel az Én, a szexmániás című első botránykönyv után, hanem mert maradt még mondanivalója.

A címlapról ajánljuk