Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Környezetvédő? Meggyilkolhatják

Környezetvédő? Meggyilkolhatják

Brutálisan megnőtt a környezetvédő-gyilkosságok száma az elmúlt évtized során, melyen az sem segít, hogy a több mint 900 halálos incidens közül mindössze tíz esetben született ítélet - írja a Die Welt.

10 órája

A néprajzi tárgyak érdeklik a gyűjtőket

Szolidra sikeredett a Nagyházi Galéria kedd-szerdai festményekből, bútorokból és néprajzi tárgyakból álló árverése.

2011. április 13., szerda, 22:25

Saját börtönébe kerülhet Schwarzenegger

Két új filmterv iránt is érdeklődik Arnold Schwarzenegger. A volt kaliforniai kormányzó seriffként vagy börtöntervezőként térhet vissza a filmvászonra.

2011. április 13., szerda, 13:41

A pécsi Kodály Központ tervezői nyerték Az év belsőépítésze díjat

A pécsi Kodály Központ belsőépítészeti munkájáért "Az év belsőépítésze - 2010" díjat vehette át szerdán a Rádóczy László-Tolnai Zsolt István tervezőpáros.

2011. április 13., szerda, 13:18

Meghalt Bába Krisztina, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatója

Bába Krisztinát április 9-én érte halálos baleset.

2011. április 12., kedd, 20:57

Az Avatar rendezője 3D-s vállalkozást indít

Közös vállalkozást indít háromdimenziós technikájú televíziós produkciók felkarolására James Cameron, az Avatar rendezője a technika másik úttörőjével, Vince Pace-szel.

2011. április 12., kedd, 20:48

Nem várt buktatók: miért nem szeretjük az e-könyvet?

Közel negyven ország könyvkiadói mutatkoznak be a hétvégi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol a tavalyi várakozásokkal ellentétben nem az elektronikus könyv lesz a sláger.

2011. április 12., kedd, 19:30

Megjelentek a feketepiacon hamis Balaton Sound-jegyek

A fesztivál szervezői a sorszámokat letiltatták, így a jegyek a belépésre már nem jogosítanak.

2011. április 12., kedd, 16:40

Júniusban jön Kaurismäki új filmje, a Le Havre

A Midnight Sun júniusi finnországi filmfesztiválon mutatkozik be Aki Kaurismäki várva várt új filmje, a Le Havre című alkotás.

2011. április 12., kedd, 14:49

Közzétették az Operaház főigazgatói pályázatát

A pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől számított legkésőbb harminc nap. A beérkezett pályázatokat a benyújtási határidőt követő harminc napon belül kell elbírálni; a munkakör betöltéséről - szakmai bizottság véleményének mérlegelése alapján - a nemzeti erőforrás miniszter tizenöt napon belül dönt.

2011. április 11., hétfő, 17:15

Száz éve is voltak plázacicák

Április 9-én ünnepelte ötven budapesti épület centenáriumát, köztük az Andrássy úti Párisi Nagy Áruház. Az épület az 20. század elején élte fénykorát, igaz, csupán öt évig. F. Dózsa Katalin művészettörténésztől megtudtuk, hogy a plázázás száz éve sem volt különb, mint ma.

2011. április 11., hétfő, 16:53 Szóljon hozzá

Seal ismét Magyarországon koncertezik

Tavalyi pécsi koncertje után idén a fővárosban lép fel Seal: a háromszoros Grammy-díjas brit soul és rhythm & blues előadó július 3-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

2011. április 11., hétfő, 14:57 Szóljon hozzá

Közzétették az Operaház főigazgatói pályázatát

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkársága hétfőn a kormányzati portálon közzétette a Magyar Állami Operaház főigazgatói álláshelyének betöltésére kiírt pályázati felhívását.

2011. április 11., hétfő, 14:16

Az elhunyt producer nélkül is lesz Natascha Kampusch-film

Folytatják az elrabolt és nyolc és fél éven át fogva tartott osztrák Natascha Kampusch történetét feldolgozó film forgatásának előkészítését a film kitalálója, Bernd Eichinger producer halála ellenére.

2011. április 11., hétfő, 13:42

A költészet napja: jön a versbusz

Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást.

2011. április 11., hétfő, 07:38

„Biszexuális, rasszista és politikailag inkompetens” – új leleplezések Gandhiról

A New York Times volt főszerkesztőjének Gandhi-biográfiáját be akarják tiltani Indiában, miután a brit és amerikai sajtó rábukkant az írásban pár részletére, melyből arra lehet következtetni, hogy Mahatma Gandhi nem kedvelte a fekete bőrűeket, egy német férfit viszont annál inkább.

2011. április 10., vasárnap, 23:32

HVG Hetilap A Szépművészeti Múzeum múmiaprogramja

Felírták gyógyszerként, szétszórták trágyaként, vonatok kazánjában tüzelték el. Az egyiptomi múmiákat ma – etikai és személyiségi jogi kérdéseket szem előtt tartva – történeti tudástárként vizsgálják.

2011. április 10., vasárnap, 19:09 Szóljon hozzá

Késésben a Los Angeles-i Bánk bán előkészületei

Budapesten ismerkedett a Bánk bán című operaművel a Los Angeles-i Operaház produkciós igazgatója, a novemberi Bánk bán-előadások "házigazdája", Rupert Hemmings, aki vasárnap nézte meg a budapesti dalszínház darabját. Az előadás alkalmával kiderült, folynak, de késésben vannak a Los Angeles-i bemutató előkészületei.

2011. április 10., vasárnap, 18:21

Gyerekprogramok péntektől vasárnapig a Millenárison

Játékos könyvbemutató, irodalmi vetélkedő és verses-zenés koncert mellett csiri-biri torna, könyvkötészet és dobozkészítés is szórakoztatja a gyerekeket a XVIII. Nemzetközi Budapesti Könyvfesztiválon április 15. és 17. között a Millenáris Parkban.

2011. április 10., vasárnap, 15:25

Egy vagyont fizettek Mapplethorpe szélfútta lobogójáért

Történelmet írt Robert Mapplethorpe amerikai fotográfus Flag című munkája: a felvételért 158 500 dollárt (28,8 millió forintnak megfelelő összeget) fizettek, ezzel ez a legdrágább fotó, amely valaha liciten elkelt a Sotheby's aukciós háznál.

2011. április 10., vasárnap, 13:55

Izraeli sorozat remake-jét forgatják Herendi Gáborék

Új magyar sorozat forog hatvan napon át Budapesten: a Társas játék című széria egy izraeli sorozat alapján készül, és 13 részéből hetet Herendi Gábor, hatot Fonyó Gergely rendez.

2011. április 10., vasárnap, 11:46

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X