MTI Kult

Ajtókból építették fel a berlini falat a Szigeten - fotó

Régi ajtókból építették fel a Berlini fal átértelmezett mását a Sziget fesztiválon az építmény leomlásának 25. évfordulóján - mondta Barsa Kata kommunikációs vezető a projektről, amelyben öt ország hat egyeteme vett részt.

MTI Kult

380 milliót ad a Szent István-bazilikára a kormány

A kormány Orbán Viktor miniszterelnök külön keretéből 380 millió forintot biztosít a székesfehérvári Szent István-bazilika felújítására - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

hvg.hu Kult

Furcsán magyarázta ki Vidnyánszky a nézőszámesést

Sok mindenben jobban teljesít Vidnyánszky Attila irányította Nemzet, bővült, színesedett a repertoárja. Így reagált arra a hírre a színház, hogy 40 ezerrel csökkent a nézőszám. A közlemény három pontban sorolja, miben jobb most a Nemzeti, de a nézőszám-csökkenésre nincs magyarázatuk.

hvg.hu Kult

"Ragyás!" - nekiment kritikusának az Orbán-képek festője

Nekiment az Orbán-portrékkal nagyot dobó Tereskova az őt bíráló költőnőnek, Tóth Krisztinának, akit „ragyásnak” nevezett. Tóth szerint az egykoron tehetséges festőnőt csak a pénz érdekli, Tereskova szerint a költőnő csak irigykedik rá.

Bodnár Zsolt Kult

Egy washingtoni prédikátorra volt kíváncsi a legtöbb ember a Szigeten

A leharcolt ex-sztárok helyett végre aktuális előadók szállták meg a Sziget Nagyszínpadát, ahol csütörtökön 40 ezren tomboltak a sárban dagonyázva Macklemore & Ryan Lewis zenéjére, akikről kiderült, nem csak a felhajtás nagy körülöttük. Rajtuk kívül húszéves Bob Dylan-klón, ötödik alkalommal Szigetelő trió és őrült bulit csapó DJ is megjárta a fesztivál fő helyszínét, két közel tökéletes napot eredményezve.

hvg.hu Kult

Kukorelly: nem volt kocsmázás, nem volt italozás

A konfliktusokat nem elfödni, de föltárni és kezelni ajánlatos – írja Kukorelly Endre a Tokaji Írótáborban történtekről. A litera.hu-n megjelent közleménye szerint támadója ököllel, oldalról-hátulról, teljes erőből, teljesen váratlanul ütötte meg.

TL Kult

Százéves a világ nyolcadik csodája

Az első világháború kitörése után nem sokkal, 1914. augusztus tizenötödikén vált lehetővé, hogy az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánhoz egy egész földrész megkerülése nélkül átjuthassunk hajóval. Nemrég jelentette be Nicaragua, hogy ott is építenek egy „második Panamát”.

MTI Kult

Fehérvárra viszik a Seuso-kincseket

A Római-kori ezüst kincseket Polgárdi-Szabadbattyán térségében találták meg, így indokolt a kincsek székesfehérvári kiállítása.

MTI Kult

Kirakták a teltház táblát a Szigeten

Mintegy 85 ezren voltak a Sziget Fesztivál csütörtöki, második napján, ami azt jelenti, hogy több embert már nem is engedtek be – közölte Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke az MTI-vel.

MTI Kult

Nyilvánosságra hozta Robin Williams féltett titkát a felesége

Robin Williams a szorongáson és depresszión kívül korai stádiumban lévő Parkinson-kórtól is szenvedett – közölte a színész felesége. Susan Schneider szerint férje "még nem állt készen arra, hogy a nyilvánossággal is megossza küzdelmét a Parkinson-kórral".

Bicsérdi Ádám Kult

Drónokat is bevetnének a Kincsem-film forgatásán

Egyre érdekesebb fordulatokat vesznek a Kincsem-film előkészületei. Az még csak hagyján, hogy egyszerre két film is készül a legendás versenylóról, de a nemzetközi koprodukcióban megvalósuló forgatás olyan színészeket ígért sajtótájékoztatóján, mint Mads Mikkelsen vagy Jean-Paul Belmondo. Ez lehet a valaha volt legnagyobb költségvetésű Magyarországon forgatott produkció.

MTI Kult

Kidobták a Twitterre Michael Jackson új klipjét

A Twitteren debütált az öt évvel ezelőtt elhunyt Michael Jackson új videoklipje. Ez az első alkalom, hogy itt tartották egy zenei videó premierjét. Az A Place With No Name című számot eredetileg 1998-ban rögzítették, de eddig nem jelent meg. Most az idén májusban kiadott Xscape című albumon kapott helyet. A számhoz készített videót a Jackson-hagyaték gondozói jelentették meg.


A címlapról ajánljuk