MTI Kult

Sztárvendégekkel zsúfolt jubileumi koncertet ad Dés László

Negyven éve indult pályája összegzéseként Nagy utazás címmel tart jubileumi koncertet Dés László a Papp László Budapest Sportarénában január 11-én. A nagyszabású eseményre a most 60 éves szaxofonos, zeneszerző új dalokat is írt.

hvg.hu Kult

Magyar sikertörténet: világhírű dobos tér vissza Budapestre

Egy ezerfős magyar faluban töltötte gyerekkorát, ma már New York az otthona, ahol az egyik legkeresettebb ütőhangszeresnek számít - Németh Ferenc mára a legmagasabban jegyzett jazz zenészek közé küzdötte magát, világsztárok alkotta saját zenekarával december 18-án először lép fel Budapesten.

hvg.hu Kult

Feloszlik a Nemjuci

A Németh Juci nevével fémjelzett alternatív zenekar hat éves pályafutás után feloszlatja önmagát, a tagok szólókarrierbe kezdenek - tudatta rajongóival az együttes Facebook oldalán.

MTI Kult

Négyszer több pénzt kap jövőre a Budapesti Tavaszi Fesztivál

A korábbi összeg négyszereséből, 1 milliárd 650 millió forintból szervezhetik a jövő évi Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) programjait - hangzott el a Művészetek Palotájában rendezett hétfői sajtótájékoztatón. A BTF-et március 21. és április 6. között tartják, a jegyek árusítása hétfőn kezdődik.

Lukács Andrea Kult

Elég a sírós férfiakból: így ért véget az X-faktor

Az X-faktor 2013-as szériájában Danics Dóra állt szemben négy fiúval, akik közül többen is elsírták magukat saját előadásuk közben. A negyedik évad azon kívül, hogy egy nő nyert, túl nagy pillanatokat nem tartogatott, a bulvár és a giccs viszont átvette a hatalmat a műsoron, amivel kitöltötte az RTL Klub a tévénézők egész hétvégéjét.

MTI Kult

Brit tudósok: Gollam vitaminhiányos volt

A D-vitamin hiánya miatt veszíthette el a küzdelmet a hobbitokkal szemben Gollam, A gyűrűk ura trilógia és előzményregénye, A hobbit egyik főgonosza egy brit tanulmány szerint.

MTI Kult

Egy évig biztos nem lesz Ákos-koncert

Szombathelyen fejeződött be a hétvégén Ákos turnéja. A Karcolatok 20 című koncertsorozat a Kossuth-díjas énekes-dalszerző pályafutásának első, 1993-ban megjelent szólóalbumát elevenítette fel.

hvg.hu Kult

Meghalt Peter O'Toole

A nyolc Oscar-díjra jelölt színész Londonban halt meg vasárnap, 81 éves korában, hosszú betegség után.

MTI Kult

Jim Morrison utca lenne Párizsban

Közterületet vagy közintézményt neveznének el Párizsban Jim Morrisonról, az ott 1971-ben, mindössze 27 évesen elhunyt amerikai rockzenészről, akinek a híres Pere Lachaise temetőben lévő sírja a rajongók valóságos zarándokhelye.

MTI Autó

Eltemették Paul Walkert

A legszűkebb baráti és családi körben temették el szombaton Los Angelesben Paul Walkert, a Halálos iramban című akciófilmek sztárját, aki tragikusan fiatalon, 40 évesen hunyt el egy mindmáig tisztázatlan autóbalesetben a várostól északra fekvő Valencia területén.

MTI Kult

Ilyen egy tüdőtranszplantáción átesett élete

Egy tüdőtranszplantáción átesett beteg életéről, az egészségügyben végigjárt útjáról szól a Tüdőtlen idők című, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége kiadásában megjelent kötet, amelyet szombaton mutattak be.

MTI Kult

Felavatták gróf Bánffy Miklós szobrát Sopronban

Gróf Bánffy Miklós polihisztor, Magyarország egykori külügyminisztere szobrot kapott Sopronban. A felszólalók a szombati avató ünnepségen, a hűség napi megemlékezésen kiemelték, az, hogy 1921-ben népszavazás dönthetett Sopron és a környező nyolc település hovatartozásáról, nagyban gróf Bánffy Miklós diplomáciai érdeme.

MTI Kult

Ingmar Bergman múzsája 75 éves

December 16-án lesz hetvenöt éves Liv Ullmann, a "norvég angyal", Ingmar Bergman svéd rendező kedvenc színésznője.

A címlapról ajánljuk
Putyin egész pályás letámadást folytat a neten

Putyin egész pályás letámadást folytat a neten

Egyre inkább cenzúrázzák Oroszországban az internetet. A jelek szerint Moszkva a kínaihoz hasonló digitális nagy fallal akarja elzárni az oroszok elől a nemkívánatos tartalmakat. Valószínűleg elkésett.