L.L. Junior nem értette, drMáriás megáldotta – 5 éves a legkülöncebb hazai zenekar
Kult

L.L. Junior nem értette, drMáriás megáldotta – 5 éves a legkülöncebb hazai zenekar

Próbáljuk meg leírni ezt a zenekart egy mondatban: diszkópunk, amely a VHK, a Tudósok és a Bizottság hagyományát viszi tovább. Ne, inkább mondjuk róluk azt, hogy egy színházi performanszhoz közelítő koncerteket adó, súlyos filozófiai és társadalmi kérdéseket feszegető kollektíva. Na jó, íme nyolcezer karakter a méltán egyre több hívet gyűjtő, az ötödik születésnapját az A38-on ünneplő (halál;orgazmusról), amely L.L. Juniornak és a katolikusoknak is üzen.

Plázs

Íme, ebben jó Budapest

Sétálni a magyar fővárosban is nagyon jó, de négy olyan város van, amit még jobb gyalogosan felfedezni.

MTI Kult

Nemzetközi fuvolaverseny helyszíne lesz Budapest

A nyolcvan éve alapított Budapesti Nemzetközi Zenei Versenyek sorában idén egy fúvós hangszer, a fuvola a főszereplő: a Filharmónia Magyarország Kft., a Zeneakadémia és a Művészetek Palotája együttműködésével pénteken kezdődik a megmérettetés.

hvg.hu Kult

"Ti is rohadt szexik vagytok" – ByeAlex nagy kitörése

ByeAlex is hivatalos volt arra a születésnapi bulira, amelyet az ötéves Soerii & Poolek tiszteletére rendeztek a Zöld Pardonban szombat este. Az énekes és csapata nem tudott megjelenni a rendezvényen, ezért egy videoüzenetben küldték el az általuk begyakorolt Soerii & Poolek-slágert – számolt be a Lángoló Gitárok blog. Videó.

Hír24 Kult

Szörényi: lehülyézik a vén szerzőket

Az István, a király budapesti bemutatója előtt nyilatkozott a zeneszerző a darab körül kialakult indulatokról. Úgy véli, már jobb meg sem szólalni az ügyben.

hvg.hu Kult

Botrányos Hobo-koncert: bíróság elé kerül a szervező ügye

Négy keresettel fordultak a bírósághoz az amerikai magyarok Holló Albert, Hobo júniusi New York-i koncertjének szervezője miatt – közölte a New York-i Széchenyi István Társaság. A férfiről korábban azt írta a Blikk, hogy a jótékonysági koncert után eltűnt a fellépő 2500 dolláros gázsijával, és most kiderült, kölcsön is kért a koncert miatt, de ezeket a hiteleket sem fizette vissza.

Tossenberger Adél Kult

Budapest hangjai: ők az új magyar YouTube-sztárok

A legújabb Tankcsapda-feldolgozás egy hét alatt több tízezer nézőt szippantott be a YouTube-on. A magyar underground zenekarok innentől kezdve feszülten figyelhetnek, a Budapest Voices névre keresztelt, tizenkét tagú (majdnem) a cappella kórus ugyanis kifejezetten az ő dalaikra utazik. Azt egyelőre titkolják, melyik lesz a következő átgyúrt szerzemény, egy viszont biztos: még egy Most múlik pontosan remake-től nem kell tartanunk.

MTI Kult

Liszt Ferenc beköltözött a Belvárosba

Liszt Ferenc 2011-ben készült mellszobrának másolatát helyezik el hétfő délután a Nádor és Zrínyi utcai sarkán álló Duna-palota szoborfülkéjében.

Tossenberger Adél Kult

"Nem tudtam, várnak-e vissza" – interjú Fábián Julival

A nyári fesztiválszezon lüktetésébe egy év teljes hallgatás után vetette bele magát Fábián Juli. A túlhajszolt évek után stoptáblaként jelezte egy komoly betegség, hogy le kell állnia. A tünetekre továbbra is figyelnie kell, de túl van a nehezén, és a visszatérés első intenzív etapján. Jelenleg Zoohackerrel készülnek az első nagylemezükre. Interjú.

A címlapról ajánljuk