Bejelentkezés  

Így lettem trák harcos a Herkules filmben - egy magyar statiszta élményei

Így lettem trák harcos a Herkules filmben - egy magyar statiszta élményei

Életre szóló élmény tavasztól-őszig heti hat napban, sokszor 15 órás forgatási napokkal Herkules seregében szerepelni – írja Csörgő László, aki "trák katonaként" küzdött meg időjárással, öltözékkel, harci feladatokkal. Tudták, hogy a hollywoodi stábokban van ruha-összekoszoló csapat is? És hogy a halottat játszó statisztáknak sincs könnyű dolga?

Csak ma kapta meg ünnepi kitüntetését Ferdinandy György

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár hétfő délelőtt adta át Ferdinandy György írónak, költőnek a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Az író, költő hosszas huzavona után vehette át az elismerést.

Újabb olasz filmrendező vonul vissza

A filmszakmában eltöltött ötven év után, harminc alkotással a háta mögött bejelentette visszavonulását Ettore Scola olasz rendező.

MTI

Tizenhárom év után feloszlik a Bëlga

Tizenhárom év után feloszlik a Bëlga

A jelek szerint tizenhárom évnyi káromkodás és kilenc lemez után szeptember ötödikén határozatlan időre feloszlik a Bëlga - olvasható a Lángoló Gitárok blogon.

hvg.hu

Súlyos motorbalesetet szenvedett Salvatore Licitra

Kritikus állapotban van a világhírű tenor, Salvatore Licitra, akit egy Ragusa mellett történt szombati baleset után szállítottak be a cataniai Garibaldi-kórházba.

MTI

Megszűnik az új-zélandi hírügynökség, 132 év után

A médiatechnológia és a tulajdonviszonyok változása miatt megszűnik a 132 éves új-zélandi hírügynökség - jelentette hétfőn az AP. A New Zealand Press Association (NZPA) - amely hozzájárult a négymillió lakosú ország önálló arculatának kialakításához - szerdán adja ki utolsó jelentését.

MTI

Káel Csaba Bánk bánjával nyit az Operaház

Erkel Ferenc operájával nyílik meg a Magyar Állami Operaház 2011-12-es szezonja szeptember 4-én este. A Bánk bán ősváltozatának kissé húzott verzióját állítja színpadra Káel Csaba, vezényel Héja Domonkos, Gertrudis szerepében pedig Marton Éva tér vissza a színpadra.

MTI

Valaki megvenné Munkácsy Golgotáját

Valaki megvenné Munkácsy Golgotáját

Vevő akadt Munkácsy Mihály Golgota című festményére - erősítette meg a Hajdú-bihari Napló hétfői számában Pákh Imre, a híres Krisztus-trilógia legnagyobb méretű festményének tulajdonosa.

MTI

Budapesti videó lett a legjobb az MTV-n

Budapesti videó lett a legjobb az MTV-n

Az MTV Video Music Awards (VMA) legjobb videóklip kategóriájában Katy Perry Budapesten játszódó Fireworks című dala vitte el a trófeát. A díjkiosztón vasárnap éjjel adták át a fővonalas zenei elismeréseket.

Ma indulhat a két éve bezárt Zeneakadémia felújítása

Ma indulhat a két éve bezárt Zeneakadémia felújítása

Ma indulhat a Zeneakadémia hatmilliárdos felújítása, az épületet várhatóan 2013 tavaszán adják át - közölte az intézmény rektora az MR1-Kossuth Rádió180 perc című műsorában.

hvg.hu

Autista gyerekeknek is elkészítették az Oroszlánkirályt

Az Oroszlánkirály című musical autista gyerekek igényeihez igazított változatát állítják színpadra októberben egy New York-i színházban.

MTI
Hirdetés

Életre kel a Tiltott Város

A párizsi Louvre Múzeum falai között kel életre idén szeptemberben a kínai császárok egykori lenyűgöző lakóhelyeként szolgáló pekingi Tiltott Város.

MTI

Adonis kapta a német Goethe-díjat

Az arabul alkotó, szíriai származású költő, Adonis kapta meg vasárnap az egyik legrangosabb német irodalmi elismerést, a Goethe-díjat Frankfurtban.

MTI

Megnyílt a 14. Zsidó Nyári Fesztivál

Világsztárokat, népszerű hazai együtteseket, rangos szólistákat vonultat föl az idei nyárutón is a Zsidó Nyári Fesztivál. A szeptember 5-ig tartó eseménysorozatot vasárnap a házigazda Zoltai Gusztáv, a Budapesti Zsidó Hitközség és a Mazsihisz ügyvezető igazgatója és Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyitotta meg hivatalosan.

MTI
Hirdetés

Velencei filmfesztivál: izgalmas versenyfilmek a mustrán

Rég nem előzte meg akkora várakozás a világ legöregebb filmes mustráját, mint idén: a 68. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon nemcsak Hollywood képviselteti magát legnagyobb sztárjaival, de szakértők szerint a 24 filmből álló versenyprogram is rendkívül ígéretes.

MTI

Drámai helyzetben a színházak, de a nézők hűségesek

Drámai helyzetben a színházak, de a nézők hűségesek

A romló gazdálkodási feltételek ellenére sikerült stabilizálniuk a korábban elért nézőszámot a hazai teátrumoknak.

Meghalt Rátkay Endre festőművész

Szombaton 83 éves korában meghalt Rátkay Endre festőművész, a kortárs képzőművészet egyik kiemelkedő alakja - tudta meg a családtól az MTI.

Idén is összehívták a Keresztúrokat

Vasárnapig tart a Keresztúr Nevű Települések Nemzetközi Találkozója, amelyet tizenkettedjére rendeznek meg. A rendezvénynek idén Budapest XVII. kerülete, azon belül a rákoskeresztúri városrész ad otthont, ahová 24 Keresztúr nevű településről több mint ezer vendég érkezett.

MTI

Vízágyúk a belvárosban, oroszok a spájzban – programajánlónk

Vízágyúk a belvárosban, oroszok a spájzban – programajánlónk

Vízipisztolyozás a belvárosban, csokifesztivál, sörkülönlegességek, egy született feleség a vásznon, DJ-k a Szecskában. Mivel töltsük következő napjainkat? Programajánlónk.

Lindsay Lohan bepöccent Pitbullra

Lindsay Lohan bepöccent Pitbullra

Lindsay Lohan nem vette jó néven, hogy Pitbull egyik dalában őt emlegeti. A botrányairól ismert nő jóhírnevének megsértése miatt beperelte az öltönyös rappert.

hvg.hu

Magyar szoprán nyerte az innsbrucki operaversenyt

Magyar szoprán, Baráth Emőke nyerte az innsbrucki Barokk Opera Versenyt. A 25 éves énekesnőnek ítélték a közönségdíjat is.

MTI
Hirdetés
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X