hvg.hu Plázs

Van az a pénz – véreskezű diktátoroknál hakniznak a sztárok

Jennifer Lopez, Mariah Carey, Nelly Furtado, Sting, Beyoncé – sorolhatnánk azokat a popsztárokat, akik esetenként dollármilliókért dalolnak véreskezű diktátorok magánbulijain, a jogvédők legnagyobb felháborodása közepette. Vajon csak a pénzről szól a történet, vagy lehet jó oldala is a dolognak?

MTI Kult

Senki sem akar főigazgató lenni az Iparművészeti Múzeumban

Senki nem pályázott az Iparművészeti Múzeum (IMM) főigazgatói posztjára, így eredménytelenül zárult a közgyűjtemény vezetésére meghirdetett pályázat - közölte szerdán a kiíró Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága.

hvg.hu Kult

Beteg gyerekekért futnak a zenészek

Több hazai zenekar is összefogott, hogy június 15-én - sok más adománygyűjtővel együtt – futásukkal a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábort támogassák.

hvg.hu Kult

Majdnem Kispál-koncert lesz Pesten

Zenés irodalmi revü keretében mutatják be Lévai Balázs: Lovasi – Idáig tudom a történetet című kötetét június 3-án az Átrium Film-Színházban. Az esten közreműködik Kispál András is.

MTI Kult

Magyarországon lép fel Gérard Depardieu

Gérard Depardieu világhírű francia színész alakítja Napóleont a Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus elején színre kerülő Háry Jánosban - közölte a rendezvény sajtóirodája.

Cz.T. Kult

“A bennem élő zeneőrültnek játszom” - Pat Metheny-interjú

Nem lehet rávenni, hogy újrahallgassa a lemezeit, ostorozott önfejűségét sosem adná fel a divatért - Pat Methenyt nem igazán feszélyezi, hogy a modern jazz emblematikus alakjaként tartják számon. A világhírű gitárossal annak apropóján beszélgettünk, hogy zenekarával a Jazztavasz 2014 keretein belül a Müpában lép fel május 28-án.

hvg.hu Kult

Jazz dalszerzés: versenyeztek a legjobbak

Csendben zajlott le a hazai jazzélet lenyomatát adó, az egyik kereskedelmi rádió által kiírt Jazz Dalverseny. A fődíjat egy szaxofonos, Zolbert felvétele vitte el, amely a legjobb hangszerelés díját is kiérdemelte.

hvg.hu Kult

Sztepplépésben halad szombaton Budapest

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg az Országos Sztepptánc Fesztivált Budapesten. A szervezők azt a célt tűzték maguk elé, hogy visszaadják - az idehaza mára kissé elfelejtett - amerikai sztepptáncnak azt a rangot, ami megilleti.

MTI/hvg.hu Kult

Friss fotó a 79 éves Sophia Lorenről

Üdítő színfolt volt a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál egyik filmbemutatóján Sophia Loren. A 79 éves színésznő fiával, Eduardo Pontival és Enrico Lo Verso olasz színésszel vonult végig a vörös szőnyegen. A vastag smink ellenére biztosan állítható, hogy Sophia Loren nyugodtan letagadhat a korából 10 vagy akár több évet is. Alakja, megjelenése még mindig kifogástalan, és a képek alapján úgy tűnik, hogy neki a plasztikai sebészekkel sem gyűlt meg a baja.

hvg.hu Kult

Ákosra újabb állami milliók mennek el

A Balassi Intézet 10 milliós keretből szervezheti meg, hogy Ákos „Karcolatok” című műsorát bemutassák a Párizsi, a Moszkvai és a Római Magyar Intézetben.

Tossenberger Adél Kult

"Nem beszélt arról, hogy hullákat kellett égetnie" – interjú Gárdos Péterrel

Gárdos Péter édesapját kétszer ítélték halálra. Egyszer zsidóként, egyszer halálos tüdőbetegként. Mindegyiket túlélte. Ami fontos, az a koncentrációs tábor után következett. Feleségével való megismerkedése és házassága felért egy csodával, Gárdos ennek állít most emléket a Hajnali láz című filmben. Milyen egyezséget kötöttek egymással zsidók és nem zsidók? Mire képes egy jókor kiosztott atyai pofon? Megéri-e tapintatlannak lenni? El lehet-e felejteni az elfelejthetetlent? A filmrendezővel beszélgettünk.

MTI Kult

Plágium miatt perlik a Led Zeppelint

Plágium miatt be fogják perelni a Led Zeppelint az egykori Spirit együttes elhunyt gitárosának ügyvédei - adta hírül kedden internetes kiadásában a USA Today című amerikai napilap.

MTI Kult

Jövő őszre elkészülhet a debreceni Latinovits Színház

Új játszóhellyel bővül 150. évadára a debreceni Csokonai Nemzeti Színház. Két pályázaton teremti elő az önkormányzat a Latinovits Színház befejezéséhez szükséges néhány milliárd forintot – jelentette be a város kulturális alpolgármestere kedden a 148. évadot záró tájékoztatón. Somogyi Béla szerint nem okozott törést a színház életében az évad elején bekövetkezett igazgatóváltás, a nézőszámot és bérletesek számát is növelték.

hvg.hu Kult

Gyilkossággal vádolnak egy amerikai sorozatsztárt

Felesége megölésével vádolják Michael Jace amerikai sorozatszínészt, aki egyebek mellett a Star Trekben, a Kemény zsarukban, de még a Forrest Gump és A dolgok állása című hollywoodi filmekben is játszott.

hvg.hu Kult

Ön felismeri ezeket a Beatles-dalokat?

Miley Cyrus most kivételesen nem a fenékrázással verte a ki biztosítékot, de attól még sokak szerint szentségtörést követett el, amikor a vasárnapi Billboard gálán egy Beatles dalt adott elő. Volt azonban a zenetörténelemben még rosszabb próbálkozás is, de szerencsére sokkal jobb is.


A címlapról ajánljuk