hvg.hu Kult

Sting új albumot ad ki tíz év után

Új, teljes hosszúságú, eredeti anyagokat tartalmazó albummal jelentkezik Sting, 2003 óta most először - idézi a New York Timest a zene.hu.

Szalkai Réka Kult

Nyitott szívvel Magyarországon

A Nyitott szívvel című új francia film csütörtök óta látható a magyar mozikban. Megható történet egy orvos házaspárról, ahol a férfi alkohol- és ezáltal munkahelyi problémái pont akkor csúcsosodnak, amikor a felesége terhes lesz. A rendezőnő, Marion Laine a héten Budapesten járt, és a hvg.hu is készített vele interjút.

hvg.hu Kult

Videó: gárdisták vernek szét romákat egy német operában

A gyöngyöspatai cigányellenes támadásokat idézi fel egyik előadásában a Stuttgarti Opera, melynek kezdő jelenetében gárdisták verik a cigányokat a Rákóczi-induló dallamára. A Faust elkárhozása című darab 2011 óra látható, és az Index egyik olvasója hívta fel rá a figyelmet.

MTI Kult

Quimby és Muzsikás lesz a Sziget nulladik napján

A nagyszínpadon különleges Quimby-koncertet rendeznek, a világzenei nagyszínpadon pedig az idén 40 éves Muzsikás együttes lép fel a Sziget fesztivál nulladik napi programjában augusztus 6-án a Hajógyári-szigeten.

hvg.hu Kult

Szexi, mint egy jó könyv teste

Az irodalom is lehet szexi, azaz izgalmas és vonzó, akkor is, ha tömegesen csinálják. Össznépi irodalmi-popkulturális zsongásban telik Budapest négy napja június 6. és 9. között: a Margó fesztivál.

MTI Kult

"Ki a cigány?" – Minden, amit tudni akar a cigányságról

Kérdések és válaszok a cigányságról címmel jelent meg könyv a romák világáról, történelméről, kultúrájáról, a legnagyobb lélekszámú magyarországi nemzetiség életét érintő problémákról, a 2011-es népszámlálás adatairól, és arról, "ki a cigány": az, akit a többség annak tart vagy aki annak mondja magát.

MTI Kult

260 millióért kelt el Banksy lopott képe

A 2012-ben készült, Slave Labour című utcai falfestmény mezítlábas, térdeplő fiúcskát ábrázol, aki varrógép fölé görnyedve varrja a brit nemzeti lobogót. Banksy a Poundland nevű bolthálózat egyik londoni üzletének falát dekorálta ki vele, mert a cég gyaníthatóan olyan termékeket importált Indiából, amelyek gyermekmunkával készültek.

Tossenberger Adél Kult

"Na, ma mit nézzünk meg, szivi?"

Ha kipiszkáljuk magunkat a komfortzónánkból, és lemondunk arról, hogy három gombnyomás árán letöltsünk egy filmet, hamar a filmkölcsönzők varázslatos világában találhatjuk magunkat. Mert tékák még léteznek, a rajongóik pedig elkötelezettek. De mi a túlélés titka?

MTI Kult

Polgármesterek kiállítása - a nap meghökkentő híre

"A négy művész egyedi látásmódja, kvalitása és érzékenysége hivatali munkájában is megmutatkozik, hiszen sikeresen fejlődő településeket vezetnek" - mondta annak a galériának a vezetője, ahol polgármesterek műveiből rendeztek kiállítást.

hvg.hu Kult

Elmaradnak az A38 programjai az árvíz miatt

Június 6-a és 9-e között elmaradnak az A38 állóhajóra tervezett koncertek a dunai árhullám miatt. Ebben az időszakban az A38 Hajó étterme és bárjai is zárva tartanak, illetve a menetrend szerinti dunai hajóforgalom is szünetel. Az elmaradó koncertekre a már megváltott jegyeket személyesen az A38 Hajón lehet visszaváltani az árvíz levonultát követő 30 napon belül.

MTI Kult

101 évesen halt meg Az aranyember alkotója

Morell Mihály vágóként olyan filmek készítésében vett részt, mint Az aranyember, A tizedes meg a többiek, a Szindbád vagy a Veri az ördög a feleségét. Vasárnap halt meg.

A címlapról ajánljuk