Bödőcs Tibor: "Én azt mondom, hogy aki lop, azt ne kíméljük"
Kult

Bödőcs Tibor: "Én azt mondom, hogy aki lop, azt ne kíméljük"

A Rádiókabarénál cenzúrázták, a Showder Klubból hamar kivált, Bödőcs Tibor a Comedy Centralon most harmadik önálló estjét mutatja be, amelyet ezúttal Londonban vettek fel – nem véletlenül. A politikai humor és a bukolikus kocsmai történetek között egyensúlyozó stand upos annyi pénzből forgatott, amennyibe az MTVA-nál a kávé kerül, és azt is tudja, Fábry nem éppen a politikai poénjai miatt szereti, de ahol megalkuvást szimatol, onnan menekül. Interjú.

MTI Kult

Újraindul a Fölszállott a páva

Az új műsornak a tavalyinál hosszabb kifutása lesz. A versenyre 16 és 35 év közötti énekesek, zenekarok, táncosok jelentkezését várják május 12-ig.

MTI Kult

Savtámadás: mindenki utál mindenkit a moszkvai Nagyszínházban

Bírósághoz fordult a moszkvai Nagyszínházon egyik szólótáncosa, amiért megrovásokat kapott a Bolsoj vezetőit bíráló nyilatkozatai miatt. A 39 éves Nyikolaj Ciszkaridze Szergej Filin művészeti igazgató savtámadása ügyével kapcsolatban mondta el a véleményét.

MTI Kult

Lauder elajándékozza egymilliárdos kubista gyűjteményét

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumnak adományozza több mint egymilliárd dollárt érő kubista műgyűjteményét Leonard Lauder amerikai milliárdos és filantróp. Ezt az intézmény jelentette be kedden. A Pablo Picasso, Georges Braque, Juan Gris és Fernand Léger 78 remekművéből álló kollekciót 2014 őszétől mutatják be a közönségnek.

hvg.hu Kult

Az amszterdamiaknak nagyon bejön Streisand

Ráadás koncertet is ad júniusban Barbra Streisand Amszterdamban, mert nagyon sokan szeretnék hallani az amerikai énekesnőt. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia viszont annak, aki a második fellépésén vágyik jó helyre.

MTI Kult

Ilyet még sosem tett a milánói operaház

A milánói operaház úgy döntött, hogy nemzetközi pályázaton keres új intendánst, aki Stephane Lissner helyét veszi át 2015-től. Olasz sajtóbeszámolók szerint az ötletet Giuliano Pisapia milánói polgármester, a La Scala Alapítvány elnöke vetette fel.

hvg.hu Kult

Blikk: Kovács Kati lesz a Voice mestere?

Már dolgoznak a TV2-nél a Voice című tehetségkutató műsor következő szériájának előkészítésén. A Blikk szerint lehet, hogy Kovács Kati lesz az egyik új mester.

MTI Kult

Szegeden már csütörtökön vetítk a Manet-filmet

Csütörtökön debütál világszerte a mozikban a Manet-film, amelyet itthon a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és a szegedi Belvárosi moziban vetítenek majd. A dokumentumfilmet 450 amerikai moziban és világszerte további 600 filmszínházban adják.

MTI Kult

Előkerült a rejtélyesen eltűnt balettcsillag

Moszkvában bukkant fel a brit fővárosból napokkal ezelőtt eltűnt fiatal ukrán balettcsillag, Szerhij Polunyin, aki a londoni Coliseum színházban a főszerepet táncolta volna a Billy Hayes kábítószercsempész törökországi börtönélményein alapuló darabban.

Tossenberger Adél Kult

Csak egy kávé – annak, aki elég bátor, hogy elfogadja

Nem tudnak elmenni az emberek elesettsége és az egyre szembetűnőbb szegénység mellett – a legtöbb hely ezért csatlakozott a Magyarországon végigsöprő új kezdeményezéshez, a Felfüggesztett Kávé programhoz. Az akció egy hét alatt kinőtte magát: már nemcsak kávét lehet adományozni, de a színházjegy, egy kupica pálinka, a kutyatáp és egy dauer is belefér. A budapesti csatlakozókat kérdeztük.

hvg.hu Kult

Szentimentális kedd: könnyek, metró, szerelem

Egy pársoros levél, bemozdult fénykép, de még egy mezei hangfelvétel is felértekelődik, ha a hozzájuk köthető szerettünk már nincs többé. Egy angol nő, férje elvesztése után a londoni metróban találta meg a saját békéjét.

hvg.hu Kult

Új tévécsatorna indul itthon

A Chello Central Europe partnerségi megállapodást írt alá a Shorts Internationallel, a világ vezető rövidfimes szórakoztató társaságával, a ShortsTV terjesztésére Közép-Kelet-Európában – közölte az mmonline.hu.

MTI Kult

Könyvet írt Anne Frank mostohanővére

A holokauszt utáni életről mesél új könyvében Eva Schloss, Anne Frank mostohanővére. A 83 éves Schloss szerint rendkívül fontos, hogy a holokauszt túlélői, amíg még tudják, tovább adják történeteiket a fiatalabb nemzedékek tagjainak, hogy azok megérthessék a szenvedést, amellyel a zsidóknak kellett szembenézniük.

hvg.hu Kult

Letiltotta Janicsák Vecát az RTL Klub

Nem szerepelhet többet az RTL Klubban Janicsák Veca, az X-Faktor korábbi versenyzője, aki most a rivális Tv2 műsorában vállalt szerepet – írta a Blikk.

MTI Kult

Jövőre 15 premier lesz az Operában

A Magyar Állami Operaház következő, 2013/2014-es szezonjában 15 bemutatót tartanak, emellett 40 repertoár előadásra válthatnak jegyet a nézők - hangzott el a dalszínház keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Kult

Íme a Kaszás Attila-díj idei jelöltjei

Borovics Tamás, Nyári Oszkár és Vass György jutottak a Kaszás Attila-díj harmadik fordulójába; a három színművész közül a közönség választja ki azt, aki a júniusi gálán átveheti az elismerést.

A címlapról ajánljuk