MTI Kult

Dupla koncertet ad a turnézó Zorán a Müpában

Tavaszi turnéja keretében dupla koncertet ad Zorán április 14-én a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa); a népszerű énekes őszre duettlemezt tervez régi és új dalokkal.

hvg.hu Kult

Szabó Kimmel: "tele van a tököm az egésszel"

Szabó Kimmel Tamás még nem döntötte el, marad-e a Nemzeti Színházban, meg szeretné várni a Vidnyánszky Attilával való beszélgetést. A Magyar Narancsnak adott interjújában ugyanakkor arról is beszélt, hogy számára az egész itthoni rendszer kezd visszataszító válni, illetve hogy még szeretne világot látni.

MTI Kult

Francia lovag lesz Tarr Bélából

Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tünteti ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este.

MTI Kult

Hitler celebként tarol Németországban

Vezeti a legkelendőbb könyvek listáját Németországban Timur Vermes író Er ist wieder da (Újra itt van ő) című, vitatott Hitler-szatírája, amelyben a szerző párhuzamot von a Hitler iránti egykori rajongás és napjaink celebkultusza között.

-i Kult

Megy Slash-re? Itt az ember, aki megvadította önt

Legyen újra férfi. Reggel ébressze maximális hangerővel a szomszédokat a Paradise Cityvel, vegye elő a pisztolyos-rózsás pólót, merészebbek a cilindert is, a többi érzés, ahogy közeledik az este, jön magától. Elmegy csütörtök este megnézni a művészt, aki bearanyozta az ifjúságát?

MTI Kult

Bodrogi Gyula lesz az átalakított POSZT díszvendége

A módosított előadóművészeti törvénynek megfelelően megváltoztak a fesztiválra való jelölés feltételei. A nemzeti és kiemelt intézmények két előadást jelölhetnek, a regisztrált színházak egy előadást javasolhatnak. A független, de nem regisztrált társulások produkciónak jelöléséhez két elismert színházi szakember ajánlása szükséges.

hvg.hu Kult

Protest MMA - fórumot hívtak össze a művészek

Nyilvános fórumot tart csütörtökön a Szabad Művészek csoport Protest MMA címmel, amelyen többek között a közalkalmazotti intézményvezetői álláshelyek pályáztatására és a kinevezés szabályozására vonatkozó javaslatokat tárgyalnának meg. A felkért hozzászólók között lesznek többek között a Ludwig Múzeum és a Néprajzi Múzeum munkatársai is.

hvg.hu Kult

A DT prezentálja a DM-et

A Deutsche Telecom lesz a promótere a tavasszal induló új Depeche Mode turnénak. Illetve: a távközlési vállalatcsoporta főszponzora az együttes 9 országban, 16 időpontra szervezett koncertjének, melyet a Telekom világszerte olyan kiállításokkal is megspékel, melyeken a dm-rajongók alkotásai és emléktárgyai kerülnek a vitrinbe.

MTI Kult

Csillagászati összegért árvereztek el egy Picasso-képet Londonban

Több mint 28 millió fontért, vagyis átszámítva csaknem tízmilliárd forintért kelt el Londonban Picasso Marie-Therese Walterről festett portréja a Sotheby's keddi árverésén. Az aukción impresszionista, modern és szürrealista alkotások kerültek kalapács alá.

Rác András Kult

Andy Vajna az ellenségünk vagy a barátunk?

Miért nyavalyognak a filmesek? Mi kell ahhoz, hogy ma Magyarországon filmet tudjunk csinálni? A magyar filmhelyzetről szóló sorozatunkban rögtön egy forgatókönyvet is fejlesztünk.

hvg.hu Kult

Letiltotta filmjét az MMA-nál Enyedi Ildikó

Enyedi Ildikó filmrendező levelet írt a Magyar Művészeti Akadémiának (MMA), amely szerint nem járul hozzá, hogy az MMA magyar filmklasszikusokat népszerűsítő reklámspotjába akár néhány kockányi részlet is bekerüljön Az én XX. századom című filmjéből. A levelet a Népszabadság közölte, változtatás nélkül.

A címlapról ajánljuk
Nepperkedne? Itt van néhány tipp, hogyan válasszon használt autót

Nepperkedne? Itt van néhány tipp, hogyan válasszon használt autót

Hány évesen érdemes megvenni, és hány évesen érdemes eladni egy alsó középkategóriás családi autót ahhoz, hogy a legkisebb értékvesztést szenvedje el a tulajdonos? Megnéztük a számokat, és nem egészen azt az eredményt kaptuk, amit józan paraszti ésszel vártunk.