„Mindannyian hagyjuk, hogy ez történjen”

„Mindannyian hagyjuk, hogy ez történjen”

A diákok többsége el sem tudja képzelni, hogy rasszista figurák is politizálhatnak – állítja Pass Andrea, aki Újvilág címmel írt egy elsősorban a középiskolásoknak szóló darabot egy szkinhedtársaságba keveredett lakótelepi 16 éves lányról. A Mentőcsónak és FÜGE produkciója nem csak bemutat egy előadást, hanem utána irányított beszélgetésekkel át is beszélik a látottakat a diákokkal. A szerzőt és a beszélgetéseket irányító drámatanárt, Takács Gábort kérdeztük.

Most először lett egy nő a művészvilág legbefolyásosabb embere

Először választottak egy nőt a művészvilág legbefolyásosabb emberévé a brit ArtReview magazin, amelynek idei listáját egy Amerikában született, de olasz és bolgár gyökerekkel rendelkező kurátor, Carolyn Christov-Bakargiev uralja.

MTI

Miért nem tartja be Dörner az ígéretét?

Miért nem tartja be Dörner az ígéretét?

Szenvedéstörténet az Újszínházban. Szó szerint.

Hét dolog Komár László hagyatékából

Hét dolog Komár László hagyatékából

Ha zeneileg nem is jött be mindenkinek a szerdán elhunyt Komár László stílusa, az vitathatatlan, hogy hatással volt a magyar popkultúrára. Íme, hét dolog, amit neki köszönhetünk.

hvg.hu

Nemsokára hozzáfognak a krasznahorkai vár felújításához

Hamarosan megkezdődhetik a krasznahorkai vár felújítását. A szlovák Közbeszerzési Hivatal kedden elutasította ugyanis a kivitelezésére pályázó egyik vállalat panaszát. A vár a márciusi tűzvészben károsodott.

MTI

Ötven fontos műemlék mását építik fel két hektáron Mórahalmon

Emlékparkot építenek Mórahalmon, amely az 1910-es Magyarország ötven fontos műemlékét mutatja be 1:25-ös kicsinyítésében. A 650 millió forintos beruházás 2,1 hektáros területen valósítják meg az EU támogatásával.

MTI

Bárki kicserélheti régi szótárát a Szabó Ervinben

Vásárral egybekötött szótárcserét rendez az Akadémiai Kiadó október 15-e és 31-e között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában.

MTI

Az '56 után kivégzett Tóth Ilonáról is film készülne

Az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjának, Tóth Ilonának történetéről tervezett film forgatókönyvét mutatták be csütörtökön Budapesten. Az eseményen Zelei Miklós író, újságíró azt mondta, "az utolsó tíz évben vagyunk, hogy 56 valódi történeteit bevigyük a köztudatba".

MTI

Elütötte egy taxi, meghalt az év ázsiai filmese

Elhunyt Vakamacu Kodzsi japán filmrendező, akit az idei Puszani Nemzetközi Filmfesztiválon az év ázsiai filmese díjjal tüntettek ki. A több mint száz filmet jegyző alkotó a hatalmat provokáló, szexuális és politikai tartalmú független produkcióival vált híressé.

MTI

Elhunyt a nyolcvanas évek szexszimbóluma

Elhunyt a nyolcvanas évek szexszimbóluma

60 éves korában gégerákban elhunyt Sylvia Kristel színésznő, az Emmanuelle című mozi, és a Magyarországon is népszerű, azonos című tévésorozat sztárja.

hvg.hu

Novembertől kaphatók a Sziget-jegyek

Már biztossá váltak a VOLT fesztivál, a Heineken Balaton Sound és a Sziget fesztivál időpontjai, és november 2-től már jegyek is kaphatók rá, akár már üdülési csekkért is - közölte a Sziget sajtóirodája.

hvg.hu

Kiállítják a halálos sebet kapó 56-os fotóriporter képeit

Az 1956-os forradalmat végig fotózó, és a harcokban eleső francia riporter, Jean-Pierre Pedrazzini képeiből nyílik kiállítás a budapesti I. kerületben lévő Balassi Intézetben.

MTI
Hirdetés

Akit a kínaiak lesöpörnének a Föld felszínéről

Akit a kínaiak lesöpörnének a Föld felszínéről

Mitől világhíres Ai Weiwei? Ki tudja. Nehéz érteni a művészeti megaprodukcióról ismert, örök lázadó kínai media fenegyereket. Alison Klayman, a magyar mozikban mától látható Never Sorry! rendezője megpróbálja elmagyarázni.

hvg.hu

Demcsák többet nem beszél magánéletéről a sajtóban

Vagy Demcsák Zsuzsa kérte, vagy éppen fordítva, főnökei kérték a TV2 műsorvezetőjétől azt, hogy ne beszéljen többet magánéletéről a sajtóban - írja a Bors.

hvg.hu

A köztévéket és a Tv2-t is megbüntette a Médiatanács

A Médiatanács bírságokat szabott ki a túl hangos tévéreklámok miatt. Az új médiatörvény már kifejezetten tiltja az ordító reklámokat, és a gyakorlat szankcionálását is lehetővé teszi.

hvg.hu
Hirdetés

Narancs.hu: sorra maradnak el az előadások Dörner Újszínházában

Narancs.hu: sorra maradnak el az előadások Dörner Újszínházában

A Dörner György vezette Újszínház látogatottsága kínosan alacsony, az előadások sorra maradnak el, a bemutatók dátuma és címe képlékeny - olvasható a Magyar Narancs online kiadásában.

hvg.hu

Lady Gaga ellopta Kozsó dalát?

Kozsó szerint Lady Gaga Paparazzi című száma egy már 1992-ben megírt dalból merített.

hvg.hu

Komár Lászlónak nyirokmirigyrákja volt

A szerdán elhunyt Komár László hónapok óta a nyirokmirigyrák végső stádiumában volt - tudta meg a Blikk az énekes özvegyétől.

hvg.hu

Koltai Róbert belesült a flitteres tangába

Koltai Róbert belesült a flitteres tangába

Ha egy film legszórakoztatóbb része az, amikor Karda Bea megjelenik annak díszbemutatóján, akkor mindent elmondtunk. Megnéztük Koltai Róbert új filmjét, a Magic Boyst.

A twitterezés juttathat börtönbe egy sztárzongoristát

Egy nemzetközileg elimsert török zongoristát ítélhetnek el egy iszlámellenesnek vélt Twitter-bejegyzés miatt. A radikális atesita művész álszentnek minősítette a "jámbor muzulmánokat". Állítása szerint senkit sem akart megbántani szavaival.

MTI

Nem volt elég hagyományos, megfúrtak egy kiállítást Szentpéterváron

A kiállítandó tárgyak eltérnek a hagyományos stílustól, ezért ortodox keresztények tiltakozásának engedve lefújták az Ikonok című kiállítást Szenpéterváron.

MTI
Hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X