A szex, a nyomor és a korrupció uralta a cannes-i filmfesztivált
Kult

A szex, a nyomor és a korrupció uralta a cannes-i filmfesztivált

Az elmúlt évek legjobb versenye volt idén Cannes-ban, de a Nemes Jeles Lászlót is magában foglaló zsűri döntései nagy felháborodást keltettek. A két legfontosabb díjat a legfiatalabb (27) és a legidősebb (80) rendező vitte el, de Jarmusch, Verhoeven és Almodóvar is odatette magát – és még egy magyar díj is becsúszott. Beszámolónk Cannes-ból.

hvg.hu Kult

Orbán Viktor megint kinevezte Andy Vajnát

Andrew G. Vajnát nevezte ki Orbán Viktor a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztosnak. A határozatot a Magyar Közlönyben közölték csütörtökön. A kinevezés valójában azt jelenti: a 2011 januárja óta kormánybiztos Vajnának meghosszabbították a megbízatását.

Bálint Kata Kult

E.T. a hurrikán szemében

Csütörtökön bejelentik, kik az idei Oscar-díjak esélyesei. A messzi dél vadjai biztosan a jelöltek között lesz. Ha nem, nincs igazság. A hvg.hu Benh Zeitlinnel beszélgetett, többek között arról is: miért szereti Magyarországot.

hvg.hu Kult

Rockenbauer: nem kiegyezés történt, hanem revans

A két művészeti akadémia közötti harcot nem lezárja, hanem fenntartja az a jelenlegi helyzet, hogy a Magyar Művészeti Akadémia köztestület lett, amelyet kétharmados törvény véd - mondta a Heti Válasznak a második Orbán-kormány lépéséről az első Orbán-kormányban még miniszteri pozíciót viselő Rockenbauer Zoltán kultúrpolitikus.

MTI Kult

Lincolnnak adnák az Oscar-díjat az amerikaiak

Ha az amerikai polgárokon múlna, a Lincoln című történelmi drámának vagy A nyomorultak című musicalnek adnák az Oscar-díjat - derült ki az Oscar-jelölések előestéjén közzétett felmérésből.

MTI Kult

A Colosseum valójában színpompás volt

Fehér, vörös és azúrkék színű volt a római Colosseum. Az ókori amfiteátrum restaurálása során előkerültek a falakat fedő festékréteg maradványai.

V.T. Kult

Hozott X-faktorral improvizálást vállalunk

A magyar jazz világa hajlamos elutasítani az újat, holott nemcsak Amerikát érdemes figyelni -- mondja az Európában is hiánypótlónak számító fiatal jazz-muzsikusoknak rendezett mustra szervezője.

hvg.hu Kult

DTK Show: az ismétlést is lefújhatja a köztévé

Bár korábban az MTVA úgy tervezte, hogy a következő időszakban válogatást sugároz majd a DTK Show korábbi adásaiból az m1-en, ez mégsem valósul meg - írja a Hír24. Az információt az MTVA nem erősítette meg.

MTI Kult

Jordán: "nem minden a gazdagság"

Jordán Tamás rendezésében pénteken mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Zalán Tibor és Huzella Péter Hetvenhét című interaktív mesejátékát.

Rác András Kult

Homloklebeny-metszés a TV2 új sorozata

Bűnök és szerelmek: máris eleget láttunk a TV2 új sorozatából. A realityszociokriminál sorozat, avagy a lobotómia után írtunk egy rajongó levelet is.

MTI Kult

Két társat kap Gundel Takács az eurovíziós válogatón

Három műsorvezető közreműködésével zajlik le az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatója, A Dal című műsor a köztelevízióban: Gundel Takács Gábor mellé Novodomszky Éva és Buda Márton csatlakozott.

hvg.hu Kult

Jimmy fia ellenségével csinál közös dalt

Bár az X-faktorban még ki nem állhatták egymást, úgy néz ki, most közös dallal jelentkezik Zámbó Krisztián és Stone - derült ki az RTL Klub Fókusz című műsorából.

MTI Kult

Ismét New York-ban forgatott filmet Woody Allen

Blue Jasmine címmel kerül mozikba Woody Allen legújabb filmje, amelyet az amerikai rendező európai alkotásainak ciklusa után újra New Yorkban forgatott. A főszereplők között Cate Blanchett és Alec Baldwin neve is megtalálható.

hvg.hu Kult

Jordán adott volna még öt évet Alföldinek

Jordán Tamás, a Nemzeti Színház egykori igazgatója még öt évet biztosan adott volna Alföldi Róbert színházának, hogy látni lehessen, mi lesz abból, amit "ilyen jól elindított" - mondta a rendező a hir6.hu megyei hírportálnak adott interjújában.

A címlapról ajánljuk