MTI Kult

Meghalt a Vivát, Benyovszky! sztárja

Pénteken kísérik utolsó útjára Pozsonyban a 74 esztendős korában elhunyt Jozef Adamovičot, akit a magyar nézők a hetvenes évek Vivát, Benyovszky! című népszerű csehszlovák-magyar televíziós kalandfilm-sorozatában ismertek meg.

Kovács Ferenc Dávid Kult

"Magyarország nyáron él, télen magába süpped"

Az idei Aegon-díjas Másik halál című regény szerzője volt gyári munkás, egyetemi tanár, utcazenész, jelenleg múzeumi teremőrként dolgozik. Barnás Ferenc úgy véli, a hazánkban tapasztalható megosztottság kizárólag a politikusoknak jó, ez az ő játékuk. Az író szerint egyszerre több Magyarország létezik.

Kult

A végső tégla a falban

A Pink Floyd 1980-as The Wall című albumával vaskos fejezetet írt a rock- és a show-, sőt később a filmtörténetbe egyaránt. Az eredeti előadás mindösszesen 29 alkalommal volt látható a zenekar amerikai turnéján, és egyszer 1990-ben, a berlini fal lebontásának ünnepén a mostani német fővárosban. A zenekar már rég megszűnt, a show-t azonban Roger Waters viszi tovább, s hozza el augusztus 25-én a Puskás Ferenc Stadionba.

MTI Kult

Először lép fel Magyarországon a Blur

Alapítása után 24 évvel adja első magyarországi koncertjét a britpop vonulat alapzenekarai közé sorolt Blur, amely pénteken lép fel a Sziget nagyszínpadán.

hvg.hu Kult

Eldőlt, melyik magyar film indul az Oscarért

Magyarország az idei legjobb idegennyelvű film kategóriában Szász János A nagy füzet című filmjét nevezi az Oscar-díjért folyó versenybe - közölte a Magyar Filmunió és a Magyar Nemzeti Filmalap.

TA Kult

Quimby a Szigeten: fékezett habzású varázslat, katarzis nélkül

Csodaország semmivel sem volt több, mint egy átlagos Sziget-nap, a Quimby-koncerten pedig mindent megkaptunk, amit egy nagyszínpados bulitól várhatunk, csak a katarzis maradt el. Fröcsögő izzadtság, rock & roll, melankólia, szabadság. Túl vagyunk a Sziget nulladik napján.

MTI Kult

"Fukar és lusta" – Stallone kiosztotta Bruce Willist

Meglepő módon kiszáll a The Expendables – A feláldozhatók című akciófilm harmadik részéből Bruce Willis. A Drágán add az életed sztárjának szerepét a Hollywood Reporters című lap információi szerint Harrison Ford veszi át Sylvester Stallone csapatában.

A címlapról ajánljuk