Élni és halni hagyni – Sir Roger Moore emlékére
Kult

Élni és halni hagyni – Sir Roger Moore emlékére

Roger Moore tovább volt katona, mint drámaiskolás, mégis úgy lett egyszerre film- és tévésztár, ahogy senki más. James Bond, Simon Templar, Lord Sinclair, Ivanhoe – számos ikonikus karaktert köszönhettünk a 89 évesen elhunyt színésznek, aki egy félig magyar filmben játszotta egyik utolsó szerepét. Láng József, a színész állandó magyar hangja is megszólal a Moore életpályájára visszatekintő cikkünkben.

hvg.hu Kult

Bizonytalan, hogy lesz-e újra Uránia mozi Pécsen

Több mint másfélmillió forint tartozást halmozott fel a pécsi Uránia mozit üzemeltető társaság. Az egyik önkormányzati bizottság szerdán tárgyal arról az előterjesztésről, amely szerint megszüntetik a Pécs Médiaközpont és a Star Borz Kft. (ma már Uránia Pécs Kft.) közötti bérleti jogviszonyt – írja a Dunántúli Napló.

MTI Kult

Ezek a legnépszerűbb márkák a színházak, egyetemek, múzeumok közül

A múzeumok, színházak, egyetemek között is létezik márkaverseny, közöttük a legnépszerűbbek a Szépművészeti Múzeum, az ELTE, a Vígszínház, és a Budapesti Operettszínház – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet és a Superbrands Magyarország közös kutatásából.

hvg.hu Nagyítás

Budapest leghangulatosabb kávézói - Nagyítás-fotógaléria

Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat benne? Szakadt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.

Tossenberger Adél Kult

Ezek Budapest legbűbájosabb kávézói – galériával

Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat? Összefércelt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, egy csipet vérpezsdítő chili, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.

hvg.hu Kult

Zene, amit akkor is hallunk, ha fel sem tűnik

Október elseje a zene világnapja, elsősorban a komolyzene ünnepe. A komolyzene népszerűsége generációról generációra hanyatlik, de a popkultúra segít életben tartani azt a fiatalok között is.

hvg.hu Kult

"A fű a legjobb drog a Földön"

Miley Cyrus a Rolling Stone-nak adott interjúja szerint a privát űrutazásnál csak egy dolgot szeretne jobban: lehámozni magáról a cukormázas tinédzserikon jelmezét. A Cyrust híressé tevő Hannah Montana karaktere ellen azonban még a drogok és a macskagyűlölet sem használ.

MTI Kult

Addig idegesítették Chert, amíg ki nem adott egy albumot

Több mint egy évtized kihagyás után új albummal jelentkezett Cher. A Closer to the Truth című lemezen a vadonatúj dalok mellett megtalálható a You Haven't Seen The Last Of Me, amely a Díva című 2010-es filmben hangzott el. Az albumra két dalt írt Pink egy dalban közreműködik Jake Shears a Scissor Sistersből, producere pedig többek között Timbaland.

hvg.hu Kult

Nagy dobásra készül a YouTube

November harmadikán tartják a YouTube Music Awards első díjátadó gáláját, melyen exkluzív koncertet ad Lady Gaga, Eminem és az Arcade Fire is - írja a Rolling Stone.

MTI Kult

A Közlekedési Múzeumban fedik fel az ötvösök titkait

Az ötvösműhelyek világába nyerhetnek betekintést a Kincskészítők Műhelytitkai című kiállításra látogatók a Közlekedési Múzeumban. A kedden megnyílt időszaki kiállításon egyebek mellett egy Mátyás király korabeli szarvasüllőt láthatnak az érdeklődők, de megismerkedhetnek például az ékszerek és ötvös remekek készítésének fortélyaival is.

hvg.hu Kult

Magyar könyvet nem olvas David Bowie

A kanadai Ontarióban kiállítást nyílt az idén visszatért legenda kedvenc olvasnivalóiból, adja hírül a brit New Musical Express. Bár az ehhez hasonló listákon időnként feltűnik egy-egy magyar szerző, Bowie olvasmányai között nem találtunk illyet.

MTI Kult

Barcelonában mutatják be a Szépművészeti képeit

Barcelona legnépszerűbb tengerparti sétányán mutatja be gyűjteménye 26 remekművét, többek között Raffaello, El Greco, Velázquez és Szinyei Merse munkáinak élethű reprodukcióit Art on the Street from Budapest címmel óriásmolinókon keddtől a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

hvg.hu/MTI Kult

Vidnyánszky stagnál, Fekete György dőzsöl majd a kampányidőszakban

Az ideihez képest több milliárd forintnyi kulturális többlettámogatást jövőre többek között nemzeti minősítésű zenekarokra, hazafias emlékparkra és önkormányzati rendezvényekre költi majd az állam, de a Nemzeti nem kap több pénzt - derül ki Halász János kulturális államtitkár szavaiból.

MTI Kult

Rosszul lettek a látogatók egy amerikai kiállításon

Bezártak egy pittsburghi kiállítást, mert több látogató is rosszul lett egy villódzó fényhatásokat alkalmazó installáció miatt– számolt be a BBC News. Kurt Hentschlager chicagói művész Zee című tárlata pénteken nyílt meg a 943 Galériában, vasárnap azonban már a harmadik látogatóhoz kellett mentőt hívni.

hvg.hu Kult

Eltévedt tengeralattjáró bukkant fel a milánói dómnál – videó

Egy eltévedt tengeralattjáró törte fel pár perccel ezelőtt a járdát Milánó belvárosában, a Dóm téren. A helyszínen azonnal megjelent a katasztrófavédelem, és kordonnal választotta el a baleset helyszínét. Mindez persze csak egy – közelebbről meg nem nevezett – biztosítótársaság reklámkampányának a része. Nézze meg videónkat, hogy hogyan fest most a helyszín!

A címlapról ajánljuk