Ki ez a magyar nevű angol író, aki mindig bevédi Orbánékat?
Kult

Ki ez a magyar nevű angol író, aki mindig bevédi Orbánékat?

Tibor Fischer nevével az utóbbi években leginkább akkor találkozunk, amikor hangzatos szavakkal Orbán Viktor és kormánya védelmére kel nemzetközi lapokban, pedig egykor még világszerte ünnepelt szépíróként ismerhettük. Az 56-os emigráns szülők által Angliában nevelt Fischer még a rendszerváltás idején barátkozott össze a Fidesz-tagokkal, és úgy tűnik, a párt irányváltásai sem rendítették meg.

Szentgyörgyi Rita Kult

Falusi Mariann: „A polgármester kijelentette, nem tehetem be a lábam a templomba”

Dalokkal kiegészített monodrámaként szólaltatja meg Agota Kristof Az analfabéta című önéletrajzi írását a Rózsavölgyiben, közben gőzerővel készül Presser Gáborral a koncertjére. Úgy véli, nincs az életnek olyan szegmense, ahol ne lenne idegesítő, ami ebben az országban történik. Interjú Falusi Mariannal.

Szentgyörgyi Rita Kult

Vári Éva: "Nem szántam bombasztikus hírnek, hogy abbahagyom"

"Nem értem, miért mondanak fűt-fát Aczél Györgyre, amikor ma is komisszárok határozzák meg, hogy milyennek kell lennie a magyar színháznak" – mondja a meghatározatlan időre a színpadtól búcsúzó Vári Éva. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész máig szorong azon, hogy jót vagy rosszat írnak róla, vagy hogy miképp jön ki a rendezővel.

Prieger Zsolt Kult

Afrikától a verandáig - Sena-szólólemezbemutató a hvg.hu-n

Meghatározó és meglehetősen aktív énekesnő, aki immáron nemcsak előadó, hanem dalszerző is. Az új, Feathers című lemez, amely - az Irie Maffiából is ismert művész minden eddigi próbálkozásánál kísérletibb lett - először a hvg.hu-n hallgatható meg. A lemez születéséről az alkotó-szerző-producer házaspárral, Senával és Élő Mártonnal beszélgettünk.

hvg.hu Kult

Világpremierként indul az új Fear the Walking Dead

Az AMC saját gyártású sorozata június 5-én tér vissza. Hajnali 3-kor – egy időben az amerikai bemutatóval – eredeti nyelven, majd ugyanaznap este tízkor már magyar szinkronnal követhető az új évad első epizódja.

MTI Kult

Áll a bál az Operaházban, váratlanul felmondták a kollektív szerződést

Egy operaházi szakszervezet riadóztatott: indoklás nélkül felmondta az intézmény vezetése az alig több mint két éve aláírt és azóta közös akarattal többször módosított kollektív szerződést. A menedzsment szerint indokra nincs szükség, és az elmúlt években jó dolguk volt az Operaház dolgozóinak.

1
5 6 7 8 9
1591
A címlapról ajánljuk