szerző:
life-style.hu

Patricia Petibon igen sajátos felfogású operaénekesnő: úgy énekel barokkáriákat, hogy az emberek irulnak-pirulnak a...

Patricia Petibon igen sajátos felfogású operaénekesnő: úgy énekel barokkáriákat, hogy az emberek irulnak-pirulnak a nézőtéren, mert nehéz eldönteni, hogy erotikus műsort látnak-e, vagy hangversenyt.

A vadóc hölgynek hatalmas rajongótábora van világszerte, bár a Petibon-stílus sokak szerint túl frivol az operaszínpadokra. A kisasszony legújabb lemezéről csakúgy süt a szenvedély: a Melancolía spanyol dalok és áriák gyűjteménye, kiváló gitár- és zenekari kísérettel.

Álspanyolkodás helyett azonban igazi, vérbő dallamok, és melankolikus lassúk váltják egymást, megfelelő mértékkel adagolva. De Falla, Granados, Villa-Lobos és sok más szerző dalai, egy csipetnyi flamenco, egy kis afrikai-amerikai hatás, és persze egy hatalmas adag Petibon, aki annyira karakteres előadó, hogy elviszi a hátán az egész anyagot. A téli estékre nagyszerű lélekmelegítő, egyedülálló férfiak óvatosan bánjanak vele!

Ez itt az első klip a lemezhez:

Aki máris úgy érzi, ennyi nem elég neki a művésznőből, épp a napokban jelent meg a legújabb Petibon-DVD is, amin meglehetősen szexi göncökben (vagy anélkül) szerepel. Alban Berg 18+-os, Lulu című operájának felvételéről van szó, amely egy többszörös gyilkos nőről szól, van benne vér, szex, hazugság, csalás, dráma – mindez egy nagyszerű rendezésben, Barcelonából.


Mindkettőt kiadja: Deutsche Grammophon/Universal

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!