Napi tévéajánló: Mennyei királyság, Az ártatlanság kora, NBA-meccs

2012. március 15., csütörtök, 19:25
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

A Cool 20.

A Cool 20.35-kor a Mennyei királyság című történelmi kalandfilmmel kedveskedik a tévézni vágyóknak, amelyet még annak ellenére is nyugodt szívvel ajánlunk olvasóinknak, hogy ez a film nem éppen Ridley Scott remekműveinek sorát gyarapítja. A 2005-ös alkotás a fenti kijelentés ellenére ugyanis bővelkedik többek között a látványos és izgalmas csatajelenetekben, ezekért már önmagában is megéri megnézni ezt a kalandos történetet, amely a 12. századi keresztes lovagok Jeruzsálemért vívott véres küzdelmét ábrázolja. Mi több, olyan sztárok tűnnek fel a főszereplők között, mint Orlando Bloom, Jeremy Irons, Eva Green, Liam Neeson és Edward Norton, még ha utóbbi színész arca egyszer sem látható, filmbéli leprája miatt ugyanis egy maszkot visel.

A TV2 22.30-kor Martin Scorsese 1993-ban forgatott romantikus filmdrámáját, Az ártatlanság korát tűzi műsorára, amelyet édesapja, Charles Scorsese emlékének ajánlott, aki nem sokkal a forgatás befejezése előtt hunyt el. Az Oscar-díjas rendező ezúttal Edith Wharton 1920-ban megjelent azonos című regényét álmodta filmvászonra, és szokásához híven kiváló munkát végzett, tökéletesen teremtette meg a 19. század végi New York-jának különleges hangulatát, az érzelmeik és vágyaik sűrű hálójában vergődő szereplők jellemrajzáról nem is beszélve. Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer és Winona Ryder alakítják az érzéki és érzékeny, öt Oscar-díjra jelölt alkotás főszereplőit, melyek közül a legjobb kosztümnek járó aranyszobrot meg is kapta.

A sport és a kosárlabda rajongói minden bizonnyal ébren maradnak ma éjszaka, hajnali 2.00 órakor a Sport1 ugyanis élőben, eredeti kommentárral közvetíti az NBA 2011-12-es évadának soron következő mérkőzését, amely során ezúttal két világklasszis csapat, a Denver Nuggets és az Oklahoma City Thunder néz farkasszemet egymással.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Napi tévéajánló: Mennyei királyság, Az ártatlanság kora, NBA-meccs
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X