Ritkaságok világhírű impresszionistáktól

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: rajz; Bécs; program; festő; Degas; Albertina; Van Gogh; impresszionista; Monet; Gauguin; Renoir; akvarel; Cézanne; Henri de Toulouse-Lautrec; posztimpresszionista;

Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől...

Jean-Louis Forain: Az ügyfél (1878)

Fotó:

Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől Bécsben az Albertina múzeumban.
A tárlaton mintegy kétszáz, kevésbé ismert alkotás látható mások mellett Monet, Degas, Renoir, Cézanne, van Gogh, Gauguin és Henri de Toulouse-Lautrec életművéből. A kiállítás célja bemutatni azt, hogy milyen fontos helyet töltenek be a rajzok és akvarellek a neves mesterek életművében.

Edgar Degas: Harlekin és a balerina (1886)

Fotó:

Első ízben foglalkozik egy tárlat az impresszionista és posztimpresszionista mesterek papírra - nem pedig vászonra - felvitt alkotásaival - hangsúlyozták sajtóközleményükben a szervezők. Korábban a rajznak elsősorban másodlagos szerepe volt a festményekhez képest, leginkább vázlatok, tanulmányok készítésekor használták. Ennek a két irányzatnak köszönhetően azonban a rajz az olajfestményekkel azonos rangot kapott a képzőművészetben.

Édouard Manet: A prémgalléros nő

Fotó:

A bécsi tárlathoz többek között a párizsi Musée d,Orsay, a British Museum és a New York-i Metropolitan Museum of Art kölcsönzött műtárgyakat. A kiállítás március 13-ig látható.

Pierre-August Renoir: Meztelen fürdőző nők egy rákkal játszanak (1897-1900)

Fotó:

Edgar Degas: Nő a kádban (1883)

Fotó:

Claude Monet: Waterloo híd, London (1901)

Fotó:

Henri de Toulouse-Lautrec: A harisnyáját felhúzó nő (1894)

Fotó:

Edgar Degas: Nők a kávézó terasszán éjjel (1877)

Fotó:

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X