szerző:
hvg.hu

Állampolgári zsurnalizmus a BBC-n, politikusi és politikáról szóló blogok, fizető lapszemlézők - többek között ezek foglalkoztatták médiabloggerünket az elmúlt héten.

Dan Gillmor rovata a BBC-n

Az „állampolgári zsurnalizmus” főideológusának megjelenése a világ egyik legtekintélyesebb portálján rendkívül fontos, hiszen mondandója most olyanokhoz jut el, akik eddig nem is hallottak Gillmor blogjairól, könyveiről, előadásairól. Tovább.

Kinek kellenek a politikai blogok?

Sok embernek már arra sincs ideje, kedve, hogy megnézze valamelyik kereskedelmi tévé híradóját, vagy  elolvassa az Index címlapját, elég neki, ha egy ismerőse röviden összefoglalja a legfontosabb híreket. Az ismerős blogger, akit naponta olvas (nem csak politikáról, hanem filmekről, zenéről és sok minden másról) sokkal személyesebb, hitelesebb számára, mint a „hideg” portál, vagy a nyomasztóan túlinformált politikai szakblog. Tovább.


Hozzászólni szabad

A Huffington Post  mintáját követő Comment is free nem egyszerű blog-gyűjtőhely, hanem szerkesztett „blogmédia-felület” lesz. A legmarkánsabb írások a Guardian Unlimited címlapjára is kikerülnek.  A vélemények szerzői jelképese honoráriumot kapnak, de talán ennél is többet ér a nyilvánosság. Tovább.

Fizetnek a lapszemlézők

A Magyar Hírlap diadaljelentésében  most azt olvasom, hogy sikerült megregulázni a legnagyobb sajtószemléző vállalkozásokat, ezek a jövőben cikkenként 60-100 forintot fizetnek minden szemlézett cikk után. Tovább.

Segítsééééég, politika!

Persze ne higgye senki, hogy ez a megnövekedett érdeklődés valóban a blog „műfajának” a párbeszéden, a másik meghallgatásán alapuló „újfajta” kommunikációnak szól. A legtöbb politikus számára a blog ugyanolyan nyűg, mint a  lakossági fórum, vagy a gyűlések utáni „merülés a nép közé”. Tovább.


Kirakós a vezetői és politikai blogokról

„Néhány napja egy készülő cikk körkérdezettjeként válaszolva töltöttem ki  Myat Kornél (Marketing&Media) „kérdőívét”. A téma: A hazai üzleti és politikai blogolás helyzete." Tovább.