• Így láttam szabaddá válni Temesvárt - Nagyítás-fotógaléria

  Így láttam szabaddá válni Temesvárt - Nagyítás-fotógaléria

  1989. december 20-án, kereken 25 éve Temesvár Románia első szabad városa lett. A gyárak sorra álltak le, a város központjában, az Opera téren százezren követelték Nicolae Ceausescu bukását, a hadsereg pedig többé nem lőtt a tömegre. A hvg.hu munkatársa 1989 decemberében egyetemista volt Temesváron, e napon azonban már onnan 350 kilométerre tartózkodott, miután a kollégiumokat kiürítették és a diákokat hazaküldték. Ott volt azonban, amikor Temesvár forradalma kezdődött, és bár nehezen, de követte a városban történteket azután is, hogy azt elhagyta. Az ő emlékei vezetnek végig a Bega-parti város 25 évvel ezelőtti hőstettét felvillantó Nagyítás-fotógalérián.

 • Ez volt 2014: Az év képekben – Nagyítás-fotógaléria

  Ez volt 2014: Az év képekben – Nagyítás-fotógaléria

  Ukrajnai polgárháború, dél-koreai komptragédia, lelőtt maláj utasszállító, ebolajárvány: az év legfontosabb eseményei közül sokban semmi szívet melengető nincsen, de talán reményt ad, hogy az év Nobel-békedíját megosztva egy 17 éves pakisztáni diáklány kapta. A hvg.hu képösszefoglalója 2014 legmeghatározóbb eseményeiről.

  Szóljon hozzá

 • Nem hátráltak - Nagyítás-fotógaléria

  Nem hátráltak - Nagyítás-fotógaléria

  Nem hátráltak, ugyanis mint a demonstráció szlogenje is jelzezte, úgy érzik, már nincs hova. Kedd este 6 órakor kezdődött a József nádor téren a Nincs hová hátrálunk elnevezésű tüntetés, ahonnan a NAV-székház érintésével a Kossuth térre vonultak a tüntetők. A Kossuth téren bejelentették, hogy a tanárok sztrájkra készülnek. Már a beszédek alatt lökdösődés kezdődött a parlamenti főlépcső előtt, többen a földre ültek, a rendőröket sörös dobozokkal dobálták meg, egy embert kiemeltek a rendőrök a tömegből. A tüntetők első sorába a rendőrök könnygázt fújtak. A vidéki nagyvárosokban párszázan követelték a kormány lemondását. A szervezők bejelentették, az első, 2015-ös nagy demonstráció január 2-án lesz az Opera előtt.

 • Ákos: duplakoncert a színfalak mögül - Nagyítás-fotógaléria

  Ákos: duplakoncert a színfalak mögül - Nagyítás-fotógaléria

  Teltházas duplakoncertet adott Ákos a Sportarénában, aminek több részében és elemében is visszatért a Bonanzás gyökerekhez. Fotóriporterünk, Fazekas István a színfalak mögül követte végig, ahogy úrrá lesz a tömegen az aktuális láz.

 • Táncolni lehet az Andrássy úton - Nagyítás-fotógaléria

  Táncolni lehet az Andrássy úton - Nagyítás-fotógaléria

  Országszerte 43 helyszínen kezdődtek meg a hétfőre hirdetett félpályás, forgalomlassító demonstrációk. A legnagyobb torlódást az M3-as bevezető szakaszán jelezték, de lezárták a Budai alsó rakpart egy szakaszát és vidéken is többfelé okoztak gondot a felsorakozott járművek. Úgy tűnik, az autósok felkészültek a várható eseményekre és vagy kevesebben ültek autóba, vagy kerülő útvonalakat használtak, mert a reggeli forgalombénulás elmaradt. Mindeközben a parlament előtt a költségvetés elfogadása ellen tüntetők zárták el a mélygarázs felé vezető utat, a készenlétisek arrébb cipelték a tüntetőket. Galériánkat frissítjük!

 • Fizetős körgyűrű és a füstölgő Sinabung - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Fizetős körgyűrű és a füstölgő Sinabung - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Utcára vonultak a pedagógusok, bejelentették, hogy fizetős lesz az M0-s, Angela Merkelt újraválasztották, Kim Dzsong Un gyereket ölelget, és megvannak a Nobel-békedíjasok. A hét eseményei képekben.

 • Képek, amikre rácsodálkoztunk 2014-ben - Nagyítás-fotógaléria

  Képek, amikre rácsodálkoztunk 2014-ben - Nagyítás-fotógaléria

  Bringák a falon, izzó láva Izlandon, divatbemutató az erdőben, veréb a csőben, esküvő a víz alatt, motorral a város felett – képek, amiket látva egy pillanatra nem hittük el, hogy nem egy filmet látunk. Ilyen színes volt a világ 2014-ben is: év végi összefoglaló sorozatunk első része.

  Szóljon hozzá

 • Újra tájfun pusztít a Fülöp-szigeteken - Nagyítás-fotógaléria

  Újra tájfun pusztít a Fülöp-szigeteken - Nagyítás-fotógaléria

  Intenzív esőzéssel és erős széllökésekkel érte el a Fülöp-szigetek partjait az idei év legerősebb tájfunja, a Hagupit, amely beigazolta a korábbi félelmeket, és jelentős pusztítást végzett a szigetország területén. Az eddigi hírek szerint a tájfunnak négy halálos áldozata van, köszönhetően annak, hogy a várt nyomvonalon több mint egymillióan költöztek ki otthonaikból. A tájfun végül nyugat felé elhagyta a ország keleti részén fekvő Samar és Leyte tartományokat, az ideiglenes menedéket keresők hétfőn elkezdtek visszaköltözni házaikba. A vihar néhány száz lakóépületet döntött romba, ami enyhébb kárnak számít a várt pusztításoknál. A lakosokat ezerötszáz biztonságos helyen szállásolták el. Minden idők legerősebb tájfunjának, a tavaly novemberi Haiyannak több mint hétezer halálos vagy eltűnt áldozata volt, több mint négymillióan pedig fedél nélkül maradtak. Képes összeállításunk a Hagupit pusztításáról.

 • McCain véleménye és tüntetések a hét képein

  McCain véleménye és tüntetések a hét képein

  Megérkezett a télapó, távozott Vitézy Dávid, McCain bírálta Magyarországot, Putyin évértékelt, nem lesz Déli Áramlat, sztrájkol a Lufthansa, üzent a CÖF, tüntettek Budapesten, tüntetnek Amerikában – képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Két szavazás a kettős állampolgárságról - Nagyítás-fotógaléria

  Két szavazás a kettős állampolgárságról - Nagyítás-fotógaléria

  10 évvel ezelőtt a kettős állampolgárság támogatói nem tudták elérni céljukat, később a parlament mégis megadta a határon túliaknak a magyar állampolgárságot.

 • Így fagyott meg az ország – Nagyítás-fotógaléria

  Így fagyott meg az ország – Nagyítás-fotógaléria

  Sokan várva várták az igazi telet, ami december 1-jén óraműpontossággal meg is érkezett. Puha hótakaró helyett azonban jégpáncéllal vonta be az országot. Leszakadt vezetékek, kettétört fák nehezítik sok helyen a közlekedést. Jégkörkép.

 • Afrikai remények az AIDS világnapján - Nagyítás-fotógaléria

  Afrikai remények az AIDS világnapján - Nagyítás-fotógaléria

  December elsejét 1998-ban az Egészségügyi Világszervezet nyilvánította az AIDS elleni küzdelem világnapjává , hogy figyelmet szenteljen a halálos betegség elleni védekezés fontosságának, valamint hangsúlyozza a nemzetközi összefogás szükségességét. Dél-Afrikában a 2014-es adatok alapján a HIV-fertőzöttek száma hatmillió körül mozog, akik közül nagyon kevesen tudják saját erőből megvásárolni az esetenként életmentő gyógyszereket, melyek mellett még a gyógykezelés árával is számolni kell. Az országban az ellenanyagok finanszírozására 2012 és 2014 között több mint 667 millió dollárt (vagyis közel 164 milliárd forintot) költött el az Egyesült Államok. Egy friss bejelentés szerint 2015-ben az eddigi támogatást - mely az anti-retrovirális gyógyszereket érinti - közel annak háromszorosára, mintegy 2,2 milliárd dolárra emelik. Képes összeállításunk Afrikából.

 • Orbán, Obama és Mickey Rourke vitte a hetet – Nagyítás

  Orbán, Obama és Mickey Rourke vitte a hetet – Nagyítás

  Havazás a Mátrában, a pápa Strasbourgban, Orbán Viktor Szöulban, Áder János Vietnamban, Mickey Rourke a ringben. Obama pedig hálát ad. A hét eseményei képekben.

 • Zéró gravitáció: Budapest leglátványosabb előadása - Nagyítás-fotógaléria

  Zéró gravitáció: Budapest leglátványosabb előadása - Nagyítás-fotógaléria

  A produkció nem csak a newtoni gravitációs törvényt hazudtolja meg, de sikeresen bizonyítja azt is, hogy a cirkusz még mindig a világ leglátványosabb és legszórakoztatóbb műfaja. Az új műsor olyan show-elemekből áll, mint a marokkói talajakrobata csapat díjnyertes Piramis produkciója, a virtuóz kínai biciklis női zsonglőrcsapat műsora, kutyák és kanadai trambulin mutatványosok. Megnézhetik még továbbá a gyönyörű német artista, Lisa Rinne lenyűgöző trapézszámát, a közönségkedvenc orosz bohóc Bobilevet, vagy a négy fiatal artistaiskolás magyar lány levegőszámát. Urbán Ádám képei.

 • Ez volt idén a Forma-1 - Nagyítás-fotógaléria

  Ez volt idén a Forma-1 - Nagyítás-fotógaléria

  Egyfelől rettenetesen unalmas volt az idei Forma-1: egy csapat (a Mercedes, ugyebár) mindent vitt, a többiek inkább csak néztek, illetve egy ideig magyarázatokat kerestek, utána meg már azt sem. Másfelől viszont fölöttébb izgalmas szezon volt, mert legalább a Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között igazi verseny volt, és ez kitartott az utolsó futamig. Igaz, ez Abu Dzabiban már csak 300 métert tartott: ennyi kellett Hamiltonnak, hogy a második helyről az élre autózon, és ezzel mindent eldöntsön. Világbajnok lett, 2008 után immár másodszor. Az idényben azonban volt még tragédia (Bianchi borzalmas balesete), voltak beszólások, akadtak botrányok, nagy összeveszések, a szezon vége felé pedig inkább csak helyezkedés 2015-re. Idézze fel a szezont Nagyítás képgalériánkkal.

 • Tüntetések és román győzelem a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Tüntetések és román győzelem a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Új államelnök Romániában, amerikai futball Budapesten, közfelháborodás az országban, támadás Izraelben - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • 50 éves az Erzsébet híd – Nagyítás-fotógaléria

  50 éves az Erzsébet híd – Nagyítás-fotógaléria

  Ötven éve adták át Budapest egyik legnevezetesebb hídját, melyet a második világháború után újraépítettek, melyen egykor villamos is közlekedett, s amely ma talán a legforgalmasabb fővárosi átkelő. A Sávoly Pál által tervezett, Erzsébet királynéról elnevezett híd ma az első kerületet köti össze ötödikkel, teljes hossza pedig 378,6 méter. Elődje az akkori időkben műszaki csodának számított, 1894-ben tervezték, építési munkálatai 1903 őszén fejeződtek be, tervezésében Czekelius Aurél, Kherndl Antal, Gállik István, Beke József és Nagy Virgil vettek részt. Az első híd a németet csapatok 1945 telén lezajlott visszavonulásának esett áldozatul. Január 18-án a budai oldalon végzett robbantás után a híd összedőlt, a kár nagysága miatt végül lehetetlennek tűnt a helyreállítás, így újjáépítették. A második, kábelhídnak épített átkelő 1961 és 1964 között épült, a forgalomnak november 21-én adták át. Az elmúlt ötven évben része volt taxisblokádban, hat sávja kerékpáros-felvonulások útvonalául szolgált, de volt itt politikai nagygyűlés, tüntetés, 2002-ben pedig még el is foglalták.

 • Íme a legjobb mikrofotók 2014-ben - Nagyítás-fotógaléria

  Íme a legjobb mikrofotók 2014-ben - Nagyítás-fotógaléria

  A Nikon Nikon Small World fotópályázata idén is bemutatta a legszebb miniatűröket, a világot, amely csak mikroszkóp alatt látható. A legszebb munkák közül válogattunk.

 • Így lett a szembenállás éjszakája a közfelháborodás napjából – Nagyítás-fotógaléria

  Így lett a szembenállás éjszakája a közfelháborodás napjából – Nagyítás-fotógaléria

  Hosszú órákig tartó "állóháború" alakult ki hétfő este, illetve éjszaka a Kossuth téren, ahol késő délután kezdődött A közfelháborodás napja elnevezésű rezsimellenes tüntetés. A megmozdulás megannyi magyarországi és európai városra kiterjedt, Szegedtől Londonig, Pécstől Berlinig voltak tiltakozások. Budapesten az akció hivatalos része este hét körül véget ért, a tömeg azonban maradt a Kossuth téren. Lebontották a Parlament előtti kordont, ám szembetalálták magukat az Országház lépcsőjére vezényelt rohamrendőrökkel. Utóbbiak idővel erősítést is kaptak, és hosszas várakozás után éjszaka kezdték meg lépésről lépésre kiszorítani a tüntetőket a térről. Nézze meg a tüntetéseket készült képriportunkat.

 • Falomlás, Merkelpuszi, és az óriás - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Falomlás, Merkelpuszi, és az óriás - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Tüntetés a NAV-székháznál, a Berlini fal leomlása, egy felgyógyult ebolabeteg, oroszok Ukrajnában, egy üstökös meghódítása, Merkel és az eszkimópuszi. A hét eseményei képekben.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X