Bejelentkezés  
 • 25 éves a Páneurópai piknik – Nagyítás-fotógaléria

  25 éves a Páneurópai piknik – Nagyítás-fotógaléria

  Történelmet írtak, akik részt vettek 1989 egyik világpolitikai jelentőségű eseményének, a Páneurópai pikniknek a szervezésében, amiről még a korabeli új-zélandi tévé is a helyszínről tudósított – a magyar állami tévé azonban nem. Minderre az egyik szervező, Nagy László emlékszik vissza a neten is olvasható terjedelmes beszámolójában. Nagy felidézi a szervezés legapróbb részleteit, de maga is hiányolja például a világpolitikai hátteret, az események valódi mozgatórugóit. A korabeli magyar állami és állampárti vezetés tényleges szándékait sem ismerhetjük pontosan, jóllehet Pozsgay Imre – akkori államminiszter, az MSZMP elnökségi tagja – ''piknikfővédnök'' pozitív és ösztönző szerepét minden beszámoló kiemeli, ahogy Habsburg Ottóét is, aki az esemény ''nyugati'' fővédnöke volt.

 • Felkészületlenül érte Amerikát egy újabb "feketelázadás" - Nagyítás-fotógaléria

  Felkészületlenül érte Amerikát egy újabb "feketelázadás" - Nagyítás-fotógaléria

  St. Louis egyik elővárosában, a főleg feketék lakta Fergusonban azután kezdődtek a zavargásokká fajuló tüntetések, hogy augusztus 9-én egy fehér rendőr több lövéssel agyonlőtt egy fegyvertelen fekete fiatalt, a 18 éves Michael Brownt. A faji előítéletek és a megkülönböztetés miatt utcára vonuló tüntetők többször összecsaptak az állításuk szerint brutális és rasszista rendőrséggel. A helyi kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el, kijárási tilalmat vezetett be és kivezényelte a nemzeti gárdát is. Úgy tűnik, Obama sem tudta megoldani a feketekérdést.

 • Diktátorral buliztak a Sziget zárónapján – Nagyítás-fotógaléria

  Diktátorral buliztak a Sziget zárónapján – Nagyítás-fotógaléria

  Kerítésről csüngtek a fesztiválozók a Sziget zárónapján, ahova még a mindent megtekintő diktátor is kilátogatott. Hajógyári hétvége képekben

  Szóljon hozzá

 • Ne várd többé a "Jó reggelt!" - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Ne várd többé a "Jó reggelt!" - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Robin Williams halála, titokzatos orosz konvoj, magyar ezüst az úszó Európa-bajnokságon, Sziget fesztivál, kutya meleg és szakadó eső. A hét fontosabb eseményei képekben.

 • Sziget: a sárban is folytatódik a tombolás – Nagyítás-fotógaléria

  Sziget: a sárban is folytatódik a tombolás – Nagyítás-fotógaléria

  A rossz idő és a sár keveseket tartott vissza a csütörtöki szigeteléstől. A nagyszínpadon Lily Allen és Macklemore, a színpad előtt sárfürdőzők szórakoztatták a népet. Képes összeállításunk a Sziget Fesztivál első és második napjáról.

 • A falu, ahol kupolából van a majomkoponya - Nagyítás-fotógaléria

  A falu, ahol kupolából van a majomkoponya - Nagyítás-fotógaléria

  Egy lerobbant falu Tunéziában, néhány üres házfal és a 150 legtehetségesebb street artos - ez a receptje egy igazán nagyszerű kiállításnak. A hazánkban futó bódvalenkei projekthez hasonlóan a "Djerbahood" elnevezésű akció keretében a festmények itt is házak falára készültek, ráadásul mivel az alkotó csapatok 30 különböző nemzetet képviselnek, így Erriadh településen tulajdonképpen létrejött egy olyan szabadtéri múzeum, amely valóban képes bemutatni a különböző kultúrák sokszínűségét.

 • Sziget: Szembejött velünk egy spicces méh – Nagyítás-fotógaléria

  Sziget: Szembejött velünk egy spicces méh – Nagyítás-fotógaléria

  Üdvözöljük önöket a valahány éves Sziget Fesztiválon. Hogy mi járunk ide régóta, vagy a fesztivál tekint ránk sokadszorra, ezt már meg nem tudjuk mondani, de amikor egy késő délutánon egy csapat spicces méhvel futunk össze, ez nem is lehet érdekes. Rácsodálkozásmentes képriport az fesztivál nagyon sokadik első napjáról.

  Szóljon hozzá

 • Ragadd meg a napot! – Robin Williamsre emlékezünk – Nagyítás-fotógaléria

  Ragadd meg a napot! – Robin Williamsre emlékezünk – Nagyítás-fotógaléria

  Elhunyt Robin Willliams amerikai színész, komikus. Williams 63 éves volt, családja tájékoztatása szerint az utóbbi időben mély depresszióval küzdött. Filmjei hazánkban is közkedveltek voltak, legismertebb szerepeit többek között a Jó reggelt, Vietnam, a Holt költők társasága, a Jumanji és a Mrs. Doubtfire című filmekben játszotta. A Good Will Huntingért megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

 • Búcsú, özönvízszerű esőzés és Hirosima a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Búcsú, özönvízszerű esőzés és Hirosima a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Véget ért az O.Z.O.R.A. Fesztivál, Kim Dzsong Un kenőanyag-gyárban, készülődés a Salzburgi Ünnepi Játékokra, idős házaspár gyönyörű búcsúja - képes válogatásunk a hét fontosabb eseményeiből

 • Magyarok segítenek a szerb árvízkárosultaknak – Nagyítás-fotógaléria

  Magyarok segítenek a szerb árvízkárosultaknak – Nagyítás-fotógaléria

  Obrenovácot 2014 májusában öntötte el a Kolubara és a Száva folyó. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai közel nyolcvan ház szárítását végzik ipari falszárító berendezésekkel július 7-től augusztus 31-ig, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas pedig ötezer szerb dinárig állja a szárítandó házak közüzemi számláinak költségét.

 • O.Z.O.R.A.: hatalmas a buli Középföldén – Nagyítás-fotógaléria

  O.Z.O.R.A.: hatalmas a buli Középföldén – Nagyítás-fotógaléria

  Fáradt varázsló igyekszik portékáival a tánctérre, ahol a gyanútlan tünde szolgáltatja a talpalávalót. A háttérben megfáradt Entek már Szarumán közelgő seregeit figyelik. Káprázó szemű képriport Ozoráról.

  Szóljon hozzá

 • Zúzda a világ legnagyobb heavy metal fesztiválján – Nagyítás-fotógaléria

  Zúzda a világ legnagyobb heavy metal fesztiválján – Nagyítás-fotógaléria

  A hétvégén ismét zúztak a metal zene rajongói a világ legnagyobb haevy metal fesztiválján, a németországi Wackenben. Az idei, 25. ünnepi bulira 75 ezer vendéget vártak, a black metal, a death metal, a thrash metal, a gothic metal, a folk metal, a nu metal és a hard rock képviseletében.

 • Gigagomba és a bennszülöttek - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Gigagomba és a bennszülöttek - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Véget ért a ramadán, forróság és árvíz, gigantikus szarvasgomba, magyar érem a vízilabda Európa-bajnokságon, és az eddig sosem látott bennszülöttek. Képes összeállításunkban a hét fontosabb eseményeiből válogattunk.

 • Ramadán – pillanatok az iszlám szent ünnepéből – Nagyítás-fotógaléria

  Ramadán – pillanatok az iszlám szent ünnepéből – Nagyítás-fotógaléria

  Befejeződött a Ramadán, kezdődhet az adakozás – az iszlám szerint a testi-lelki megtisztulás időszaka alatt a pokol zárva tartja kapuit. Az elmúlt hónap alatt a hívők hagyományaik szerint napkeltétől napnyugtáig böjtöltek: tartózkodtak az evéstől, az ivástól, a testi örömöktől, kerülték az erőszakot, a dühöt, a vágyat, az irigységet. A böjt mentességét csak az utazók, a terhes anyák, a tizennégy éven aluli gyermekek, a betegek, valamint a csatában harcolók élvezhetik.

 • Odébb raktak egy emeletes házat Washingtonban – Nagyítás-fotógaléria

  Odébb raktak egy emeletes házat Washingtonban – Nagyítás-fotógaléria

  Washingtonban nem sokat teketóriáztak: szükség volt helyre egy építkezés számára, ezért egy történelmi építményt úgy ahogy volt megfogtak, felemeltek és arrébb tettek.

 • A világháború, mint reklámfogás – Nagyítás-fotógaléria

  A világháború, mint reklámfogás – Nagyítás-fotógaléria

  A száz éve kezdődött nagy világégés a korabeli reklámipart is tematizálta: a katona reklámarc lett, a pezsgősüveg tarackágyúvá vált. A háborús reklámok száma 1915-16 környékén tetőzött, 1918-ra viszont már csak elvétve találhatunk rajzolt katonákat az újságokban – addigra már mindenkinek elege lett az öldöklésből. A Vasárnapi Ujság 1914 és 1918 közötti hirdetéseiből válogattunk.

 • Kihirdetett ponthatárok és újabb katasztrófák a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Kihirdetett ponthatárok és újabb katasztrófák a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Hollandiába szállították a lezuhant maláj gép áldozatainak maradványait, miközben egy újabb utasszállító zuhant le 116 emberrel a fedélzetén. A magyar kormány bankot vett, kihirdetették a felvételi ponthatárokat. Képes válogatásunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Kiürítik a világ legmagasabb nyomornegyedét – Nagyítás-fotógaléria

  Kiürítik a világ legmagasabb nyomornegyedét – Nagyítás-fotógaléria

  A hatóságok a héten kezdték meg az első családok elköltöztetését a függőleges szegénynegyednek is nevezett, 190 méter magas befejezetlen felhőkarcolóból, amelyet 2007-ben foglalt el több mint kétezer fedél nélküli család. Az építtetőjéről Dávid-toronynak nevezett épületben mára 1156 család maradt, őket város széli szociális lakásokba telepítik át. A venezuelai főváros kellős közepén emelkedő, bankközpontnak szánt felhőkarcoló építése 1994-ben maradt félbe a befektető, David Brillembourg ingatlanfejlesztő halála és a pénzügyi válság miatt. A félkész felhőkarcoló állami tulajdonba ment át, az elárverezésére 2001-ben tett kísérlet pedig eredménytelen maradt. Végül a csupasz betonszerkezet 45 emeletéből 28-at hajléktalan családok foglaltak el, azt egészen otthonossá tettek, lakásokat, boltokat, szolgáltató-műhelyeket alakítottak ki, gondoskodtak a víz- és áramellátásról, kerteket létesítettek, a gyermekek védelmében befalazták a réseket. A nemzetközi hírnév ellenére a hatóságok az épület kiürítése mellett döntöttek, mert – mint mondták – "a toronyban a biztonság és méltóság minimuma sem garantálható". Az elmúlt években többen is szörnyethaltak a korlát nélküli lépcsőkről vagy az épületszegélyekről a mélybe zuhanva. Nicholas Maduro elnök szerint hiba volt ilyen sokáig hagyni, hogy az emberek egy befejezetlen toronyépületben éljék az életüket. A felhőkarcoló kiürítés utáni sorsáról még nincs döntés. Az elnök szerint társadalmi vitát nyitnak arról, hogy lebontsák-e, üzletközponttá vagy lakóépületté alakítsák-e át, de szerinte mindenképp közösségi célokat kell szolgálnia. A helyi sajtóban elterjedt a hír, hogy az épületet kínaiak vásárolnák meg és bankcenterré alakítanák, de a kínai elnök e heti caracasi látogatásán nyilvánosan nem esett szó ilyen tervről.

 • Gyönyörű tájak és izmos lábak - hasít a Tour - Nagyítás-fotógaléria

  Gyönyörű tájak és izmos lábak - hasít a Tour - Nagyítás-fotógaléria

  Huszonkét csapat, 198 induló, 21 szakasz, 3663,5 kilométer. Tüdőgyulladás miatt visszalépő egykori világbajnok. A verseny első kínai résztvevője. Doppingügyek és nagy bukások. Több mint két hete tart a 101. Tour de France.

 • És az ember 45 évvel ezelőtt meghódította a Holdat – Nagyítás-fotógaléria

  És az ember 45 évvel ezelőtt meghódította a Holdat – Nagyítás-fotógaléria

  Negyvenöt évvel ezelőtt lépett először ember a Holdra. Ő volt Neil Armstrong, aki utána a "kis lépés – nagy ugrás"-mondásával szállóigét is adott az emberiségnek. Az Apollo-11 repülés a hasonló nevű program ötödik bevetése volt, résztvevői, Armstrong, Aldrin és Collins pedig olyan hősök, amilyeneket Amerika és a világ se nagyon látott addig.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X