• Áder jurtában, a Jobbik Tapolcán, James Bond az ENSZ-ben – a hét képei

  Áder jurtában, a Jobbik Tapolcán, James Bond az ENSZ-ben – a hét képei

  A Jobbik megszerezte első egyéni parlamenti mandátumát, Áder Jánost egy jurtában látták vendégül, az Európai Központi Bank elnökére konfettivel támadtak, egy szupermodell nyugdíjba vonul, James Bond pedig életeket ment. A hét eseményei képekben.

 • Így kell bulizni, ha áprilisban van az újév - Nagyítás-fotógaléria

  Így kell bulizni, ha áprilisban van az újév - Nagyítás-fotógaléria

  A világ másik felén éppen óriás bulik zajlanak, Indiában szent vízben merítkeznek a szikh hívők, Mianmarban punkok lepik el az utcákat, és a vízünnep alkalmából nyilvános zuhanyzóvá vált több város, Nepálban porral öntik le és kenik be egymást a jövő évi jó szerencséért.

 • Világháborúk túlélői Budapesten – Nagyítás-fotógaléria

  Világháborúk túlélői Budapesten – Nagyítás-fotógaléria

  100 éves budapesti épületekre, a házak megkapó részleteire, és az ott élők történeteire fókuszál a Budapest100 nevű civil esemény, április 8-án pedig kiállítás nyílt Minden ház érdekes! címmel, amely a projekt elmúlt öt évének legjobb fotóit és legérdekesebb pillanatait mutatja be. A fotókiállítást, amely a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban látható, az ötlettől az építésig a BME Építészklub, a Szellemkép Szabadiskola és a Budapest100 önkéntesei valósították meg. 2015-ben azok a lakóházak is csatlakoztak a programhoz, amelyeknek építése kötődik az 1911 és 1914 közötti időszakhoz. Galériánkba a projekt során készült fotókból válogattunk.

 • Tapolca éjszakája: Jobbról előzték a Fideszt – Nagyítás-fotógaléria

  Tapolca éjszakája: Jobbról előzték a Fideszt – Nagyítás-fotógaléria

  Jobbik jelöltje 256 szavazatnyi különbséggel nyerte a választást a tapolcai központú választókerületben. "Nix Orbán Viktor, Nix Fidesz" – mondta Vona Gábor, aki szerint a választás legitimálta a Jobbik néppárti politikáját. Vona szerint bebizonyosodott, hogy van kormányváltó erő az országban.

 • Orbán Tapolcán, Godzilla és a kis Schumi a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Orbán Tapolcán, Godzilla és a kis Schumi a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Áthatóvá vált barlangrajzok, leállított M4-építkezés, eltávolított Edward Snowden-mellszobor, Tapolcán kampányoló Orbán Viktor, kanadai óriáshal, robotfoci - Nagyítás fotógaléria a hét fontosabb eseményeiből.

 • A kézcsókoló Orbán, a sértődött jobbikos és az elszánt szoci - Nagyítás-fotógaléria

  A kézcsókoló Orbán, a sértődött jobbikos és az elszánt szoci - Nagyítás-fotógaléria

  Szürreális kampányzáró zajlik a hétvégi választásra készülő Ajkán és Tapolcán: a pártok aktivistái nagy élvezettel trollkodják szét egymás rendezvényeit, a jelöltek leginkább egymás lejáratásával törődnek, miközben országos politikusaik is a maguk módján próbálnak hozzájárulni a sikerhez. Az Orbánt elkísérő Balog Zoltán például a magyarokat "szívmagyarokra" és "zsebmagyarokra" osztotta: az előbbiek a polgári-keresztény értékrendet képviselik, utóbbiak pedig azok, akiknek szólt a rezsicsökkentés.

 • Birkakergető nagy kaland – élet a szabad ég alatt – Nagyítás-fotógaléria

  Birkakergető nagy kaland – élet a szabad ég alatt – Nagyítás-fotógaléria

  Az indiai nomád pásztorok és családjuk nagy távolságokat járnak be legelőt keresve 2500 birkából álló nyájuknak. Vándorlásuk során az élő állatokat értékesítik, vagy éppen a gyapjút adják el, ezzel körülbelül 250 ezer rúpiát keresnek (körülbelül négyezer dollár), amelyet elosztanak egymás között. Míg a férfiak kiviszik a juhokat legeltetni és megfejik őket, hogy enni tudjanak adni a gyerekeknek, a nők házimunkát végeznek: főznek, vizet hordanak és vajat köpülnek. A vándorló csoport egész éven át tartó utazása során a szabadban táborozik. Csak akkor áll meg mosni és fürdeni, ha vízhez jutnak, majd visszatérnek a nyugat-indiai Rádzsasztán államban található sivatagi otthonukba. A gyerekek az idősebbekkel együtt tartanak, játszanak, fára másznak, vagy kergetik a birkákat.

 • Ferenc pápa börtönben és az ügyész halála – a hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  Ferenc pápa börtönben és az ügyész halála – a hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  Disznószépségverseny Hajmáson, óriási vihar és havazás Németországban, halálos túszejtés Isztambulban, Ferenc pápa börtönben és csuklyás menet Spanyolországban. A hét eseményei képekben.

 • Megengedtem, hogy ne járjanak iskolába - Nagyítás-fotógaléria

  Megengedtem, hogy ne járjanak iskolába - Nagyítás-fotógaléria

  Betti megpróbált továbbtanulni, de egyedüli cigány volt az iskolában, így pár nap múlva hazament. Attilát teljesen hidegen hagyja a tanulás. Tündének a négyes már rossz jegy, Józsi pedig nem akar közmunkás lenni, mint az apja. Ismerjen meg 11 hátrányos helyezetű családot, ahol a szülők attól félnek, hogy a gyerekeik idő előtt otthagyják az iskolát, csakúgy mint egykor ők maguk, a gyerekek pedig küzdenek azzal, hogy a szüleik nem tudnak segíteni nekik! Minden gyereket ott fényképeztünk, ahol tanulni szokott. Abcúg a hvg.hu-n.

 • TONI&GUY Budapest Fashion Week a színfalak mögött - Nagyítás-fotógaléria

  TONI&GUY Budapest Fashion Week a színfalak mögött - Nagyítás-fotógaléria

  Mozgalmas napokon lehetnek túl azok az érdeklődők, akik figyelemmel kísérik a hazai divatházak életét. A március utolsó hétvégéjén megrendezett TONI&GUY Budapest Fashion Week kifutóján olyan tervezők mutatták be 2015 őszi / téli kollekcióikat, mint a Je Suis Belle, Dori Tomcsanyi, Áeron, az Anda, a Use Unused, vagy épp a Nubu. Képes összefoglalónk a divat hétvégéjéről.

 • Sokkoló légikatasztrófa, rejtélyes brókerbotrány, budapesti dugó – a hét képekben

  Sokkoló légikatasztrófa, rejtélyes brókerbotrány, budapesti dugó – a hét képekben

  Az egész világot sokkolta a Germanwings lezuhanása, amiben 150 ember halt meg, és amiről kiderült, a másodpilóta szándékosan pusztította el gépet. Itthon tovább gyűrűzött a Quaestor-botrány, a budai felújítások miatt alig lehet közlekedni a városban. Árvíz Chilében, áramszünet Amszterdamban és kezdődik a nyári időszámítás. A hét eseményei képekben.

 • Jöjjön vissza 1990-be: ma kit választana? – plakáttúra 25 év után

  Jöjjön vissza 1990-be: ma kit választana? – plakáttúra 25 év után

  "Az első szabad" – kereken huszonöt éve annak, hogy a szocializmus bukását követően többpárti, szabad választást rendeztek Magyarországon. Az utcákon is láthatóvá vált az, amire évtizedekig nem volt példa: a nyílt politikai verseny. Az évforduló alkalmából sétára, plakát- és szórólaptúrára visszük a negyedszázaddal ezelőtti Magyarországra.

 • A Down-szindróma világnapja – Nagyítás-fotógaléria

  A Down-szindróma világnapja – Nagyítás-fotógaléria

  Március 21-e a Down-szindróma világnapja. A dátum oka egyszerű: A Down szindrómát – amely értelmi fogyatékosságot eredményez – veleszületett kromoszómahiba okozza, rendellenes osztódás miatt a 21-es kromoszómából egy többletkópia van jelen az érintettek DNS-ében. Gyanú vagy veszélyeztetettség esetén jelenleg a magzatvízből vagy a méhlepényből vett mintát vizsgálják meg, ezekből végezhetik el a DNS-elemzést. A mintavétel azonban kismértékben ugyan, de növeli a vetélés kockázatát. A Down-szindróma világszerte átlagosan minden 700. szülésnél fordul elő, az anyai életkor emelkedésével nő a kockázat is. Egy negyvenéves várandós nő magzata például 16-szor nagyobb valószínűséggel lesz Down-kóros, mint egy 25 éves nő gyermeke. A Down-babák őszinte, érzékeny, melegszívű emberek, könnyen beilleszkednek. Megfelelő, speciális módszerekkel szinte mindent képesek megtanulni. Bár értelmi képességeik korlátozottak, az önálló életre is képessé válhatnak folyamatos fejlesztéssel. Pillanatok Szabó Alexandra és Juhász Tamás Down-szindrómás pár életéből.

  Szóljon hozzá

 • Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap! - Nagyítás-fotógaléria

  Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap! - Nagyítás-fotógaléria

  A fogyasztás szentélyei helyett ma már a nyugalomé a főszerep, ahol egykor izgő-mozgó vásárlók foglalták el a parkolót, ott ma az idejüket értékesen együtt töltő családok pihenhetnek. Vasárnap, újra a miénk vagy! - a pihenőnap szentségét maximálisan figyelemben tartó fotóriportunk következik egy bűnös korszak végéről.

 • Éneklő Putyin és a katonacsók – a hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  Éneklő Putyin és a katonacsók – a hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  Lelőttek egy férfit Örkényben, megfogyatkozott a nap, túszdráma volt Tuniszban, trópusi ciklon pusztított Vanuatu államban, csókkal búcsúzott az ukrán katona és mikrofont ragadott Putyin. A hét eseményei képekben.

 • Így vonult az égen Ré meglékelt bárkája - Napfogyatkozás-fotógaléria

  Így vonult az égen Ré meglékelt bárkája - Napfogyatkozás-fotógaléria

  Íme a mai napfogyatkozás képekben.

 • Giccses képek a napfogyatkozásról – Nagyítás-fotógaléria

  Giccses képek a napfogyatkozásról – Nagyítás-fotógaléria

  Hazánkban is láthat napfogyatkozást, ha pénteken a megfelelő időben tekint fel az égre – persze csakis védőszemüvegen keresztül. Addig is, hogy ráhangolódjunk a túlvilági hangulatra, napfogyatkozások a nagyvilágból. A giccs garantált.

 • Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia - ünnepi Nagyítás-fotógaléria

  Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia - ünnepi Nagyítás-fotógaléria

  Zászlófelvonással kezdődött az ünnep, majd elindultak a huszárok, a Múzeumkertben lökdösődéssel próbálták meggyőzni egymást a tüntetők és az ünneplők, megújult az M1, Orbán Viktor pedig beszédet mondott, amiből megtudhattuk, hogy nem az uborka görbülete a lényeg. Délután a Keleti pályaudvarnál kezdtek gyülekezni az ellenzéki tüntetés résztvevői, majd több ezren vonultak a Keleti pályaudvartól az Astoriáig. Bejelentették, hogy 19 kérdéses népszavazást kezdeményeznek az Orbán rendszer meggyengítésére. Ez volt március 15. képekben.

 • Sci-fi autógyár és hazatérő gólyák a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Sci-fi autógyár és hazatérő gólyák a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Világhódító útjára indult a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, Varga Mihály buszt vezetett, Angela Merkel robottal pacsizott, a gólyák pedig visszatértek Magyarországra. A hét eseményei képekben.

 • Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek? - Nagyítás-fotógaléria

  Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek? - Nagyítás-fotógaléria

  Miközben naponta Németország fele tartó koszovóiak százait tartóztatják fel Magyarországon, az alig kétmilliós Koszovó lakóit a magyar szigor sem riasztja el attól, hogy újra és újra megpróbálják elhagyni hazájukat. Hiába kezdett a koszovói kormány kivándorlásellenes kampányba, a szegénység, munkanélküliség, kilátástalanság és reménytelenség elől már olyan sokan menekültek el, hogy a hét éves függetlenségét ünneplő fiatal ország eredetileg kétszázezres fővárosa, Pristina ma már szinte szellemvárosnak tűnik. Képriportunk az elhagyatott Koszovóból.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X