• Hetven éve ért véget a rémálom - Nagyítás-fotógaléria

  Hetven éve ért véget a rémálom - Nagyítás-fotógaléria

  Hetven éve szabadult fel az emberiség történetének egyik legnagyobb halálgyára. Az Auschwitz-Birkenaut felszabadítók alig 7500 túlélőt találtak ott, ahol korábban majdnem másfél millió embert – köztük számtalan magyar zsidót – pusztítottak el.

 • Kim Dzsong Un, a cipőtalp és a pápa esőkabátja a hét képein

  Kim Dzsong Un, a cipőtalp és a pápa esőkabátja a hét képein

  Kiderült, kik a legjobb magyar sajtófotósok, megérkezett Colleen Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, véres merénylet Ukrajnában, Charlie Hebdo elleni tüntetések, Ferenc pápa esőkabátja, Kim Dzsong Un cipőgyárban. A hét eseményei képekben.

 • Boldogsággyakorlatok fotókon - Nagyítás-fotógaléria

  Boldogsággyakorlatok fotókon - Nagyítás-fotógaléria

  Szombat Éva fotói témájukban és megfogalmazás-módjukban is meghökkentik a nézőiket. Hol Boldogság-projekten dolgozik, hol a New Yorkban élő magyarokról készít sorozatot, fotóin sokszor a giccs határait feszegeti vagy inkább vágja durván az arcunkba. Az egyre felkapottabb fiatal művész szerint ugyanis van jó és rossz, öncélú giccs is.

 • 33. Sajtófotó – a magyar fotóriporterek legjobb képei – Nagyítás-fotógaléria

  33. Sajtófotó – a magyar fotóriporterek legjobb képei – Nagyítás-fotógaléria

  A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya harmincharmadik alkalommal írta ki a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amelyre 243 fotográfus, 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel pályázott. A kategóriák közül az Emberábrázolás-portré kategóriára érkezett a legtöbb pályamű, a zsűri összesen 506 egyedi és sorozat pályamű közül válogathatott. Tartalmilag is ezeket a kategóriákat értékelte kiemelkedőnek a nemzetközi zsűri.

  Szóljon hozzá

 • Terrorellenes menet és gatyátlan metrózás - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Terrorellenes menet és gatyátlan metrózás - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Milliós terrorellenes menet Franciaországban, Hebdo-láz az újságárusoknál, aranylabda Ronaldónak, életműdíj George Clooney-nak, gatya nélküli metrózók és a Hajnalfal meghódítása. A hét eseményei képekben.

 • Ezek voltak az elmúlt év legszebb utazási képei – Nagyítás-fotógaléria

  Ezek voltak az elmúlt év legszebb utazási képei – Nagyítás-fotógaléria

  Az ismert fotóművész, Chris Coe által alapított ''tpoty.com – Travel Photographer of the Year Awards'' célja, hogy pályázat keretében minden évben összegyűjtse a világ legszebb utazási fényképeit. E kezdeményezést az évek során egyre nagyobb érdeklődés kísérte, melynek köszönhetően mára több kategóriában is versenybe szállhatnak akár hivatásos, akár amatőr fotográfusok. 2008-ban már a világ 60 országából neveztek: a legidősebb résztvevő nyolcvannyolc, a legfiatalabb mindössze ötévesen regisztrálta magát. A zsűri – Coe vezetésével – igen változatos: rangos természetfotósok, fotóművészek, képkereskedők, szerkesztők bírálják a beküldött pályamunkákat. Válogatásunk 2014 legjobb képekből.

  Szóljon hozzá

 • "Je suis Charlie": egy tragikus hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  "Je suis Charlie": egy tragikus hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  A franciaországi mészárlás uralta a hetet: a Kouachi fivérek betörtek a Charlie Hebdo szerkesztőségébe, ahol összesen 12 emberrel végeztek. A terroristákat 88 ezer rendőr, csendőr, katona kereste, végül péntek este egy nyomdában végeztek velük. Az akcióval párhuzamosan zajlott egy másik is Párizsban, ahol egy kóser boltban túszokat ejtettek. Az áldozatokról világszerte megemlékeztek. Hazánkban eközben előkerült Orbán Viktor, Áder János rendkívüli sajtótájékoztatón jelentett be, de volt csontig hatoló hideg, ónos eső és tavaszias meleg is.

 • Túszdráma Franciaországban – Nagyítás-fotógaléria

  Túszdráma Franciaországban – Nagyítás-fotógaléria

  Pénteken már harmadik napja folyt a hajtóvadászat a Charlie Hebdo szatirikus hetilap ellen végrehajtott, 12 emberéletet követelő párizsi terrortámadás két fő gyanúsítottja után. Péntek reggel a párizsi vérengzés elkövetői túszt ejtettek egy nyomdában Dammartin-en-Goele-ben, ahol lövöldözés tört ki. Mindeközben délután a Porte de Vincennes-nál egy kóser boltban túszokat ejtett az a férfi, aki csütörtökön Dél-Párizsban megölt egy rendőrnőt. A túszdráma egész délután tartott, majd a két helyszínen egyszerre induló rendőrségi rohamban végeztek a karikaturisták gyilkosaival és a kóser boltban túszokat ejtő rendőrgyilkossal. A műveletekben négy túsz életét vesztette, négy rendőr megsebesült. A Libération egy vezetője azt mondta, a Charlie Hebdo megmaradt munkatársai józanul, szinte közömbösen fogadták a hírt, hogy kollégáik gyilkosait megölték a rendőrök.

 • Megemlékezés a világban, egész napos hajtóvadászat Franciaországban – Nagyítás-fotógaléria

  Megemlékezés a világban, egész napos hajtóvadászat Franciaországban – Nagyítás-fotógaléria

  Szerdán feketébe öltözött maszkos férfiak támadták meg a francia Charlie Hebdo nevű újság párizsi központját. Gépfegyverből adtak le lövéseket, a támadásban 12-en vesztették életüket, köztük rendőrök és híres karikaturisták. A rendőrség megerősítette, hogy a ''Tignous'' néven alkotó Bernard Verlhac, a "Wolinski" néven rajzoló Georges Wolinski és a ''Cabu'' néven ismert Jean Cabut képregényrajzoló is életét vesztette a támadásban, akárcsak az a rendőr, aki a korábbi, a Charlie Hebdót ért támadások óta védte a lapot kiadó Charbot. Szerda este 11 óra körül feladta magát a Párizstól északkeletre, a belga határnál fekvő Charleville-Mézières rendőrségén a 18 éves Hamid Mourad, annak a három gyanúsítottnak az egyike, akiket korábban a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, 12 áldozatot követelő szerdai támadással kapcsolatban azonosítottak. Összefoglalónk a mészárlás másnapjáról.

  Szóljon hozzá

 • Elvis Presley 80 – Nagyítás-fotógaléria

  Elvis Presley 80 – Nagyítás-fotógaléria

  80 éve egy Mississippi kisvárosban született, élt 42 évet, és megváltoztatta a világot. Nem egyszerű zenész, énekes, és színész volt, hanem máig egy megkerülhetetlen kulturális ikon, legenda, akit egyszerűen Királynak neveztek rajongói. Mindenki ismeri nevét, hajviseletét, táncmozdulatait, dalait. 1977-es halálát sokan máig nem hiszik el, az amerikaiak 7 százaléka szerint ma is él. 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat Budapest díszpolgárává avatta az 1956-os forradalom melletti kiállásáért.

  Szóljon hozzá

 • Terrortámadás Párizsban – Nagyítás-fotógaléria

  Terrortámadás Párizsban – Nagyítás-fotógaléria

  Feketébe öltözött maszkos férfiak támadták meg a francia Charlie Hebdo nevű újság párizsi központját. Gépfegyverből adtak le lövéseket, a támadásban 12-en vesztették életüket, köztük rendőrök és híres karikaturisták, és mintegy 7-en megsebesültek. Az újság kiadójának igazgatója, a karikaturista Stéphane Charbonnier, művésznevén ''Charb'' szintén meghalt a támadásban – írja a Le Monde. Charb volt az, aki Mohamed próféta életéről készített képregényt 2013-ban. A rendőrség megerősítette, hogy a ''Tignous'' néven alkotó Bernard Verlhac, a "Wolinski" néven rajzoló Georges Wolinski és a ''Cabu'' néven ismert Jean Cabut képregényrajzoló is életét vesztette a támadásban, akárcsak az a rendőr, aki a korábbi, a Charlie Hebdót ért támadások óta védte a lapot kiadó Charbot. A főszerkesztő Gérard Biard valószínűleg életben maradt. Az újság dolgozói szerint a támadók tudhatták, hogy szerdán délelőtt tartják a szerkesztőségi ülést és ilyenkor sokan vannak az épületben, mert különben alig valaki szokott bent tartózkodni. Az épület egy másik irodájában dolgozó Yves Cresson producer azt írta ki a Twitterre, hogy két felfegyverzett férfi bement az ő irodájába is, a Charlie Hebdo szerkesztőségét keresték, majd kimentek, miután két lövést adtak le. A támadók először eltévesztették a házszámot, és egy másik épületbe mentek be. Szerda este 11 óra körül feladta magát a Párizstól északkeletre, a belga határnál fekvő Charleville-Mézières rendőrségén a 18 éves Hamid Mourad, annak a három gyanúsítottnak az egyike, akiket korábban a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, 12 áldozatot követelő szerdai támadással kapcsolatban azonosítottak – közölte az AFP hírügynökség.

  Szóljon hozzá

 • Jeges képek, ha még nem fázna eléggé - Nagyítás-fotógaléria

  Jeges képek, ha még nem fázna eléggé - Nagyítás-fotógaléria

  Mi mást lehetne télen ünnepelni, mint a jeget és a havat, na meg a repkedő mínuszokat? Kína praktikus fesztiválja, a 31. Harbini Nemzetközi Jég- és Hófesztivál képekben.

 • Grönland: ország a jéghegy tetején – Nagyítás-fotógaléria

  Grönland: ország a jéghegy tetején – Nagyítás-fotógaléria

  Szánhúzó kutyák, gleccserek, örök nappal és friss bálnahús: Kundermann Balázs képriportja a nyári Grönlandról.

  Szóljon hozzá

 • Kemény fagyok, jégalakzatok és az év első tüntetése a hét képein

  Kemény fagyok, jégalakzatok és az év első tüntetése a hét képein

  Eltűnt az AirAsia egyik gépe, kigyulladt egy komp, leesett az első hó, jegesedés a Balatonnál, fizetős pályaszakaszokra gurulunk át 2015-ben - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Országépítők gyülekeztek ismét az Operaháznál - Nagyítás-fotógaléria

  Országépítők gyülekeztek ismét az Operaháznál - Nagyítás-fotógaléria

  Három évvel az új alkotmány életbe lépése elleni tiltakozásként megtartott 2012. január 2-i tüntetés után, péntek este ismét nagygyűlést hívtak össze civilek az Operaház elé. A megmozdulást a MostMi! Facebook-csoport kezdeményezte, legközelebb Angela Merkel február eleji látogatására időzítenek tüntetést. A tüntetés egyébként békésen zajlott, mindössze egy-két kisebb incidens volt. Ha nem tudott ott lenni (van nem is akart), nézze meg Nagyítás-fotógalériánkat.

  Szóljon hozzá

 • A béke világnapja: tavaly is megfeledkeztünk az üzenetről - Nagyítás-fotógaléria

  A béke világnapja: tavaly is megfeledkeztünk az üzenetről - Nagyítás-fotógaléria

  Minden év első napján a Béke Világnapját ünnepeljük. Ez a nap VI. Pál pápa kezdeményezésére, 1968 óta figyelmeztet bennünket arra, hogy az előttünk álló új évben törekedjünk békében élni önmagunkkal, és minden emberrel a világon. Néhány pillanat 2014-ből, ami erre az üzenetre emlékeztet.

 • Ez volt 2014 - ahogy a HVG fotóriporterei látták – Nagyítás-fotógaléria

  Ez volt 2014 - ahogy a HVG fotóriporterei látták – Nagyítás-fotógaléria

  Bezárások és megnyitások, nyertesek és visszalépők, tiltakozók és akik ellen tiltakoznak: az év pillanatai a hvg.hu és a HVG fotóriportereinek szemével.

  Szóljon hozzá

 • Program a bejgli mellé: nézegesse az év legjobb állatos képeit

  Program a bejgli mellé: nézegesse az év legjobb állatos képeit

  Túlvagyunk az ajándékozáson, lassan elfogy a mákos bejgli is. Keresve sem találhat jobb programot, mint a cuki és kevésbé cuki állatos képek nézegetése. 2014 az állatvilágban.

 • Magyarnak lenni New Yorkban – Nagyítás-fotógaléria

  Magyarnak lenni New Yorkban – Nagyítás-fotógaléria

  Nem egységes a New York-i magyarok élete, nincs magyar negyed sem, de néha megcsillan az amerikai álom, még ha csak egy régóta vágyott kabrió képében is: a Bartha Máté által fotózott, hosszabb-rövidebb ideje New Yorkban élő magyarok a saját szavaikkal mondják el történetüket. Az anyag a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója és a Hungarian Initiatives Foundation közös projektje keretein belül valósult meg. Hét fiatal magyar fotós kapott lehetőséget arra, hogy New Yorkban egy hónapig a magyarságot kutassa, a terepmunka eredménye a Külhon – Magyarok New Yorkban c. kiállítás formájában látható a Capa-központban január 18-ig.

  Szóljon hozzá

 • Az év sportfotói - Nagyítás-fotógaléria

  Az év sportfotói - Nagyítás-fotógaléria

  Ünneplő győztesek, nagy vesztesek, történelmi csaták, megdöntött világrekordok... helyett látványos, elkapott pillanatokból válogattunk. Szerintünk ez volt a 2014 a sportolók világában.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X