• Káosz a Keletiben - Nagyítás-fotógaléria

  Káosz a Keletiben - Nagyítás-fotógaléria

  A Keleti pályaudvaron és környékén besűrűsödtek az események az utóbbi napokban. Vasárnap délelőtt több száz migráns érkezett a pályaudvarhoz, csatlakozva a már ott tartózkodók tömegéhez. A tüntetők Németország segítségét kérték. Hétfő este is kétségbeesett harc folyt azért, hogy minél többen feljussanak az utolsó vonatra, amely München felé indult. Tegnap napközben több vonatot is feltartóztattak az osztrák-magyar határon, végül kisebb-nagyobb veszteglés után minden vonat eljutott a célállomásra. Kedden 9 órától nem indítottak és nem fogadtak vonatot a Keletiben. Kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót, és mindenkit felszólítottak, hogy hagyják el az épületet. Nem sokkal 10 óra után megindult a vonatközlekedés a Keletiben, de a menekülteket nem engedték be a pályaudvar csarnokába.

 • Menekültáradat és bezáró Jégbüfé a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Menekültáradat és bezáró Jégbüfé a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Menekülttragédia Ausztriában, tömegek a határnál, könnygáz Röszkénél, újabb zuhanás a kínai tőzsdén és az első nyugati koncert Észak-Koreában, bezár a Jégbüfé. Ha lemaradt a hét legfontosabb híreiről, most bepótolhatja - íme a hét eseményei képekben.

 • Tíz éve pusztított a Katrina hurrikán - Nagyítás-fotógaléria

  Tíz éve pusztított a Katrina hurrikán - Nagyítás-fotógaléria

  Tíz éve, 2005. augusztus 29-én csapott le az Egyesült Államok déli partvidékén végigsöprő Katrina hurrikán New Orleansra. A szélvihar nyomán a város csaknem teljesen víz alá került, a lakosság zömét kitelepítették. A trópusi szélvihar több mint 1800 ember halálát követelte. Képpárok a pusztítás pillanatairól és az egy évvel későbbi állapotokról.

 • Álmok és remények Kínában - Nagyítás-fotógaléria

  Álmok és remények Kínában - Nagyítás-fotógaléria

  Kína tizennyolcezer kilométeres partszakasza az északi Jalu folyótól egészen a déli Beilun folyóig húzódik. A táj a terület harminc évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan változik: az itt található városok gyorsuló ütemben fejlődnek, sokan költöznek ide vidékről illetve az ország más pontjairól.

 • A drótkerítés nem akadály: menekültáradat alvó gyerekekkel – Nagyítás-fotógaléria

  A drótkerítés nem akadály: menekültáradat alvó gyerekekkel – Nagyítás-fotógaléria

  1500-2000 ember érkezett hétfő este Röszke közelében Magyarországra. Ez még nem a macedón-görög határon összetorlódott többezres tömeg, de már ennyi embert is nehezen bír el egyszerre a magyar menekültügyi rendszer. Főleg szírek jöttek, sokan a karjukban alvó gyerekükkel. Sokan rögtön elaludtak a drótkerítés magyar oldalán, immár az EU területén.

  Szóljon hozzá

 • Átszúrt nyakú matador, pestbudai vízözön, Putyin mint Nemo kapitány - Nagyítás a hét képeiből

  Átszúrt nyakú matador, pestbudai vízözön, Putyin mint Nemo kapitány - Nagyítás a hét képeiből

  Hétfő hajnalban véget ért a Sziget fesztivál, majd este ritkán látott mennyiségű csapadék szakadt a fővárosra néhány óra alatt, egész utcák maradtak áram nélkül, és volt, ahol még a föld is megnyílt, Putyin pedig elmerült. Robbantottak Bangkokban, szükségállapotot hirdettek egy vulkán miatt Ecuadorban, Spanyolországban pedig egy bika súlyosan megsebesített egy matadort. Íme a hét eseményei képekben.

 • Mozgalmas huszadikánk volt - Nagyítás-fotógaléria

  Mozgalmas huszadikánk volt - Nagyítás-fotógaléria

  Mozgalmas huszadikánk volt, reggel még esett, amikor a tisztek felesküdtek, egyikük pedig tett egy lépést afelé, hogy meg is esküdjön valamikor a közeljövőben – ez volt a nap legkedvesebb pillanata. Józsefváros hivatalos ünnepén rejtélyes okból jelen lévő biztonságiak pofozták a helyi ellenzéket. A kormánypárti politikusok a menekültekkel keltek és feküdtek, Erdő Péter bíboros pedig olyan szentbeszédet tartott, hogy kormánypárti és ellenzéki is talált benne neki tetsző gondolatokat. Közben az ország megindult tortát enni, karneválozni, sétálni a magyar ízek utcájában. Aztán lassan kisütött a nap, az emberek pedig elindultak a Duna-partra, hogy még legyen helyük a tűzijátékra.

 • Tegnap megnyílt az ég és a föld Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

  Tegnap megnyílt az ég és a föld Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

  Rekord mennyiségű csapadék hullott a fővárosra tegnap este, de más települések sem úszták meg szárazon a hirtelen jött időjárás változást. Aki lemaradt volna a tegnapi özönvízről, annak mutatjuk.

 • Ennyi maradt a Szigetből - Nagyítás-fotógaléria

  Ennyi maradt a Szigetből - Nagyítás-fotógaléria

  Egyszer minden véget ér. A szerelemnek múlnia kell. Lebontották a nagyszínpadot. Hamarosan itt az ősz. Kesergős fotóriportunk a Sziget Fesztivál utolsó utáni napjáról.

 • Fékezhetetlen Sziget-sztárok, hős menekült és robbanás a hét képein

  Fékezhetetlen Sziget-sztárok, hős menekült és robbanás a hét képein

  A héten Robbie Williams koncertjével startolt a Sziget Fesztivál, az Ozoráról pedig egyszerűen nem akartak hazamenni a mulatni vágyók. Megnyíltak a tranzitzónák a pályaudvaroknál, az észak-kínai Tiencsin városát hatalmas robbanás rázta meg, Isztambulban pedig valószínűleg az Iszlám Állam követett el robbantásos merényletet. A hőség továbbra is tart, de legalább nézhettünk csillaghullást szerda éjszaka. A hét legfontosabb eseményei képekben.

  Szóljon hozzá

 • Ozora arcai - Nagyítás-fotógaléria

  Ozora arcai - Nagyítás-fotógaléria

  Ugyan hivatalosan már vasárnap véget ért az idei, immár tizenharmadik alkalommal megrendezett O.Z.O.R.A. fesztivál, azonban a közönség nem igazán akart hazamenni, még a hét közepén is tartott a mulatság. Fotóriporterünk a helyszínen járt, és szembenézett Ozora arcaival.

 • Apokalipszis 2015 – brutális robbanás volt Kínában – Nagyítás-fotógaléria

  Apokalipszis 2015 – brutális robbanás volt Kínában – Nagyítás-fotógaléria

  Óriási robbanás rázta meg éjszaka az észak-kínai Tiencsin városát. A lakók – a képeket elnézve – valóban úgy érezhették, hogy a világvége jött el.

 • Robbie Williams indította a Szigetet - Nagyítás-fotógaléria

  Robbie Williams indította a Szigetet - Nagyítás-fotógaléria

  Robbie Williams nyitotta a 2015-ös Sziget Fesztivált. Bár az énekes igazi fénykora bő évtizeddel ezelőtt volt, a mínusz egyedik napi – elsősorban a régi nagy slágereire és különböző feldolgozásokra épülő - koncertje az egyik legerősebb Sziget-nap volt a fesztivál történetében.

 • Ez volt Kazany: hazai sikerek a vizes vébén – Nagyítás-fotógaléria

  Ez volt Kazany: hazai sikerek a vizes vébén – Nagyítás-fotógaléria

  Véget ért a kazanyi vizes világbajnokság: a huszonegy fős magyar úszócsapat végül tíz éremmel – három arany, három ezüst, négy bronz – zárta a világbajnokságot. A vasárnapi zárónapon két éremmel gazdagodott a magyar csapat: Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid révén 400 méter vegyesen egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a versenyt. Képes összeállításunk a vébéről.

 • Árvíz, tűzvész és Cseh Laci a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

  Árvíz, tűzvész és Cseh Laci a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

  Tíz év után ismét világbajnok lett Cseh László, a politikusok csúcsra járatták a menekültügyet, hetven éve dobták le az atombombát, a tavaly eltűnt maláj gépnek pedig előkerült egy darabja. A héten pusztított árvíz és tűzvész is, de a pszichedelikus mulatozásnak a hőség sem vetett gátat. Ha lemaradt volna, íme a hét legfontosabb eseményei képekben.

 • 120 ezer ember meghalt két pillanat alatt - Nagyítás-fotógaléria

  120 ezer ember meghalt két pillanat alatt - Nagyítás-fotógaléria

  Hetven éve, 1945 augusztus 6-án vetette be az Egyesült Államok az atombombát Hirosima ellen, amelyet három nappal később követett a második, Nagaszaki elleni nukleáris csapás. A világ első atomtámadásával Amerika a rendkívül véresnek ígérkező partraszállást igyekezett elkerülni, egyben megmutatva a világnak és benne a Szovjetuniónak katonai és tudományos fölényét. A bomba Hirosimában 80 ezer, Nagaszakiban 40 ezer embert ölt meg a robbanás pillanatában.

 • Egy év múlva startol a riói olimpia – Nagyítás-fotógaléria

  Egy év múlva startol a riói olimpia – Nagyítás-fotógaléria

  Félig felépült stadionok, majdnem kész olimpiai falu, szennyezett víz és döglött halak. Nagyjából így fest Rio egy évvel a 2016-os nyári olimpia megnyitója előtt.

 • Magyar érmek, meglepő képek Kazanyban – Nagyítás-fotógaléria

  Magyar érmek, meglepő képek Kazanyban – Nagyítás-fotógaléria

  Félidőn túl jár a kazanyi vizes világbajnokság, megvan az első három magyar érem: Olasz Anna szombaton ezüstérmet szerzett a nyílt vízi úszók női 25 kilométeres versenyében, Cseh László hétfőn az 50 méteres pillangóúszás döntőjében lett holtversenyben harmadik, Hosszú Katinka pedig ugyancsak hétfőn világcsúcsot úszva, hatalmas fölénnyel győzött a 200 méter vegyesen. Pillanatok Kazanyból.

 • Oroszlángyilkosság és hőlégballonok a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

  Oroszlángyilkosság és hőlégballonok a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

  Szinte az egész világ haragszik az amerikai fogorvosra, aki lelőtte a legendás zimbabwei oroszlánt. Itthon az egészségügyi állapotok, a kerítésépítés és a migránsügy borzolta a kedélyeket. Ha lemaradt volna a hét híreiről, itt az alkalom pótolni – ez volt a hét képekben.

 • Magyarok New Yorkban - Nagyítás-fotógaléria

  Magyarok New Yorkban - Nagyítás-fotógaléria

  Gyakornoki program után az ENSZ főtitkársága, magyar könyvesbolt East Village-ben, Lángos Truck a Wall Streeten. Három magyar, akik szerencsét próbáltak a lehetőségek országában, és sikerrel jártak.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X