• Jöjjön vissza 1990-be: ma kit választana? – plakáttúra 25 év után

  Jöjjön vissza 1990-be: ma kit választana? – plakáttúra 25 év után

  "Az első szabad" – kereken huszonöt éve annak, hogy a szocializmus bukását követően többpárti, szabad választást rendeztek Magyarországon. Az utcákon is láthatóvá vált az, amire évtizedekig nem volt példa: a nyílt politikai verseny. Az évforduló alkalmából sétára, plakát- és szórólaptúrára visszük a negyedszázaddal ezelőtti Magyarországra.

 • A Down-szindróma világnapja – Nagyítás-fotógaléria

  A Down-szindróma világnapja – Nagyítás-fotógaléria

  Március 21-e a Down-szindróma világnapja. A dátum oka egyszerű: A Down szindrómát – amely értelmi fogyatékosságot eredményez – veleszületett kromoszómahiba okozza, rendellenes osztódás miatt a 21-es kromoszómából egy többletkópia van jelen az érintettek DNS-ében. Gyanú vagy veszélyeztetettség esetén jelenleg a magzatvízből vagy a méhlepényből vett mintát vizsgálják meg, ezekből végezhetik el a DNS-elemzést. A mintavétel azonban kismértékben ugyan, de növeli a vetélés kockázatát. A Down-szindróma világszerte átlagosan minden 700. szülésnél fordul elő, az anyai életkor emelkedésével nő a kockázat is. Egy negyvenéves várandós nő magzata például 16-szor nagyobb valószínűséggel lesz Down-kóros, mint egy 25 éves nő gyermeke. A Down-babák őszinte, érzékeny, melegszívű emberek, könnyen beilleszkednek. Megfelelő, speciális módszerekkel szinte mindent képesek megtanulni. Bár értelmi képességeik korlátozottak, az önálló életre is képessé válhatnak folyamatos fejlesztéssel. Pillanatok Szabó Alexandra és Juhász Tamás Down-szindrómás pár életéből.

  Szóljon hozzá

 • Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap! - Nagyítás-fotógaléria

  Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap! - Nagyítás-fotógaléria

  A fogyasztás szentélyei helyett ma már a nyugalomé a főszerep, ahol egykor izgő-mozgó vásárlók foglalták el a parkolót, ott ma az idejüket értékesen együtt töltő családok pihenhetnek. Vasárnap, újra a miénk vagy! - a pihenőnap szentségét maximálisan figyelemben tartó fotóriportunk következik egy bűnös korszak végéről.

 • Éneklő Putyin és a katonacsók – a hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  Éneklő Putyin és a katonacsók – a hét képei – Nagyítás-fotógaléria

  Lelőttek egy férfit Örkényben, megfogyatkozott a nap, túszdráma volt Tuniszban, trópusi ciklon pusztított Vanuatu államban, csókkal búcsúzott az ukrán katona és mikrofont ragadott Putyin. A hét eseményei képekben.

 • Így vonult az égen Ré meglékelt bárkája - Napfogyatkozás-fotógaléria

  Így vonult az égen Ré meglékelt bárkája - Napfogyatkozás-fotógaléria

  Íme a mai napfogyatkozás képekben.

 • Giccses képek a napfogyatkozásról – Nagyítás-fotógaléria

  Giccses képek a napfogyatkozásról – Nagyítás-fotógaléria

  Hazánkban is láthat napfogyatkozást, ha pénteken a megfelelő időben tekint fel az égre – persze csakis védőszemüvegen keresztül. Addig is, hogy ráhangolódjunk a túlvilági hangulatra, napfogyatkozások a nagyvilágból. A giccs garantált.

 • Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia - ünnepi Nagyítás-fotógaléria

  Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia - ünnepi Nagyítás-fotógaléria

  Zászlófelvonással kezdődött az ünnep, majd elindultak a huszárok, a Múzeumkertben lökdösődéssel próbálták meggyőzni egymást a tüntetők és az ünneplők, megújult az M1, Orbán Viktor pedig beszédet mondott, amiből megtudhattuk, hogy nem az uborka görbülete a lényeg. Délután a Keleti pályaudvarnál kezdtek gyülekezni az ellenzéki tüntetés résztvevői, majd több ezren vonultak a Keleti pályaudvartól az Astoriáig. Bejelentették, hogy 19 kérdéses népszavazást kezdeményeznek az Orbán rendszer meggyengítésére. Ez volt március 15. képekben.

 • Sci-fi autógyár és hazatérő gólyák – Nagyítás a hét képeiből

  Sci-fi autógyár és hazatérő gólyák – Nagyítás a hét képeiből

  Világhódító útjára indult a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, Varga Mihály buszt vezetett, Angela Merkel robottal pacsizott, a gólyák pedig visszatértek Magyarországra. A hét eseményei képekben.

 • Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek? - Nagyítás-fotógaléria

  Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek? - Nagyítás-fotógaléria

  Miközben naponta Németország fele tartó koszovóiak százait tartóztatják fel Magyarországon, az alig kétmilliós Koszovó lakóit a magyar szigor sem riasztja el attól, hogy újra és újra megpróbálják elhagyni hazájukat. Hiába kezdett a koszovói kormány kivándorlásellenes kampányba, a szegénység, munkanélküliség, kilátástalanság és reménytelenség elől már olyan sokan menekültek el, hogy a hét éves függetlenségét ünneplő fiatal ország eredetileg kétszázezres fővárosa, Pristina ma már szinte szellemvárosnak tűnik. Képriportunk az elhagyatott Koszovóból.

 • Brókerbotrány és koalák a hét képein

  Brókerbotrány és koalák a hét képein

  Eltemették Borisz Nyemcovot, mobilkonferencia Barcelonában, újra látható a Kossuth Lajos-emlékmű, megérkezett a két koala - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Egy Kocsma Város - Nagyítás-fotógaléria

  Egy Kocsma Város - Nagyítás-fotógaléria

  A kocsma – legyen az valós vagy kitalált – több mint aminek látszik: menedék a világ elől, emberi történések színhelye és egyáltalán, kocsmába járni esemény, így megvannak a maga szabályai. Képek a magyar kocsmázók megfejthetetlen lélektanáról és egy letűnt korszak mementóiról.

 • Gyönyörű képek az év kertfotósaitól - Nagyítás-fotógaléria

  Gyönyörű képek az év kertfotósaitól - Nagyítás-fotógaléria

  Ismét csodálatos képeket díjaztak a nyolcadik alkalommal meghirdetett ''Garden Photographer of the Year'' fotópályázaton, mely profi és amatőr kategóriában egyaránt nyitott mindenki számára. A nyolc kategórián kívül külön verseny várja a tizenhatodik életévüket még be nem töltött fotósokat, emellett a képekkel további projektekre nevezhetnek. Válogatásunk a díjazott munkákból.

 • Elvesztett kétharmad és évértékelő a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Elvesztett kétharmad és évértékelő a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Bukott a Buda-Cash, munkába állt az új washingtoni nagykövet, épül az új burok Csernobilra, lövöldözés Csehországban, kivégezték Borisz Nyemcovot - az elmúlt hét képekben.

 • Ismét magyar helyezett a Sony fotópályázatán - Nagyítás-fotógaléria

  Ismét magyar helyezett a Sony fotópályázatán - Nagyítás-fotógaléria

  Megszülettek a Sony World Photography Awards fotópályázat eredményei. Ismét örülhetünk magyar sikernek is.

 • Ilyen volt: Oscar 2015 – Nagyítás-fotógaléria

  Ilyen volt: Oscar 2015 – Nagyítás-fotógaléria

  Az utolsó pillanatig kiélezett verseny folyt a legjobb filmért járó díjért az idei Oscar-gálán, végül a Birdman került ki győztesen a Sráckor előtt. Az este másik nagy nyertese A Grand Budapest Hotel volt, ami a Birdmanhez hasonlóan 4 szobrocskát vitt el, de a Whiplash is meglepően jól szerepelt – a jazzfilm 3 díjjal büszkélkedhet. A legjobb filmes teljesítményeket a Mozgókép Művészetek és Tudományok Akadémiája 1929 óta díjazza, az idei gála volt a nyolcvanhetedik. Képes összeállításunk az idei Oscar-díjátadóról.

 • Putyin és bárányszelfi a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Putyin és bárányszelfi a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Putyin látogatása Budapesten, elfogott orosz bombázó, havazás a világban - képes öszeállításunk a hét fontosabb eseményeiből

 • Így fest Debalceve pokla – Nagyítás-fotógaléria

  Így fest Debalceve pokla – Nagyítás-fotógaléria

  Kertelés nélkül mutatják be a kelet-ukrajnai háború poklát azok a képek, amelyeket egy szabadúszó fotóriporter készített az oroszbarát lázadókról. Max Avdeev a felkelők Első Szlavjanszki Brigádja nevű alakulatát követte. A stratégiailag fontos Debalcevét szerdán adták fel az ukrán katonák, miután nem tudták visszaszorítani a helyi önkéntesekből verbuválódott csapatokat, amelyeknek a hírek szerint orosz parancsnokaik voltak. A fegyvereket is állítólag az oroszok adták. A várost az elmúlt hetekben a felismerhetetlenségig lerombolták, a civilek elmenekültek, de így is nagyon sok a halott. A lövészárkokban készített képek a világháborús hadszíntereket idézik faggyal, szürkeséggel, temetetlen halottakkal és elgyötört katonákkal.

 • Késő Putyin, félpucér tüntető - Képes krónika Putyin látogatásáról - Nagyítás-fotógaléria

  Késő Putyin, félpucér tüntető - Képes krónika Putyin látogatásáról - Nagyítás-fotógaléria

  Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a várnál egy órával később, 15 órakor érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Leszállás után a hivatalos program szerint a Hősök terén, majd a Fiumei úti temető szovjet katonai parcellájánál koszorúzott, ezután egyezményeket ír alá Orbán Viktorral, majd Áder Jánossal találkozik a Sándor Palotában. Putyin autókonvoja villámgyorsan mozog a városban, talán, hogy behozzák a késést. Közben félmeztelen tüntetőt vittek el a rendőrök.

 • A Szépművészeti utolsó órái – Nagyítás-fotógaléria

  A Szépművészeti utolsó órái – Nagyítás-fotógaléria

  A Liget-projekthez is kapcsolódó felújítás miatt 2018 márciusáig lakat került vasárnap a Szépművészeti Múzeumra. Az utolsó két napon fergeteges bulikkal vehettünk búcsút a Hősök terén álló épülettől. Mi történt a három évre bezárt Szépművészeti utolsó óráiban? Fotógaléria.

 • Kárpátalja: háború a mindennapokért - Nagyítás-fotógaléria

  Kárpátalja: háború a mindennapokért - Nagyítás-fotógaléria

  Csütörtökön sikerült tető alá hozni a fegyverszünetet Ukrajna és az oroszok által támogatott szakadárok között, kérdés, hogy az egyezmény pontjait mennyire sikerül betartatni a felekkel. Miközben a nemzetközi tárgyalások zajlottak, a hvg.hu munkatársai a Magyar Református Szeretetszolgálat segélyszállítmányát kísérve Kárpátalján jártak, ahol azt tapasztalták, hogy a lakosság értelmetlen háborúként éli meg a kelet-ukrajnai harcokat, a gazdaság csődközelben, a közigazgatás pedig romokban.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X