Bejelentkezés  
 • Kiürítik a világ legmagasabb nyomornegyedét – Nagyítás-fotógaléria

  Kiürítik a világ legmagasabb nyomornegyedét – Nagyítás-fotógaléria

  A hatóságok a héten kezdték meg az első családok elköltöztetését a függőleges szegénynegyednek is nevezett, 190 méter magas befejezetlen felhőkarcolóból, amelyet 2007-ben foglalt el több mint kétezer fedél nélküli család. Az építtetőjéről Dávid-toronynak nevezett épületben mára 1156 család maradt, őket város széli szociális lakásokba telepítik át. A venezuelai főváros kellős közepén emelkedő, bankközpontnak szánt felhőkarcoló építése 1994-ben maradt félbe a befektető, David Brillembourg ingatlanfejlesztő halála és a pénzügyi válság miatt. A félkész felhőkarcoló állami tulajdonba ment át, az elárverezésére 2001-ben tett kísérlet pedig eredménytelen maradt. Végül a csupasz betonszerkezet 45 emeletéből 28-at hajléktalan családok foglaltak el, azt egészen otthonossá tettek, lakásokat, boltokat, szolgáltató-műhelyeket alakítottak ki, gondoskodtak a víz- és áramellátásról, kerteket létesítettek, a gyermekek védelmében befalazták a réseket. A nemzetközi hírnév ellenére a hatóságok az épület kiürítése mellett döntöttek, mert – mint mondták – "a toronyban a biztonság és méltóság minimuma sem garantálható". Az elmúlt években többen is szörnyethaltak a korlát nélküli lépcsőkről vagy az épületszegélyekről a mélybe zuhanva. Nicholas Maduro elnök szerint hiba volt ilyen sokáig hagyni, hogy az emberek egy befejezetlen toronyépületben éljék az életüket. A felhőkarcoló kiürítés utáni sorsáról még nincs döntés. Az elnök szerint társadalmi vitát nyitnak arról, hogy lebontsák-e, üzletközponttá vagy lakóépületté alakítsák-e át, de szerinte mindenképp közösségi célokat kell szolgálnia. A helyi sajtóban elterjedt a hír, hogy az épületet kínaiak vásárolnák meg és bankcenterré alakítanák, de a kínai elnök e heti caracasi látogatásán nyilvánosan nem esett szó ilyen tervről.

 • Gyönyörű tájak és izmos lábak - hasít a Tour - Nagyítás-fotógaléria

  Gyönyörű tájak és izmos lábak - hasít a Tour - Nagyítás-fotógaléria

  Huszonkét csapat, 198 induló, 21 szakasz, 3663,5 kilométer. Tüdőgyulladás miatt visszalépő egykori világbajnok. A verseny első kínai résztvevője. Doppingügyek és nagy bukások. Több mint két hete tart a 101. Tour de France.

 • És az ember 45 évvel ezelőtt meghódította a Holdat – Nagyítás-fotógaléria

  És az ember 45 évvel ezelőtt meghódította a Holdat – Nagyítás-fotógaléria

  Negyvenöt évvel ezelőtt lépett először ember a Holdra. Ő volt Neil Armstrong, aki utána a "kis lépés – nagy ugrás"-mondásával szállóigét is adott az emberiségnek. Az Apollo-11 repülés a hasonló nevű program ötödik bevetése volt, résztvevői, Armstrong, Aldrin és Collins pedig olyan hősök, amilyeneket Amerika és a világ se nagyon látott addig.

 • Dübörög a rock az ölemben, bébi! - Nagyítás-fotógaléria

  Dübörög a rock az ölemben, bébi! - Nagyítás-fotógaléria

  Rockmaraton Fesztivál: kemény zenére puhuló szívek, puha ölelésben keményedő vágyak - Urbán Ádám fotóriportja az acélbetétes bakancsok völgyéből, ahol a zenénél csak ott tombolók szabadabbak.

  Szóljon hozzá

 • Katasztrófák és rakéták a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Katasztrófák és rakéták a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Lelőtt gép Donyeck környékén, metróbaleset Oroszországban, rakéták Gázában, kiégett ház az Andrássy úton - a hét fontosabb eseményei képekben.

 • Angela Merkel 60 – Nagyítás-fotógaléria

  Angela Merkel 60 – Nagyítás-fotógaléria

  Egy jellemző kéztartás, két újraválasztás és az első női kancellár: Angela Merkel ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

  Szóljon hozzá

 • Krisztus sírjától a felhőkarcolókig – Izrael a légiriadók csendjében – Nagyítás-fotógaléria

  Krisztus sírjától a felhőkarcolókig – Izrael a légiriadók csendjében – Nagyítás-fotógaléria

  Már második hete lövi a Hamász palesztin szervezet Izraelt a Gázai övezetből, mire az ország légitámadásokkal válaszol. A konfliktusnak palesztin oldalon több száz, izraeli oldalon pedig eddig egy halálos áldozata van, és egyelőre nem tudni, hová fajul a lövöldözés. De miről szól Izrael akkor, amikor nem a rakéták és a légiriadók miatt hangos?

 • Varacskos buli a Balaton Sound zárónapján – Nagyítás-fotógaléria

  Varacskos buli a Balaton Sound zárónapján – Nagyítás-fotógaléria

  Vihar mosta el az utolsó napon a Balaton Soundot, de az ott bulizók lelke érintetlen maradt, arra nem ragadhatott rá a sár. Sekélyes képösszefoglalónk a magyar tenger fesztiváljának legnagyobbikáról, ahol azért a víz az úr!

  Szóljon hozzá

 • Imák, esőzés, rakéták a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Imák, esőzés, rakéták a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Konfliktus a Gázai övezetben, brazil pokol a focivébén, szárnyaló német válogatott, megemlékezés Srebrenicában, bőrig ázott fesztiválozók - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Balaton Sound: bulizz a sárban negyvenezerért! - Nagyítás-fotógaléria

  Balaton Sound: bulizz a sárban negyvenezerért! - Nagyítás-fotógaléria

  A legolcsóbb hetijegyet is 38 ezer forintért adták a Balaton Soundra, amitől a jegyüzérek már sokkal olcsőbban is megválnának a rossz idő miatt. A bent tombolókat a rossz idő és a sár sem izgatja, új hidak is épültek a koncertre jutást megkönnyítendő. Képriportunk a fesztivál első két napjráról.

  Szóljon hozzá

 • Út a döntőig - a focivébé nagy pillanatai - Nagyítás-fotógaléria

  Út a döntőig - a focivébé nagy pillanatai - Nagyítás-fotógaléria

  Búcsúzó címvédő, és már a csoportmeccsek során kieső nagyok. Harapás és csigolyatörés. Egy új rekord születése. A játékvezetők szuperhabja. A sérülékeny focisták és a mindent gyógyító csodavíz. Az idei vébé sem múlhatott el néhány emlékezetes momentum nélkül. Néhány pillanat a döntőig vezető útról, és arról, hogy miért lehet a vébét szeretni.

 • Dalí és Gaudi találkozása a halpiacon – Nagyítás-fotógaléria

  Dalí és Gaudi találkozása a halpiacon – Nagyítás-fotógaléria

  A több mint 1,6 millió lakosú Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa. A katalán fővárost nemcsak híres focicsapata, de állandó pezsgése, mediterrán lazasága, a kulináris élvezetek és a mindenhol megjelenő művészet találkozása teszi Európa egyik legszerethetőbb városává. Képes barangolás Spanyolország csodálatos városában.

  Szóljon hozzá

 • Így kezdődött a Balaton Sound - fotók

  Így kezdődött a Balaton Sound - fotók

  Elindult szerda este az idei Balaton Sound. A szervezők idén 30 százalékkal nagyobb területre 150 ezer vendéget várnak Zamárdiba.

 • Pride: hölgyfaló vonulók és kamionra mászó ellentüntetők - Nagyítás-fotógaléria

  Pride: hölgyfaló vonulók és kamionra mászó ellentüntetők - Nagyítás-fotógaléria

  Pár tucat ellentüntető jelent meg a Budapest Pride felvonulás helyszínén, de nem engedték őket be a rendőrök. A menet fél ötkor elindult a Városliget felé és fél hétkor érkezett meg oda.

 • Leszakadt felüljáró és a VOLT váratlan veszélyei a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Leszakadt felüljáró és a VOLT váratlan veszélyei a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Már szavazni lehet Magyarország cukormentes tortájára, megkezdődött a VOLT Fesztivál, elbúcsúztatták Grosics Gyulát, megtalálták a június elején eltűnt izraeli tinédzserek holttestét - képes összefoglalónk a hét fontosabb eseményeiből.

 • VOLT: A fesztivál váratlan veszélyei – Nagyítás-fotógaléria

  VOLT: A fesztivál váratlan veszélyei – Nagyítás-fotógaléria

  Tortacsata a nagyszínpadnál, vízipisztoly-ütközet a hőségben, vadállatokkal teli soproni erdő – kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk olvasóink figyelmét a VOLT Fesztivál váratlan veszélyeire!

  Szóljon hozzá

 • VOLT: Ha nem táncolsz rendesen, elvisz az egyszarvú! - Nagyítás-fotógaléria

  VOLT: Ha nem táncolsz rendesen, elvisz az egyszarvú! - Nagyítás-fotógaléria

  A viharos idő és a szakadó eső ellenére nem lankadt a buli a VOLT Fesztiválon. Aki tehette sátorba húzódott, de a nagyszínpad első soraiban lévőket semmi sem tántoríthatta el attól, hogy kedvenc együttesükre várjanak, legalábbis egy eltévedt egyszarvú kivételével. Képriport a VOLT első napjáról.

  Szóljon hozzá

 • Védőnőket kísértünk a cigánysortól a budai hegyvidékig – Nagyítás-fotógaléria

  Védőnőket kísértünk a cigánysortól a budai hegyvidékig – Nagyítás-fotógaléria

  A védőnői hálózat kormányzati akaratból hamarosan hungarikum lehet. De mit jelent védőnőnek lenni az ország egyik legszegényebb településén és Budapest leggazdagabb kerületében? A hvg.hu munkatársa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőládon, valamint a XII. kerületben kísért el a munkába egy-egy védőnőt. Magyarország ez is, az is – egy fontos foglalkozás optikáján keresztül.

 • Fotó: milliónyi csillag ragyogott a Balaton felett

  Fotó: milliónyi csillag ragyogott a Balaton felett

  Szombat éjszaka Révfülöpnél így ragyogtak a csillagok a Balaton felett.

 • Fotó: így néznek ki most a Monty Python tagjai

  Fotó: így néznek ki most a Monty Python tagjai

  Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones, a Monty Python brit humorista csoport tagjai egy fotózáson vettek részt Londonban, abból az alkalomból, hogy a csapat egy koncertsorozat miatt újra összeáll.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X