• Gyönyörű képek az év kertfotósaitól - Nagyítás-fotógaléria

  Gyönyörű képek az év kertfotósaitól - Nagyítás-fotógaléria

  Ismét csodálatos képeket díjaztak a nyolcadik alkalommal meghirdetett ''Garden Photographer of the Year'' fotópályázaton, mely profi és amatőr kategóriában egyaránt nyitott mindenki számára. A nyolc kategórián kívül külön verseny várja a tizenhatodik életévüket még be nem töltött fotósokat, emellett a képekkel további projektekre nevezhetnek. Válogatásunk a díjazott munkákból.

 • Elvesztett kétharmad és évértékelő a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Elvesztett kétharmad és évértékelő a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Bukott a Buda-Cash, munkába állt az új washingtoni nagykövet, épül az új burok Csernobilra, lövöldözés Csehországban, kivégezték Borisz Nyemcovot - az elmúlt hét képekben.

 • Ismét magyar helyezett a Sony fotópályázatán - Nagyítás-fotógaléria

  Ismét magyar helyezett a Sony fotópályázatán - Nagyítás-fotógaléria

  Megszülettek a Sony World Photography Awards fotópályázat eredményei. Ismét örülhetünk magyar sikernek is.

 • Ilyen volt: Oscar 2015 – Nagyítás-fotógaléria

  Ilyen volt: Oscar 2015 – Nagyítás-fotógaléria

  Az utolsó pillanatig kiélezett verseny folyt a legjobb filmért járó díjért az idei Oscar-gálán, végül a Birdman került ki győztesen a Sráckor előtt. Az este másik nagy nyertese A Grand Budapest Hotel volt, ami a Birdmanhez hasonlóan 4 szobrocskát vitt el, de a Whiplash is meglepően jól szerepelt – a jazzfilm 3 díjjal büszkélkedhet. A legjobb filmes teljesítményeket a Mozgókép Művészetek és Tudományok Akadémiája 1929 óta díjazza, az idei gála volt a nyolcvanhetedik. Képes összeállításunk az idei Oscar-díjátadóról.

 • Putyin és bárányszelfi a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Putyin és bárányszelfi a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Putyin látogatása Budapesten, elfogott orosz bombázó, havazás a világban - képes öszeállításunk a hét fontosabb eseményeiből

 • Így fest Debalceve pokla – Nagyítás-fotógaléria

  Így fest Debalceve pokla – Nagyítás-fotógaléria

  Kertelés nélkül mutatják be a kelet-ukrajnai háború poklát azok a képek, amelyeket egy szabadúszó fotóriporter készített az oroszbarát lázadókról. Max Avdeev a felkelők Első Szlavjanszki Brigádja nevű alakulatát követte. A stratégiailag fontos Debalcevét szerdán adták fel az ukrán katonák, miután nem tudták visszaszorítani a helyi önkéntesekből verbuválódott csapatokat, amelyeknek a hírek szerint orosz parancsnokaik voltak. A fegyvereket is állítólag az oroszok adták. A várost az elmúlt hetekben a felismerhetetlenségig lerombolták, a civilek elmenekültek, de így is nagyon sok a halott. A lövészárkokban készített képek a világháborús hadszíntereket idézik faggyal, szürkeséggel, temetetlen halottakkal és elgyötört katonákkal.

 • Késő Putyin, félpucér tüntető - Képes krónika Putyin látogatásáról - Nagyítás-fotógaléria

  Késő Putyin, félpucér tüntető - Képes krónika Putyin látogatásáról - Nagyítás-fotógaléria

  Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a várnál egy órával később, 15 órakor érkezett meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Leszállás után a hivatalos program szerint a Hősök terén, majd a Fiumei úti temető szovjet katonai parcellájánál koszorúzott, ezután egyezményeket ír alá Orbán Viktorral, majd Áder Jánossal találkozik a Sándor Palotában. Putyin autókonvoja villámgyorsan mozog a városban, talán, hogy behozzák a késést. Közben félmeztelen tüntetőt vittek el a rendőrök.

 • A Szépművészeti utolsó órái – Nagyítás-fotógaléria

  A Szépművészeti utolsó órái – Nagyítás-fotógaléria

  A Liget-projekthez is kapcsolódó felújítás miatt 2018 márciusáig lakat került vasárnap a Szépművészeti Múzeumra. Az utolsó két napon fergeteges bulikkal vehettünk búcsút a Hősök terén álló épülettől. Mi történt a három évre bezárt Szépművészeti utolsó óráiban? Fotógaléria.

 • Kárpátalja: háború a mindennapokért - Nagyítás-fotógaléria

  Kárpátalja: háború a mindennapokért - Nagyítás-fotógaléria

  Csütörtökön sikerült tető alá hozni a fegyverszünetet Ukrajna és az oroszok által támogatott szakadárok között, kérdés, hogy az egyezmény pontjait mennyire sikerül betartatni a felekkel. Miközben a nemzetközi tárgyalások zajlottak, a hvg.hu munkatársai a Magyar Református Szeretetszolgálat segélyszállítmányát kísérve Kárpátalján jártak, ahol azt tapasztalták, hogy a lakosság értelmetlen háborúként éli meg a kelet-ukrajnai harcokat, a gazdaság csődközelben, a közigazgatás pedig romokban.

 • Erste–Orbán-alku, halál a stadionban és operabál a hét képein

  Erste–Orbán-alku, halál a stadionban és operabál a hét képein

  Merkelék Minszkben tárgyaltak Putyinnal az ukrán békéről, orosz meleg párról készült fotó nyerte a World Press nagydíját, Madonna lebegett a Grammy-díjátadón, homokvihar tombolt Kairóban, és megindultak a busók. A hét eseményei képekben.

  Szóljon hozzá

 • World Press Photo: ezek voltak az év legjobb sajtófotói – Nagyítás-fotógaléria

  World Press Photo: ezek voltak az év legjobb sajtófotói – Nagyítás-fotógaléria

  Megszülettek az 58. World Press Photo eredményei. Válogatás a díjazottakból.

 • Isteni szerencsével lezuhant repülőgépek – Nagyítás-fotógaléria

  Isteni szerencsével lezuhant repülőgépek – Nagyítás-fotógaléria

  Happy End – így nevezte el Dietmar Eckell fotográfus azt a munkáját, amely során évtizedekkel ezelőtt lezuhant repülőgépek elhagyott roncsait fotózta a világ minden táján. Azért Happy End, mert ezekben a balesetekben senki sem vesztette életét. Dietmar Eckell amatőrként kezdett el fotózni, először használaton kívüli vasúti pályákat, autóroncsokat és épületek romjait fotózta, aztán egyszer, miközben légi felvételeket készített, összeütközött egy ejtőernyőssel. A balesetet szerencsésen, lábtöréssel megúszta, de ekkor merült fel benne először a kérdés: vajon mi történik a lezuhant repülőgépekkel? Kutatni kezdett, és kiderült, hogy több tucat olyan helyszín van a világon, ahol szerencsés kimenetelű légi balesetek, kényszerleszállások nyomán elhagyott, és a természet által körbeölelt roncsokat fotózhat. Eckell 2010-ben otthagyta állását, és elindult világkörüli útjára.

 • G.I. King – A király, aki szembeszállt az Iszlám Állammal – Nagyítás-fotógaléria

  G.I. King – A király, aki szembeszállt az Iszlám Állammal – Nagyítás-fotógaléria

  Egy hete égette halálra az Iszlám Állam az általuk elfogott Maáz al-Kasszaszbe jordán pilótát. A katona megölésére Jordánia a szemet szemért elvével válaszolt, kivégezték az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat két, bebörtönzött tagját. A közel-keleti állam az azóta eltelt időben pedig folyamatosan bombázza az Iszlám Államot, több tucat légi csapást hajtottak végre. A terrorszervezet elleni harcot az Egyesült Államok és a Nyugat egyik fő helyi szövetségese, II. Abdullah jordán király vezeti, aki maga is komoly katonai képzettséggel rendelkezik. A király trónra lépése előtt a jordán különleges erőket vezette – az Egyesült Királyságban járt a sandhursti katonai akadémiára, ide járt Vilmos cambridge-i herceg is –, emellett rendelkezik harcihelikopter-pilóta végzettséggel. Állítólag jól is repül, elismert pilótának számít. Az Iszlám Állam elleni harc során a király most előszeretettel mutatkozik katonák körében, az angolszász sajtó "tökös fickónak" is nevezi.

 • Merkel látogatása és Simicska háborúja a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Merkel látogatása és Simicska háborúja a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Budapesten járt a német kancellár, Cadel Evans befejezte, lezuhant a TransAsia egyik gépe, áradás Albániában, Hollande eltemette katonáit, Simicska Lajos médiabirodalma megroppant - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Bob Marley 70 - Nagyítás-fotógaléria

  Bob Marley 70 - Nagyítás-fotógaléria

  Pontosan hetven éve született Robert Nesta Marley, vagy ahogy mindenki ismeri Bob Marley, aki bár a legtöbbeknek egyet jelent a reggae-stílussal, valójában jóval több volt ő egy tehetséges dalszerzőnél. A legendás Wailersszel készített dalai tele voltak filozófiai, vallási témákkal, a későbbi popkultúrára gyakorolt hatása pedig felbecsülhetetlen. Kingston szegénynegyedében nőtt fel, a hatvanas években élt Amerikában is, de igazán '72-ben robbant a Catch The Fire albummal. A marihuána gyógyító szentségét és a pánafrikanizmus nézeteit hirdette. 1981-ben, hosszas betegeskedés után, rákban hunyt el, de szellemi és zenei öröksége ma is elevenen él.

 • Merkel Budapesten: feszült sajtótájékoztató és a letiltott tüntetés – Nagyítás-fotógaléria

  Merkel Budapesten: feszült sajtótájékoztató és a letiltott tüntetés – Nagyítás-fotógaléria

  Csaknem megbénította a főváros életét a néhány órára Budapestre érkező Angela Merkel, ugyanis látogatása miatt a várost több ponton lezárták és magas volt a rendőri készültség. Orbán Viktorral való találkozása során olyan kérdéseket is érintettek, mint az orosz-ukrán kapcsolatok, a civil szféra és az illiberális demokrácia. A német kancellár látogatásának idejére tüntetést is szerveztek a Pollack Mihály térre, azonban a szervezőkkel hétfő reggel közölték telefonon, hogy a terrorelhárítás nem engedélyezte a demonstrációt. A tüntetők a Baross utcához helyezték át megmozdulásukat.

 • Átalakuló Budapest és magyar séf a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Átalakuló Budapest és magyar séf a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Elhaladtak az első villamosok, visszafoglalták Kobanit, milliárdos árverés lesz a Sotheby's aukciós házban, feltámadt a Backstreet Boys, szemét úszik a Fülöp-szigeteken - képes összeállításunk január utolsó hetéről.

 • Íme, az ország legdrágább szállása - Nagyítás-fotógaléria

  Íme, az ország legdrágább szállása - Nagyítás-fotógaléria

  A Gresham palotaszálló a tekintélyes amerikai Condé Nast Traveller utazási szakmagazin rangsora szerint már évek óta a világ egyik legjobb szállodája, Közép-Európában pedig a legmenőbb. A királyi lakosztály egy éjszakára 1,5 milliót kóstál. Körbenéztünk.

 • Durván néz ki a Moszkva tér – Nagyítás-fotógaléria

  Durván néz ki a Moszkva tér – Nagyítás-fotógaléria

  ... ami már valójában Széll Kálmán tér, és jelenleg inkább egy háborús frontra hasonlít, mint közlekedési csomópontra. A látvány kollégánkat is megihlette.

 • Hetven éve ért véget a rémálom - Nagyítás-fotógaléria

  Hetven éve ért véget a rémálom - Nagyítás-fotógaléria

  Hetven éve szabadult fel az emberiség történetének egyik legnagyobb halálgyára. Az Auschwitz-Birkenaut felszabadítók alig 7500 túlélőt találtak ott, ahol korábban majdnem másfél millió embert – köztük számtalan magyar zsidót – pusztítottak el.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X