Bejelentkezés  
 • Emlék a jövőnek, figyelmeztetés a jelennek - Nagyítás-fotógaléria

  Emlék a jövőnek, figyelmeztetés a jelennek - Nagyítás-fotógaléria

  Régebben a pálmaházak az egzotikus növények bemutatását szolgálták, ma már gyakran, mint Noé bárkája, a fajok megmenésének színhelyei. Hittük volna, hogy az ember akarva, akaratlan, olyan helyzetet hozott létre, hogy egyszerűen nincs helye az ősi növényzetnek a Földön, ha pedig mégis van egy szeglet, mi emberek, olyan klímát provokáltunk, hogy nem tud ott megélni. Ez a folyamat Urbán Ádám számára egy figyelmeztetés, hogy kényelmünk és felelőtlenségünk olyan szintjére érkeztünk, ahol már csak egyet lehet tenni. Menteni. Képekbe zárva elpostázni a jövőnek.

  Szóljon hozzá

 • Árvíz: napok óta esik – Nagyítás-fotógaléria

  Árvíz: napok óta esik – Nagyítás-fotógaléria

  A hétvégi esőzések miatt árvízvédelmi készültséget rendeltek el számos településen. Vasárnap elsőfokú készültséget rendelt el a polgármester a Nógrád megyei Ipolytarnócon az Ipoly folyó vízszintjének folyamatos emelkedése miatt; a faluba ezer homokzsákot szállítottak. A Siófok–Kaposvár-vasútvonal egy szakaszán több napig pótlóbusz közlekedik majd, mert szombat éjjel a Tab és Siófok közötti szakaszon a tartós esőzés miatt kialakult vízátfolyások kimosták a vasúti pálya ágyazatát. Vasárnap estére Zalaszombatfáról ötven, Szijártóházáról harminckét embert telepítettek ki a fenyegető árvíz miatt a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai. Kész terv van arra is, hogy a Kerka és a Lendva további áradása esetén Alsólovászi, Szécsisziget és Kerkaszentkirály mintegy 130 lakóját is kitelepítik, de ezt egyelőre a vízügyi helyzet nem indokolja – jelezte Bakondi György. A víz továbbra is elzárja az utakat Bödeházára és Gáborjánházára. A Rába védműveit Körmendnél a régi hídtól keletre hétszáz méter hosszan csaknem százan magasítják. Képes összeállításunk a hétvégi esőzések utáni állapotokról.

 • Ítélethirdetések és razzia a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Ítélethirdetések és razzia a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Leesett az első hó, ismét pályára lépett a magyar válogatott, szuperhold a szerelmesek mögött – képes összeállításunkban a hét fontosabb eseményeiből válogattunk.

 • Tizenhárom éve támadták meg Amerikát – Nagyítás-fotógaléria

  Tizenhárom éve támadták meg Amerikát – Nagyítás-fotógaléria

  A 2001. szeptember 11-én az al-Kaida terrorszervezet öngyilkos merényletsorozatot indított az Egyesült Államok ellen. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be, a harmadik repülőgép a Pentagon épületét vette célba, a negyedik eltérített gép a Fehér Házat, ám azt az utasok visszafoglalták, és idő előtt lezuhant. A repülőjáratok egyetlen utasa sem élte túl a támadásokat. A terrorakció folyamán a géprablókkal együtt összesen 2995 ember vesztette életét. 13 éve támadta meg az al-Kaida Amerikát.

 • Amikor Putyin háborúzik: Csecsenföld – Nagyítás-fotógaléria

  Amikor Putyin háborúzik: Csecsenföld – Nagyítás-fotógaléria

  15 éve csecsen terroristák váratlan dagesztáni támadásai váltották ki a második csecsen háborút, ami kapóra jött a Vlagyimir Putyinnak - népszerűsége a könnyen megnyerhető háborúnak köszönhetően soha nem látott magasságokba emelkedett. A mindkét oldal kegyetlenségének, az éhezésnek és a téli hidegnek egyetlen nagy vesztese volt: a civil lakosság.

  Szóljon hozzá

 • "Arctalan év ez, mondd meg Irénnek" - Nagyítás-fotógaléria

  "Arctalan év ez, mondd meg Irénnek" - Nagyítás-fotógaléria

  Képek tizenhárom alkotótól - a RANDOM galéria és nyitott műhely szeptember 6-án nyílt meg Újbuda Önkormányzata által szervezett Cseh Tamás emléknap eseménysorozathoz kapcsolódó kiállítással, melyen az alkotók Cseh Tamás: Jóslat című albumának Bereményi szövegei által inspirálódva készült munkái láthatók a témához kapcsolódó interaktív művészeti happeninggel. Válogatás a RANDOM kortárs fotográfusok csoportjának alkotásaiból.

 • Tanévnyitó és NATO-csúcs a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Tanévnyitó és NATO-csúcs a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Elkezdődött az új tanév, NATO-csúcs az ukrán válság miatt, gyilkos monszun, megemlékezés és víz alatti esküvő. A hét eseményei képekben.

 • A műhely, ahol nem maradna egyedül éjszaka - Nagyítás-fotógaléria

  A műhely, ahol nem maradna egyedül éjszaka - Nagyítás-fotógaléria

  Babák művészi helyreállítását ígéri a Squatriti Babakórház cégére az apró, mindössze 15 négyzetméteres műhely bejárata felett Rómában. Az eredetileg nápolyi Squatriti családban nemzedékről nemzedékre hagyományozódik az antik, kézműves termékek restaurálásának, helyreállításának művészete. Aki az üzletbe belép, betekinthet az egyik legszebb szakma, és a hátborzongató tekintetű babák világába.

 • Az idei nyár slágere: az esernyő – Nagyítás-fotógaléria

  Az idei nyár slágere: az esernyő – Nagyítás-fotógaléria

  Nincs is jobb, mint a rekkenő hőségben a strandon süttetni magunkat, fröccsözni, lángosozni, és ha már nagyon felhevültünk, akkor csobbanni egyet. Idén ehhez még vízpartra sem kellett mennünk, a nyakunkba kaptuk az áldást. A legújabb bikinidivat bemutatása helyett szeretnénk megemlékezni az elmúlt nyár legnagyobb slágeréről – az elengedhetetlen esernyőről.

 • Sáskajárás és orosz csapás a hét képein

  Sáskajárás és orosz csapás a hét képein

  Orbán Viktor beszéde, orosz csapatok Ukrajnában, tűzszünet Gázában, sáskajárás Madagaszkáron, izmos lábak a tangó-világbajnokságon, karnevál az esőben, és elindultak a zarándokok Mekkába. A hét eseményei képekben.

 • Ukrajna vérzik – Nagyítás-fotógaléria

  Ukrajna vérzik – Nagyítás-fotógaléria

  Háborús propaganda, frontra induló katonák, a nehéztüzérség elől pincében menedéket keresők, szétlőtt otthonok, egy bőrönddel az otthonukat elhagyók – az első világháború rémképei újra megelevenedtek a határon túl. Ukrajna keleti részéből tömegével menekülnek az ott lakók a harcok elől.

  Szóljon hozzá

 • Csipkék és színek szigete – Nagyítás-fotógaléria

  Csipkék és színek szigete – Nagyítás-fotógaléria

  A velencei lagúna legtarkább pontja a 3000 fős Burano szigete, amely színesre festett házfalai mellett a csipkekészítéséről is híres. Itt, ha valaki át akarja festeni a házát, akkor a kiválasztott színt kérvényeznie kell a kormánynál, ugyanis nem minden árnyalat fér bele a szivárványszigeti idillbe.

 • Nagy sikerek úszásban, bosszúért kiált Amerika - a hét képekben

  Nagy sikerek úszásban, bosszúért kiált Amerika - a hét képekben

  Állatkerti mérés és óratisztítás Londonban, B.my.Lake Aligán - képes összefoglalónk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Felkészületlenül érte Amerikát egy újabb "feketelázadás" - Nagyítás-fotógaléria

  Felkészületlenül érte Amerikát egy újabb "feketelázadás" - Nagyítás-fotógaléria

  St. Louis egyik elővárosában, a főleg feketék lakta Fergusonban azután kezdődtek a zavargásokká fajuló tüntetések, hogy augusztus 9-én egy fehér rendőr több lövéssel agyonlőtt egy fegyvertelen fekete fiatalt, a 18 éves Michael Brownt. A faji előítéletek és a megkülönböztetés miatt utcára vonuló tüntetők többször összecsaptak az állításuk szerint brutális és rasszista rendőrséggel. A helyi kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el, kijárási tilalmat vezetett be és kivezényelte a nemzeti gárdát is. Úgy tűnik, Obama sem tudta megoldani a feketekérdést.

 • B.my.Lake: Partysétány a Balatonon - Nagyítás-fotógaléria

  B.my.Lake: Partysétány a Balatonon - Nagyítás-fotógaléria

  Csak elsőre tűnik üresnek a fesztivál, a délután a színpadok előtt lézengőkkel éles kontrasztban áll a fesztivál kempingje, ahol egy heringesdobozt sem lehetne már leejteni. Ahogy egyre hűvösebbé válik az idő az estére, úgy válik a zene is egyre pörgősebbé, amire az estig alvók is megérkeznek, hogy újra napfelkeltéig táncoljanak - képriport a B.my.Lake fesztivál első napjáról.

  Szóljon hozzá

 • 25 éves a Páneurópai piknik – Nagyítás-fotógaléria

  25 éves a Páneurópai piknik – Nagyítás-fotógaléria

  Történelmet írtak, akik részt vettek 1989 egyik világpolitikai jelentőségű eseményének, a Páneurópai pikniknek a szervezésében, amiről még a korabeli új-zélandi tévé is a helyszínről tudósított – a magyar állami tévé azonban nem. Minderre az egyik szervező, Nagy László emlékszik vissza a neten is olvasható terjedelmes beszámolójában. Nagy felidézi a szervezés legapróbb részleteit, de maga is hiányolja például a világpolitikai hátteret, az események valódi mozgatórugóit. A korabeli magyar állami és állampárti vezetés tényleges szándékait sem ismerhetjük pontosan, jóllehet Pozsgay Imre – akkori államminiszter, az MSZMP elnökségi tagja – ''piknikfővédnök'' pozitív és ösztönző szerepét minden beszámoló kiemeli, ahogy Habsburg Ottóét is, aki az esemény ''nyugati'' fővédnöke volt.

 • Diktátorral buliztak a Sziget zárónapján – Nagyítás-fotógaléria

  Diktátorral buliztak a Sziget zárónapján – Nagyítás-fotógaléria

  Kerítésről csüngtek a fesztiválozók a Sziget zárónapján, ahova még a mindent megtekintő diktátor is kilátogatott. Hajógyári hétvége képekben

  Szóljon hozzá

 • Ne várd többé a "Jó reggelt!" - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Ne várd többé a "Jó reggelt!" - a hét képei - Nagyítás-fotógaléria

  Robin Williams halála, titokzatos orosz konvoj, magyar ezüst az úszó Európa-bajnokságon, Sziget fesztivál, kutya meleg és szakadó eső. A hét fontosabb eseményei képekben.

 • Sziget: a sárban is folytatódik a tombolás – Nagyítás-fotógaléria

  Sziget: a sárban is folytatódik a tombolás – Nagyítás-fotógaléria

  A rossz idő és a sár keveseket tartott vissza a csütörtöki szigeteléstől. A nagyszínpadon Lily Allen és Macklemore, a színpad előtt sárfürdőzők szórakoztatták a népet. Képes összeállításunk a Sziget Fesztivál első és második napjáról.

 • A falu, ahol kupolából van a majomkoponya - Nagyítás-fotógaléria

  A falu, ahol kupolából van a majomkoponya - Nagyítás-fotógaléria

  Egy lerobbant falu Tunéziában, néhány üres házfal és a 150 legtehetségesebb street artos - ez a receptje egy igazán nagyszerű kiállításnak. A hazánkban futó bódvalenkei projekthez hasonlóan a "Djerbahood" elnevezésű akció keretében a festmények itt is házak falára készültek, ráadásul mivel az alkotó csapatok 30 különböző nemzetet képviselnek, így Erriadh településen tulajdonképpen létrejött egy olyan szabadtéri múzeum, amely valóban képes bemutatni a különböző kultúrák sokszínűségét.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X