• Orbán, a tasli és a házasságot ünneplő melegek a hét képein

  Orbán, a tasli és a házasságot ünneplő melegek a hét képein

  Orbán Viktor előbb Debrecenben, majd Strasbourgban tett emlékezetes kijelentéseket melegekről, bevándorlókról és a határainkról. Budapesten tüntettek a nemzeti konzultáció ellen, demonstráltak a tanárok is. Írország pedig történelmet írt az azonos neműek házasságáról szóló népszavazással. Képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • Magyar szalámi, magyar demizson, magyar hagyma a Világkiállításon – Nagyítás-fotógaléria

  Magyar szalámi, magyar demizson, magyar hagyma a Világkiállításon – Nagyítás-fotógaléria

  A 34. alkalommal megrendezett világkiállításon száznegyvennégy ország mutatkozik be saját pavilonnal, amelyre a szervezők május elsejétől az október 31-i zárásig 20 millió látogatót várnak. A milánói világkiállításon rekordnak számító 54 országpavilon épült, mintegy másfél kilométer hosszú főutcáját 32 sugárút keresztezi.

 • Emlékszik még rájuk? Az Eurovízió tíz éve - Nagyítás-fotógaléria

  Emlékszik még rájuk? Az Eurovízió tíz éve - Nagyítás-fotógaléria

  Kedd este eldől, hogy Boggie folytatja-e az utóbbi évek sikerszériáját az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2011 óta egyre jobb helyezéseket érünk el, bár Friderika 1994-es negyedik helyezését még a tavalyi Running sem tudta behozni. De mi történt az Eurovízión az utóbbi tíz évben? Íme, a legfelemelőbb pillanatok.

 • A természet ereje, düh és veszteség a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  A természet ereje, düh és veszteség a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

  Tüntető ápolók, macedóniai összecsapások, Federer szervája, mozdonyvezetők sztrájkja és újabb földrengés Nepálban - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

 • A magyar identitás és a meditáló acélháló – a velencei biennálén jártunk

  A magyar identitás és a meditáló acélháló – a velencei biennálén jártunk

  Ruhák Putyin-ellenes demonstrációhoz, a vízen járás megtapasztalása, gigantikus sárkány diktátoroknak, a magyarok identitáskeresése és a kanadaiak mindenesboltja. Megnéztük az 56. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálét.

 • A vicsorgó tigris és a rántotta – Nagyítás a hét képeiből

  A vicsorgó tigris és a rántotta – Nagyítás a hét képeiből

  Érettségiző diákok, építkezésen téglát rakó politikus, a győzelem napja Oroszországban, Velencei Biennálé, rántottának öltözött Rihanna, és kávézás a világűrben. Fényképalbum a hét eseményeiből.

 • És akkor Európában hirtelen csend lett...

  És akkor Európában hirtelen csend lett...

  Németország feltétel nélküli megadásával hetven éve ért véget a második világháború Európában. Hosszú út vezetett idáig - képösszeállításunk az utolsó fél év borzalmait mutatja be, Hitler utolsó nagy próbálkozásától, az ardenneki csatától egész addig, amíg 1945 május 7-én Franciaországban Jodl vezérezredes aláírta a végleges kapitulációt, majd Sztálin őrjöngése nyomán Keitel vezértábornagy megismételte ezt Berlinben Zsukov tábornagy előtt is.

 • Nepál: Élet a romokon - Nagyítás-fotógaléria

  Nepál: Élet a romokon - Nagyítás-fotógaléria

  Tovább nőtt Nepálban az április 25-i földrengés halálos áldozatainak száma, a legfrissebb adatok szerint 7652-en veszették életüket, míg a sérültek száma 16 390-re emelkedett - közölte a helyi belügyminisztérium szerdán. A tájékoztatás szerint 10 718 kormányzati épület semmisült meg a 7,9-es erősségű rengésben, további 14 741 épület megrongálódott. Emellett 191 058 lakóház dőlt romba, míg 175 162 részleges kárt szenvedett.

 • Így érettségiztek ti - Nagyítás-fotógaléria

  Így érettségiztek ti - Nagyítás-fotógaléria

  A magyarral és a matematikával elkezdődött az érettségi, amely a történelemmel és a nyelvekkel folytatódik majd. A magyar érettségi idei feladatait a diákok és a tanárok nehéznek ítélték, azt mondták, büszke lehet magára, aki jelest szerez. A keddi matematika feladatsor is nehezebb volt, mint amilyenre többen számítottak. Fotósunk körbenézett az izguló vizsgázók között.

 • Pusztító földrengés, könnyes hazatérés és a magyar szavazó a hét képein

  Pusztító földrengés, könnyes hazatérés és a magyar szavazó a hét képein

  Hatalmas erejű földrengés rázta meg Nepált, amiben több mint hétezren vesztették életüket. Szombaton megszületett a világ legjobban várt babája, Tóásó Előd pedig hatévnyi börtön után hazatért Bolíviából. Itthon botrány lett az Éden Hotelből, a politikusok kolbásszal, ingyen ívóvízzel és kerti törpékkel "kényeztették" a szavazókat. Képes válogatásunk a hét fontosabb eseményiől.

 • Kolbászok, pártok, május elseje - Nagyítás-fotógaléria

  Kolbászok, pártok, május elseje - Nagyítás-fotógaléria

  Sör, majális, kolbászok, lazítás - és persze a pártok elmaradhatatlan rendezvényei. A PM majáliskor is bevetette az alapjövedelmet: az alapjövedelem bevezetése méltóságot ad azoknak, akiknek nem jut munka - vallja a párt szóvivője. A DK már az előrehozott választások utáni programján dolgozik, és kormányra kerülésük után az ''elfelejtett kétharmadnak'' akarnak igazságot adni - mondta a párt elnöke beszédében. Az MSZP rendezvényén délután kettőkor Tóbiás József, később Kunhalmi Ágnes beszélt. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a milliárdos vagyonok egyszeri, 40 százalékos megadóztatását, legalább 200 ezer forintos minimálbért követelte beszédében. A Jobbik rendezvényén Vona Gábor ismertette a párt terveit a tapolcai választási győzelem után.

 • Gyűlöl vagy közönyös – nézze meg A magyar választót

  Gyűlöl vagy közönyös – nézze meg A magyar választót

  Átfogó tanulmányt tettek közzé a magyar választói csoportokról, ami sok evidencia megerősítése mellett fontos új tanulságokkal is szolgál. A pártszimpátiát már nem jelzi előre régi osztálylogika, de a kulturális különbségek továbbra is jelentősek. A szocialista nyugdíjasok, a jobbikos melósok és a misejáró fideszesek jól ismert csoportjai mellett tizenhét további választói csoportot írt le a Policy Solutions. Az utálkozás úgy látszik örök, miközben egyre nő a közönyös lecsúszók tábora. A kutatáshoz a hvg.hu fotóriportere készített portrésorozatot.

 • Száz éve történt az örmény genocídium – Nagyítás-fotógaléria

  Száz éve történt az örmény genocídium – Nagyítás-fotógaléria

  Az Örmény Genocídium 100. évfordulója alkalmából több napon keresztül emlékeztek Jerevánban, ahol számos ország államfője és politikai képviselője is tiszteletét tette. Az örmény katolikoszok Ecsmiadzinban ünnepélyes liturgia keretében avatták szentté a népirtás másfél millió áldozatát. A népirtás évfordulója alkalmából már az elmúlt hetekben számos klasszikus koncerttel és egyéb rendezvényekkel készültek, április 23-án a System of a Down is ingyenes koncertet adott a jereváni főtéren. 1915-től örmény források szerint mintegy másfél millió örményt telepítettek ki az Oszmán Birodalomban arra hivatkozva, hogy felkelést akarnak kirobbantani és szövetkeztek az ellenséges hatalmakkal. Az örményeket a sivatagon át meneteltették speciális "táborok" felé, melynek során legalább ötszázezren vesztették életüket. Ennek ellenére még ma, az események 100 éves évfordulóján sincs konszenzus arról, hogy pontosan hány ember volt érintett, Törökország pedig nem hajlandó népirtásnak nevezni a XX. század első genocídiumának tartott eseményeket.

 • Tragédia, tüntetés és nyilvános bukás - ez volt a hét képekben

  Tragédia, tüntetés és nyilvános bukás - ez volt a hét képekben

  Tüntető diákok Budapesten, égető kérdéssé váló menekültügy, szélvihar Sydneyben, szélsebesen suhanó szupervonat, és elterülő sztár a vörös szőnyegen - Nagyítás-fotógaléria.

 • Több tízezer bringás gurult Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

  Több tízezer bringás gurult Budapesten - Nagyítás-fotógaléria

  A Bakáts téri gyülekező után némi csengetés kíséretében szombat délután négykor indult az I bike Budapest elnevezésű kerékpáros felvonulás. A résztvevők a város többszöri megkerülésével végül este fél hét körül értek a margitszigeti Nagyrétre, ahol a kerékpáros felvonulások hagyományai szerint biciklit is emeltek a résztvevők. A menet nagyon lassan haladt, mert a kerekeseket helyenként csak szakaszosan engedték át az útvonalon. Egyes becslések szerint több tízezren vette részt a felvonuláson.

 • Évek óta bontásra vár az egykor Wembley-t verő Népstadion - Nagyítás-fotógaléria

  Évek óta bontásra vár az egykor Wembley-t verő Népstadion - Nagyítás-fotógaléria

  Fotósunk a bontásra váró Puskás Ferenc Stadionban járt.

 • Pokolból a halálba hajóznak a menekültek – Nagyítás-fotógaléria

  Pokolból a halálba hajóznak a menekültek – Nagyítás-fotógaléria

  Vasárnapra virradóra felborult egy menekülteket szállító hajó a Földközi-tengeren. A szerencsétlenül járt, illegális bevándorlókat szállító hajó Líbia partjaitól 110 kilométerre süllyedt el. A hajókatasztrófa egyik túlélője szerint a hajón összesen 950-en tartózkodtak, köztük 40-50 gyermek és körülbelül 200 nő. Az olasz hatóságok azt közölték, hogy egy közelben tartózkodó kereskedelmi hajó huszonnyolc embert vett a fedélzetre. Hétfőn ismét baleset történt, szintén illegális bevándorlókat szállító hajó futott zátonyra a Rodoszon fekvő Zefirosz tengerpartján. A mintegy 200 menekültnek sikerült sértetlenül partot érni. Az EU bel- és külügyminiszterei az egyre égetőbb kérdéssé váló menekültügy miatt hétfő délután egyeztetést tartottak, ugyanis a hajóra szálló kétségbeesett emberek már évek óta az életüket kockáztatják. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint idén eddig 20 ezer illegális bevándorló ért partot Dél-Európában, ez valamivel kevesebb, mint 2014 első négy hónapjában. Idén már több mint ötszáz bevándorló vesztette életét a Földközi-tengeren. Ennek oka, hogy az embercsempészek a líbiai kaotikus állapotok közepette embertelen körülmények között gyorsítják fel az emberek hajókra tételét. Ferenc pápa a nemzetközi közösség határozott és gyors fellépését sürgette a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében. "Fivéreink és nővéreink jobb életet és boldogságot kerestek, mivel éheztek, üldözték őket, sebeket ejtettek rajtuk, kizsákmányolták őket és háborúk áldozatai voltak" – mondta beszédében a katolikus egyházfő.

 • Áder jurtában, a Jobbik Tapolcán, James Bond az ENSZ-ben – a hét képei

  Áder jurtában, a Jobbik Tapolcán, James Bond az ENSZ-ben – a hét képei

  A Jobbik megszerezte első egyéni parlamenti mandátumát, Áder Jánost egy jurtában látták vendégül, az Európai Központi Bank elnökére konfettivel támadtak, egy szupermodell nyugdíjba vonul, James Bond pedig életeket ment. A hét eseményei képekben.

 • Így kell bulizni, ha áprilisban van az újév - Nagyítás-fotógaléria

  Így kell bulizni, ha áprilisban van az újév - Nagyítás-fotógaléria

  A világ másik felén éppen óriás bulik zajlanak, Indiában szent vízben merítkeznek a szikh hívők, Mianmarban punkok lepik el az utcákat, és a vízünnep alkalmából nyilvános zuhanyzóvá vált több város, Nepálban porral öntik le és kenik be egymást a jövő évi jó szerencséért.

 • Világháborúk túlélői Budapesten – Nagyítás-fotógaléria

  Világháborúk túlélői Budapesten – Nagyítás-fotógaléria

  100 éves budapesti épületekre, a házak megkapó részleteire, és az ott élők történeteire fókuszál a Budapest100 nevű civil esemény, április 8-án pedig kiállítás nyílt Minden ház érdekes! címmel, amely a projekt elmúlt öt évének legjobb fotóit és legérdekesebb pillanatait mutatja be. A fotókiállítást, amely a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban látható, az ötlettől az építésig a BME Építészklub, a Szellemkép Szabadiskola és a Budapest100 önkéntesei valósították meg. 2015-ben azok a lakóházak is csatlakoztak a programhoz, amelyeknek építése kötődik az 1911 és 1914 közötti időszakhoz. Galériánkba a projekt során készült fotókból válogattunk.

Még több kép »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X