Magyarok New Yorkban - Nagyítás-fotógaléria

fm

Gyakornoki program után az ENSZ főtitkársága, magyar könyvesbolt East Village-ben, Lángos Truck a Wall Streeten. Három magyar, akik szerencsét próbáltak a lehetőségek országában, és sikerrel jártak.

Magyarok New Yorkban - Nagyítás-fotógaléria

62 éves a koreai fegyverszünet - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Az évente megrendezett ünnepen hagyományosan az imperialista Egyesült Államok fölött aratott győzelemnek ''örvend'' a zárt kommunista diktatúra népe. Kim Dzsong Un vasárnap erősen Amerika-ellenes beszédet tartott, amelyben arra biztatta a fiatalabb generációkat, hogy őseik szellemiségében védjék meg Észak-Koreát a külső ellenségtől. ''Örökre elmúltak azok az idők, amikor az Egyesült Államok nukleáris fegyvereivel zsarolt minket, ma már nem kell, hogy féljünk az USA-tól, ma már az amerikaiak félnek tőlünk.''

62 éves a koreai fegyverszünet - Nagyítás-fotógaléria

Három hét hajtás - véget ért az idei Tour de France - Nagyítás-fotógaléria

Bicsérdi Ádám, Fülöp Máté (szerkesztők)

Idén is jó pár ellenérvünk van azoknak, akik szerint a Tour de France unalmas. A profi kerékpársport csúcseseménye idén is bővelkedett érzelmekben, vitákban, bukásokban és még sokáig emlegethető pillanatokban. A végső győztes, másodszor diadalmaskodó Chris Froome minden idők egyik leggyűlöltebb Tour-győztese, akinek idén nem az ellenfeleivel, hanem az utak mellett álló ellendrukkerekkel kellett leginkább megküzdenie. Az előzetesen szorosnak jósolt háromhetes versenyt végül simán hozta a brit kerekes, de mögötte rengeteg apró dráma zajlott. Ivan Basso könnyek között jelentette be, hogy hererákos, a német Tony Martinnak sárga trikóban kellett feladnia a versenyt egy bukás miatt, az összetettben harmadik Alejandro Valverde zokogva ünnepelte, hogy 35 évesen végre dobogóra állhat Párizsban.

Három hét hajtás - véget ért az idei Tour de France - Nagyítás-fotógaléria

"Apu, eléggé biztos vagyok benne, hogy meleg vagy" - Nagyítás-fotógaléria

Stiller Ákos - képszerkesztés

Gabriela Herman négy éve fotózza azokat a gyerekeket, akiket meleg párok neveltek fel, vagy akiknek az idő során coming outoltak a szülei. A fotósorozat, mint egyik interjújában mondja, egyfajta terápia is a New Yorkban élő portréfotós számára, akinek az édesanyja akkor mondta el, hogy leszbikus, amikor ő egyetemre járt. Ez a téma sokáig tabunak számított az amúgy nagyon összetartó családban. Gabriela egy meleg jogvédő szervezet segítségét kérte, hogy olyan gyerekekkel találkozhasson, ahol hasonló coming out volt a családban. Az évek alatt több tucat fiatallal beszélgetett és készített portrésorozatot a fotós, amit a héten jelent meg a New York Times hasábjain is. Képek és történetek - Nagyítás-fotógaléria.

"Apu, eléggé biztos vagyok benne, hogy meleg vagy" - Nagyítás-fotógaléria

Ilyen volt a Bánkitó fesztivál - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Véget ért a hetedik alkalommal megrendezett Bánkitó fesztivál: a széleskörű zenei választékon túl számtalan civil és kulturális program várta az érdeklődőket. A napijegyek péntekre és szombatra is elfogytak, és bár családias fesztiválként emlegetik, a Bánkitó éjszakai világa simán felvette a versenyt a hazai gigafesztiválok felhozatalával; a bulizni vágyók mindent megkaptak.

Ilyen volt a Bánkitó fesztivál - Nagyítás-fotógaléria

A Plútó és a világverő magyar a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

Iliás-Nagy Katalin - Fazekas Zsuzsanna

Épül a kerítés a déli végeken, végre lefényképezték a Plútót, Manu Chao felpörgette Budapestet, Imre Géza végigverte a világot párbajtőrben, teltház a Bánkitó fesztiválon, Mexikó legkeresettebb drogbárója újra megszökött, a bikákat továbbra sem hagyták békén Pamplonában, a görögök pedig végre megszavazták a megszorításokat. A hét legfontosabb eseményei képekben.

A Plútó és a világverő magyar a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

''Ez kutyább hely, mint Pesten a Nyóc'' – Nagyítás-fotógaléria

Bárdi Bálint - Túry Gergely

Ököritófülpös legutolsó utcáiban kézzelfogható a nyomor. A főtéren viszont egy csikk sincs elhajítva, a cigánysoron fűnyíróval vágják a ház előtt a gazt. Ugyan mindenki megpróbál kitörni, mindenkinek vannak álmai, de külföldre menni sehogy sem tudnak. Az érettségizett, szakmával is rendelkezőknek is marad a közmunka, legfeljebb csak Mátészalkáig vagy Budapestig jutnak el. Akinek az sincs, annak marad a drog és a prostítúció. Senki sem segít.

''Ez kutyább hely, mint Pesten a Nyóc'' – Nagyítás-fotógaléria

Megemlékezés és vihar a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Húsz éve történt a srebrenicai mészárlás, Európában erdőtüzeket okozott a hetek óta tartó hőség, Magyarországon pedig halálos áldozata is volt a lehűlést meghozó nagyerejű viharnak. Sarló-kalapácsos feszület, 80 éves dalai láma, elmosott Balaton Sound - képes összeállításunk a hét képeiből.

Megemlékezés és vihar a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

Így színesebb a világ - nagyítás-fotógaléria a Budapest Pride-ról

Túry Gergely - Börcsök Zsófia

Kordonokon belül vonult a 20. Budapest Pride több ezres tömege, és egy maroknyi homofób itt-ott felbukkant, nem tudtak megzavarni senkit és semmit. Náluk sokkal feltűnőbb volt, hogy a szervezők által számolt 16 ezres tömeget nagyon sok rendőr kísérte. Soha ennyien, soha ilyen hatékony biztosítás mellett nem vonultak még Pride-on, Budapesten. Az idei családias felvonulás a Nagymező utca - Andrássy út kereszteződésétől indult és a Tabánban ért véget. A szervezők a húsz éves hagyományokkal rendelkező, legszínesebb, legvidámabb és legbefogadóbb felvonulásra hívták meg a résztvevőket, hogy zenével, zászlókkal, transzparensekkel szólaljanak fel azért, hogy leszbikusként, melegként, biszexuálisként, transznemű vagy queer emberként szabadon élhessenek.

Így színesebb a világ - nagyítás-fotógaléria a Budapest Pride-ról

Felhevült testekre csapott le a vihar a Balaton Soundon: Nagyítás-fotógaléria

Stiller Ákos

Senkit nem ért váratlanul a vihar a Balaton Soundon: a legtöbben be se mentek a fesztiválra, akik bementek, nem fürödhettek a vihar miatt. Akik bementek és nem fürödhettek a vihar miatt, azok nem mehettek fel a külön színpadokra szintén a vihar miatt, akik mindezek ellenére ott maradtak, ráadásként még jól meg is áztak, természetesen a vihar miatt. Tanulságos képriportunk a fesztivál 0. napjáról.

Felhevült testekre csapott le a vihar a Balaton Soundon: Nagyítás-fotógaléria

Hazai fotós nyerte a Big Picture természetfotó-pályázatát - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Magyar fotós alkotását díjazták egy rangos nemzetközi fotópályázaton. Nem is akárhogyan: Kudich Zsolt ''Repülő kócsagok'' című fotója a Kaliforniai Tudományos Múzeum (California Academy of Sciences) Big Picture nemzetközi természetfotó-pályázatának nagydíjasa lett. A kép a gemenci erdőben készült kora hajnalban, amikor a madárcsapat pihent. Galériánkban a pályázat első helyezettjeit mutatjuk be.

Hazai fotós nyerte a Big Picture természetfotó-pályázatát - Nagyítás-fotógaléria

80 éves a dalai láma – Nagyítás-fotógaléria

Iliás-Nagy Katalin

Egyszerű parasztcsaládban született. Hároméves sem volt, amikor felfedezték benne az egyik legnagyobb vallás vezetőjét. Tizenöt évesen egy háború előtt álló ország vezetőjévé vált. "Dalai láma – ahány ember, annyifélét ért e kifejezésen. Vannak, akik úgy értik, élő buddha vagyok, az irgalom bódhiszattvájának, Avalókitésvarának földi megtestesülése. Másoknak azt jelenti, „istenkirály” volnék. ... Amikor száműzetésbe menekültem, ellenforradalmárnak és parazitának neveztek. Csakhogy magam úgy vélem, a föntiek közül egyik sem illik rám, számomra a „dalai láma” egyszerűen az általam betöltött tisztség viselője. Emberi lény vagyok én is, történetesen tibeti, aki úgy döntött, hogy buddhista szerzetes lesz" – írta magáról negyed századdal ezelőtt életrajzi könyvében Tendzin Gyatso, a XIV. dalai láma, aki nemrég Magyarországon is járt, és lerántotta a leplet a dobogókői szívcsakra titkáról.

80 éves a dalai láma – Nagyítás-fotógaléria

Így sodornak szakadékba egy országot a populista cikcakkok

hvg.hu

Drámai helyzetbe került Görögország, miután múlt hét közepén megbicsaklottak a tárgyalások a szélsőbalos, megszorításellenes görög kormány és a pénzükért megszorításokat követelő nyugati hitelezők között. A görög miniszterelnök a bolondját járatja Európa nagyágyúival, és a politikai cikcakkokért máris borsos árat fizet Görögország: a bankok bezártak, az emberek csak korlátozottan férnek hozzá a pénzükhöz, és az állam gyakorlatilag csődbe ment.

Így sodornak szakadékba egy országot a populista cikcakkok
1234136

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X