Várakozás a senkiföldjén - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Várakoznak. Várakoznak. Átengedik őket. Lezárják a határt. Visszafordulnának, de lezárják a visszafelé vezető utat is. Várnak. Esik az eső. Várnak. Jön egy busz. Tovább viszik őket. Várnak. Esik az eső. - Menekülthelyzet a horvát-szlovén és a szerb-horvát határon.

Várakozás a senkiföldjén - Nagyítás-fotógaléria

Ami akkor is beválik, ha vele vagy nélküle tüntetnek - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

A mellrák elleni küzdelem hónapjában október 13-át melltartómentes napnak nyílvánították. Bár korábban a rák elleni harc jelképének számított a világnap, ma már melltartó-pártiaknak és a béklyó ellenzőinek is szól. A melltartó első ősét még 1889-ben alkotta meg Herminie Cadolle francia fűzőkészítő, az első szabadalmazott változat azonban bizonyos Mary Phelps Jacob nevéhez fűződik, aki egy bálba készülve két selyemzsebkedőt és pár színes szalag felhasználásával alkotta meg a ma imádott - vagy gyűlölt - fehérnemű első darabját. Találmánya sikeresnek bizonyult, ami a fűző mindennapi használata után nem csoda; a nők számára minden bizonnyal kisebb megváltás lehetett. Képgalériánk az azóta eltelt bő száz éven vezet végig.

Ami akkor is beválik, ha vele vagy nélküle tüntetnek - Nagyítás-fotógaléria

Göncz Árpádra emlékezünk - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

93 éves korában elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök. 1922. február 10-én született Göncz Árpád József Attila-díjas magyar író, műfordító, politikus. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, melyből 1963-ban szabadult. A rendszerváltás után a harmadik Magyar Köztársaság első elnökévé választották. Képes összefoglalónkban pályájának rövid áttekintésével búcsúztatjuk Göncz Árpádot.

Göncz Árpádra emlékezünk - Nagyítás-fotógaléria

20 év képekben - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Mesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás a Bálnában, amely a Szellemkép Szabadiskola 20 évének műhelymunkájába enged bepillantást. Mutatjuk a kedvenceinket.

20 év képekben - Nagyítás-fotógaléria

5 éves Magyarország legnagyobb ipari katasztrófája - Nagyítás

Stiller Ákos Szóljon hozzá

Magyarország eddigi legnagyobb, ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófája történt öt éve, 2010. október 4-én, amikor átszakadt a Mal Zrt. Ajka melletti X-es tározója és több mint egymillió köbméter vörösiszap és erősen lúgos víz elegye öntötte el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember vesztette életét, csaknem háromszázan szorultak egészségügyi ellátásra, százhúsz ember került kórházba. A károsultak száma meghaladja a hétszázat, 358 ház vált lakhatatlanná.

5 éves Magyarország legnagyobb ipari katasztrófája - Nagyítás

24 óra alatt Újvidék körül – Nagyítás-fotógaléria

fm

Az 123RF fotóügynökség jóvoltából négy magyar fotós utazhatott el a Frame24 fesztiválra, a szerbiai Újvidékre. A vajdasági városba a hazai résztvevők mellett a környező országokból – Romániából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Ausztriából és Macedóniából – érkeztek fotósok, hogy 24 óra alatt 24 témát dolgozzanak fel. A megmérettetésen ugyanis minden a 24-es szám körül forgott, a képeket a 24 tagú zsűri értékelte a verseny másnapján. A következő képeken megmutatjuk, ahogy a magyar fotósok látták a várost.

24 óra alatt Újvidék körül – Nagyítás-fotógaléria

Mekka: tragédiába torkollott az ördög megkövezése - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu Szóljon hozzá

A mekkai zarándoklat alatt csütörtökön történt tülekedés halálos áldozatainak száma 717-ra emelkedett az al-Arabíja hírtelevízió jelentése szerint. Körülbelül kétmillió zarándok érkezett az elmúlt napokban a világ minden tájáról Mekkába, és onnan százezrek indultak útnak kedden a várostól öt kilométerre keletre fekvő Mina felé, hogy megkezdjék a hagyományos éves muzulmán zarándoklatot, a háddzsot. A katasztrófát az okozta, hogy a zarándokok egymást taposva pánikszerűen menekülni kezdtek. Sajtójelentések szerint akkor történt a tragédia, amikor a zarándokok az Arafát-hegyről arra a helyre tartottak, ahol az "ördög megkövezésének" rítusával folytatják a háddzsot. Mekka az iszlám legszentebb városa, a vallásalapító Mohamed próféta időszámításunk szerint 570-körüli születésének helyszíne. A hívők a világ minden táján Mekka irányába fordulva imádkoznak. A városközpontban álló nagymecsetben áll a Kába-kő, amely a vallás szerint azt a helyet jelzi, ahol isten vizet fakasztott a sivatagból, hogy megmentse Ábrahám és Hagar fiát, Ismáelt a szomjhaláltól. A zarándoklat egyik fontos részét alkotja a Kába-kő körbejárása. Évente több millió zarándok érkezik Mekkába, a legtöbben az országon kívülről. A csütörtökihez hasonló balesetek nem mennek ritkaságszámba, az eddigi legnagyobb tragédia 1990-ben történt, akkor egy alagútban kitört pánik következtében több mint 1400 ember vesztette életét.

Mekka: tragédiába torkollott az ördög megkövezése - Nagyítás-fotógaléria

André Kertész Szigetbecsén - Nagyítás-fotógaléria

fm

Harminc évvel ezelőtt, 1985. szeptember 29-én halt meg az egyetemes és a magyar fotográfia egyik legfontosabb alkotója, André Kertész, aki halála előtt gondoskodott arról, hogy az a magyarországi település, mely egyedül fontosnak érezte kimutatni az idős ember felé a ragaszkodását, méltó viszonzásban részesüljön. 120 eredeti fotóját küldte el 1984-ben Szigetbecsére, melyeket most a Mai Manó Házban is megtekinthet október 31-ig. Az ikonikussá vált felvételek mellett ritkán látható képeket és dokumentumfilmeket is bemutató tárlat egyik különlegessége, hogy a személyes emlékeket is tartalmazó képaláírásoknak köszönhetően a látogatók úgy érezhetik, mintha maga André Kertész vezetné őket az eredeti nagyítások között.

André Kertész Szigetbecsén - Nagyítás-fotógaléria

Olajkutatás a magyar pusztában - Nagyítás-fotógaléria

Stiller Ákos

Forráskúton nem érkezik meg reggelente Bobby a tűzpiros kocsiján, nem tölt magának egy italt két ármánykodás között Jockey. A Ewing ranch itt csak délibáb, lepusztult fóliasátrak lengenek két tanya között a szélben amikor megérkezek Forráskútra, mégis megcsap az olajbiznisz: a MOL 50 méter magas fúrótoronyára le-föl szaladgáló munkások, az egyre nagyobb mélységekre törő fúrófej és a lehetőség, hogy itt fedezik fel az új Dubai-t. Mint később kiderült ezen a Forráskúti mezőn végül gázt fognak kitermelni, de azóta új helyen kutat tovább a csapat, ami biztosan elhozhatja Magyarország számára is a Dallas világát.

Olajkutatás a magyar pusztában - Nagyítás-fotógaléria

Gyodavagon és parlamenti pofozkodás a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Kedden 0 órakor bezárta magát Magyarország, helyére tolták a gyodavonatot, szerda este a határon várakozó menekültek megpróbáltak áttörni a rohamrendőrök sorfalán, ám kísérletüket vízágyúval és könnygázgránátokkal akadályozták meg. Ájulás a BMW bemutatóján (de nem az autók miatt), verekedés a japán parlamentben, őszi hőség hazánkban. A hét eseményei képekben.

Gyodavagon és parlamenti pofozkodás a hét képein – Nagyítás-fotógaléria

Az (ex)operatőr rúgása és Juncker csókja a hét képein - Nagyítás-fotógaléria

Továbbra is tömegesen érkeznek a menekültek Magyarországra, pedig az elmúlt héten a cudar őszi időjárás is nehezítette útjukat. A világsajtó ismét hazánkkal foglalkozott az N1 tévé ex-operatőrének röszkei rugdosódása miatt; Leszbosz szigeténél pedig gumibotokkal verték szét a rendőrök a menekültek rohamát. Homokvihar zúgott végig Izraelen, Japánt elöntötte a víz, és új alfajt fedeztek fel az ember családfáján. A hét eseményei képekben.

Az (ex)operatőr rúgása és Juncker csókja a hét képein - Nagyítás-fotógaléria
1234139
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X