Az 50mm -es alapobjektív adja vissza leginkább azt a képet, ahogy szabad szemmel is látjuk magunk körül a világot. A Spottr.hu által indított 50mm mozgalom népszerűsége és egyre növekvő alkotótábora is jelzi, mennyire elterjedt kezdő és profi fotós körökben az ár/érték arányban verhetetlen alapobjektív. A szinte unalmasnak mondható fix nézőpontból nem egyszerű újat kihozni, de az ügyes témáválasztás és komponálás segít maradandót alkotni. Az alábbiakban a hvg.hu Nagyítás és a Spottr.hu BIGpix közös versenyének győztes műveit mutatjuk be.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

A spottr BIGpix válogatását az általuk indított 50mm! mozgalom képeiből itt tekinthetik meg. A hvg.hu és a spottr közös fotópályázatának döntősei: Réder György, Pötyike, Ördög Péter, Lovas Péter, Görögh Zoltán, Bodó Levente, Kraml Dávid, Tamás Pál, Salma Levente, Vass MátéMolnár Zsolt és Félix Krisztina. Gartulálunk!

hvg.hu Shake

50 mm-es fotópályázat a hvg.hu Nagyítás rovatában

A hvg.hu és a Spottr.hu szakmai együttműködésre lép egymással, aminek célja, hogy - a HVG profi fotósainak munkái mellett - időről időre olyan, civilek által készített képeket is be tudjunk mutatni, melyek valamely témában a legmagasabb színvonalat képviselik.

Nagyítás

Ahol a legjobban pusztított a vörösiszap – Nagyítás-fotógaléria

Húszméteres gátat, többszobás házakat és apró gyermeket is magával sodort a vörösiszap. A hvg.hu és a Tripont fotós szaküzlet jótékonysági árverést szervez Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriporterének Kolontáron és Devecseren készített fényképeiből: a kiállítás bevételeit a kolontári Juhász család számára ajánljuk fel.

Nagyítás

Az év legszebb természetfotói – Nagyítás-fotógaléria

Immár tizennyolcadik alkalommal hirdette meg idén tavasszal Magyarország és a közép-európai régió legrangosabb természetfotós pályázatát a NaturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége. Az idehaza és külföldön egyaránt elismert szakemberekből álló zsűri ezek közül választotta ki a 12 kategória díjazott fotográfiáit, valamint azt az összesen száztizenkét képet, amelyeket a Magyar Természettudományi Múzeum hagyományos, Az Év Természetfotósa 2010 kiállításán a nagyközönség is megcsodálhat.