Nem csillapodik az afrikai szárazság okozta éhínség Szomáliában, ahonnan menekülthullám indult el a szomszédos Kenyába. Képriport az országból, ahol 14 hónapja nem esett az eső.

Piac Kenyában - a környékbeli afrikai országokban drámaian felmentek az élelmiszerárak az elmúlt időszakban, ami még a jobban ellátott országokban is komoly problémákat okoz.
©
Az UNICEF előre jelezte a várható humanitárius katasztrófát - a térségben 14 hónapja nem esett számottevő eső.
©
Feltételezések szerint több mint két millió embernek lenne szüksége sürgős segítségre, de a segélyek eljuttatását nehezíti, hogy a leginkább veszélyeztetett területeken az uralmat iszlám milicisták szerezték meg - akik tagadják, hogy éhínség lenne Szomáliában.
©
Éhség elől menekülők várnak ételosztásra Mogadishuban.
©
Több ezren érkeztek Mogadishuba, ahol a menekültek száma drámaian nő, ahogy a víz- és élelemhiány egyre jobban sújtja Szomáliát.
©
Alultáplált gyerekek egy kenyai menekülttáborban, ahová gyakran több száz kilométer megtétele után érkeznek a szenvedők.
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Doktor vizsgál egy hét hónapos, 3,4 kilogrammot nyomó csecsemőt a kenyai Dadaab menekülttáborban.
©
Szomáliai menekült gyermekeivel Kenyában.
©
Katonák egy felrobbantott szomáliai korház mellett.
©
©
Segélyre várakozók Szomáliában.
©
©
Négy éves fiának ássa a sírját az apja a kenyai Dadaab menekülttábor szélén.
©
Alultáplált gyereket mosdatnak és kezelnek a Dadaab menekülttáborban, Kenyában.
©
©

Ha segíteni akar

Az UNICEF magyarországi számlaszáma: 11705008-29913358 (OTP). Ha követni akarja a fejleményeket vagy érdekli, hogy az adományából kiken és hogyan segít az UNICEF, írjon az [email protected] címre vagy hívja a 06-1-201-49-23-as telefonszámot.

Olvassák el kapcsolódó cikkünket is a témában!

Nagyítás

Mérgező az új aranyláz - Nagyítás-fotógaléria

Nincstelenek és a törvény elől menekülők seregét vonzza a Peruban tomboló aranyláz. Az illegális kitermelés és a tömény vegyszerek alkalmazása lassan, de biztosan tönkreteszi Madre de Dios állam természeti értékeit és a bányászok egészségét egyaránt.

Nagyítás

Líbiai felkelők leleménye: harci szekerek, tűzszerszámok - Nagyítás-fotógaléria

Kilőtt roncsokból és Kadhafi fegyveres erőitől zsákmányolt hadfelszerelésből, házi körülmények között barkácsolt fegyverekkel vívják szabadságharcukat a felkelők Líbiában. Nemzetközi szárazföldi támogatás híján a forradalmárokhoz csatlakozott mérnökök tervezik és építik saját fegyvereiket, melyekkel civil járműveikről harcolnak hónapok óta. Összegyűjtöttük a legelképesztőbb mérnöki megoldásokat a lázadók arzenáljából.

hvg.hu Nagyítás

Végső búcsú az űrsiklóktól - Nagyítás-fotógaléria

Az Atlantis űrrepülő július 21-i landolásával véget ért egy korszak az űrrepülés történelmében. Nagyítás-fotógalériánkban az elmúlt harminc évben szolgálatot teljesítő Columbia, Challenger, Discovery, Endeavour és az Atlantis űrsiklók küldetéseinek pillanatait mutatjuk be.

Nagyítás

Japán: mi változott három hónappal a katasztrófa után? – Nagyítás-fotógaléria

Három hónap telt el a Japánt valaha ért legnagyobb természeti csapás óta. A szigetországot sújtó földrengés és az utána pusztító szökőár romhalmazzá változtatott több régiót, ahonnan a fotók bejárták a világsajtót. A katasztrófa után ugyanabból a szemszögből készült képek nemcsak a szörnyű csapásra, hanem az újjáépítéssel a japán emberek legendás szorgalmára is emlékeztetnek.