Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szakoly, a háromezer lakosú nyírségi település különböző pályázatokon 300 millió forintot nyert közmunkaprogramra, amelyből 8-12 hónapig tudnak foglalkoztatni háromszázhuszonöt embert az ötszáz foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult munkanélküli közül. Képriport egy napjukról.

Közmunkások egy csoportja munkakezdés előtt a volt TSZ-telep irodájának udvarán Szakolyban
©
Jelenléti ív aláírása a volt TSZ-telep irodájában
©
Balla Zsolt foglalkozásegészségügyi szakorvos egy közmunkás kiskönyvébe pecsételi az alkalmassági vizsgálat időpotját szakolyi rendelőjében
©
Balla Zsolt foglalkozásegészségügyi szakorvos Horváth András közmunkást vizsgálja
©
©
Metszés a szakolyi önkormányzat 10 hektáros gyümölcsösében
©
Földutak karbantartása
©
Támrendszer szétszerelése egy önkormányzati uborkaföldön
©
Reggeli a szakolyi önkormányzat 10 hektáros gyümölcsösében
©
Tárcsázás Szakoly 23 hektáros szántóján
©
Illegális hulladéklerakókban összegyűlt szemét szedése Szakolyban
©
Mezőgazdasági földutak karbantartására felvett közmunkások
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Nagyítás

Vagy esznek, vagy fűtenek - Nagyítás-fotógaléria

Magyarországon családok ezreinek kell választania télen az otthon melege és az esti vacsora közül. Sokan ragadnak fejszét és vágnak ki egy fát a szomszédos erdőből, vagy hordanak be rőzsét, hogy legyen mivel fűteniük. Ennek következtében a rendszerváltás óta több észak- és kelet-magyarországi település mellől a falopások miatt szinte teljesen eltűnt a korábban egybefüggő erdő. Az élethez való jog része-e a fűtéshez való jog? Felülírja-e ez az állam és mások tulajdonhoz való jogát? Fotóriportunk a szegénységről, ami télen a legkegyetlenebb.

Kiss Ádám, Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Se munka, se térerő, remény mégis van - Nagyítás-fotógaléria

Budapestről nézve Északkelet-Magyarország maga a Sátántangó: se munka, se élet, se remény. Közelről nézve azonban meglátszik az a nem kevés ember; helyi tanítónők, Pestről jött értelmiségiek, papok és hittantanárnénik, vállalkozók és egyéb self-made manek, magyarok és cigányok vegyesen, akik küzdenek az itt élők jobb sorsáért. Az Age of Hope alapítvány egyik célkitűzése az ő munkájuk támogatása adományokkal. Karácsony előtt Fájon, Fulókércsen, Edelényben, Bódvalenkén jártunk az alapítvánnyal.

hvg.hu Nagyítás

Ilyen a disznóvágás a strázsahegyi pincesoron – Nagyítás-fotógaléria

A Kunsági borvidékhez tartozó strázsahegyi pincesor Monor egyik büszkesége. A hegyen mintegy 960 pince található, melyek közül 98 eredeti XIX. századi állapotában, 132 pedig felújított állapotában tekinthető meg. A javarészt családi tulajdonban lévő pincék gyakori helyszínei baráti borozgatásoknak, rokoni összejöveteleknek, disznóvágásoknak. Pataky Zsolt képriportja.