Fotó: ebben a szobában halt meg Margaret Thatcher

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Margaret Thatcher; Ritz; Ritz hotel; Thatcher;

A Ritz Hotel egyik fényűző szobájában, olvasás közben hunyt el Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök hétfőn. A Vaslady karácsony óta lakott a luxuslakosztályban.

Margaret Thatcher holttestét kedden délelőtt szállították el a londoni Ritz Szállodából. A volt kormányfő karácsony óta lakott a londoni Piccadillyn emelkedő patinás hotelben, amelynek tulajdonosai ingyen bocsátottak rendelkezésére egy – éjszakánként egyébként 810 fontba (290 ezer forintba) kerülő – lakosztályt.

A korábbi sorozatos, kisebb-nagyobb agyvérzések hatásaitól szenvedő, utolsó hónapjaiban már igen nehezen mozgó Thatchert barátai vették rá, hogy az előkelő londoni Belgravia városrészben lévő többszintes otthonából – amelynek lépcsőin már nem tudott közlekedni – költözzön át a minden kényelmi felszereléssel ellátott szállodai lakosztályba, ahol a nap 24 órájában orvosi felügyelet alatt állt.

A képre kattintva megnézheti Margaret Thatcher életéről készült galériánkat!

Fotó:

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X